Családi örökség, Dani kedvence, busójelmez és megújuló design

Ha Mohács központja, akkor ott kihagyhatatlan édes program a buszpályaudvarral épp szemközt lévő Szekeres Cukrászda. A félévszázada működtetett cukrászda az a hely, ahol nyitástól zárásig mindig van a pult mögött vagy a felszolgálótérben valaki a család képviseletében. Titkuk, hogy a hagyományos receptek és a kézműves technikák megőrzése mellett nyitottak az újításokra, például a modern desszertek és díszítőelemek bevezetésére, de emellett volt erejük és energiájuk a vendégteret is újjávarázsolni a Coninvest segítségével, illetve a közeljövőben a műhely teljes megújítását és átalakítását tervezik – szintén a Coninvest tudását, eszközeinek kínálatát és szakmai csapatának kreativitását igénybe véve.

A már elkészült felújításról és a soron következő feladatokról beszélgetünk a cukrásznemzedék harmadik generációjának képviselőjével, Szekeres Dániellel, akivel először azért cukrászatuk legfőbb szereplőiről, az általuk készített édességekről is szót ejtünk.

Elnézve a cukrászatuk kínálatát, és a vendégtér izgalmas kialakítását – szembetűnő a sok finom desszert. A tradicionális finomságok jól megférnek az „új hullámos” desszertekkel.

Ez utóbbi vonalat én kezdtem bevezetni. Édesanyámék, és előtte a nagyszüleim idején még persze nem voltak divatban azok az édességek, amelyeket most kínálunk a régi megszokott ízek mellett. Azonban, amihez mindig ragaszkodtunk – és ez most is így van -, hogy a cukrászdánkban mindig is megpróbáltuk visszahozni azt a régi kávéházi hangulatot, amely nyugalmat, meghittséget és családias légkört teremt. Ahová jó beülni és ahol élmény elfogyasztani akár a családdal, barátokkal, ismerősökkel, vagy csak beugorva útközben egy finom süteményt vagy egy fagylaltkompozíciót a hozzá illő kávéval, üdítővel, kísérővel.

Jön a fagylaltszezon.

Mi is készülünk rá nagyon. Igaz, nálunk még mindig a vanília és a karamell a király – ez utóbbival meg is nyertük 1999-ben az „Év fagylaltja” versenyt. Egyébként ma is ugyanúgy készítjük, mint annak idején, amikor nyertünk vele.

És mi a helyzet a sütemény-vonallal? Ott sem nyitott a közönség az újabb ízekre, szokatlan párosításokra, elkészítési módokra?

E területen bátran kísérletezhetünk, mert a hozzánk betérők szívesen megkóstolják az új készítményeinket. Nagy siker például nemcsak a vendégeink körében, hanem nekem is a favoritom a „Dani kedvence” – ezért is neveztem el így. Ez tulajdonképpen egy hagyományos krémes karamell piskótaágyon, főzött mandulakrémmel, ami a sütemény felszínén alaposan fel van lazítva, a tetejére pedig pürésített eper kerül.

A vendégtér már megújult 3 éve – elmesélné, akkor mi történt?

A belsőépítészeti tervezéséért a Coninvest csapata felelt, Nagy Veronika belsőépítész vezetésével. Aki azt mondta, amikor beléptek először hozzánk a vendégtérbe, úgy érezték, mintha a múltba csöppentek volna – a 80-as, 90-es évek hangulata lengte be a helyet. Leültek velünk, és közösen megbeszéltük, mit szeretnénk. Mondtuk, hogy egy modern, letisztult belső térre vágyunk, de mindezt úgy megvalósítva, hogy a cukrászda meghitt, kávéház-jellege közben azért maradjon meg. Így egy olyan belső teret terveztek a szakemberek, amelyben a világos színek, a természetes fafelületek, székek, asztalok, padok és a Coninvesttől vásárolt modern pultrendszer, süteményes vitrinek is helyet kapott. A teljes átépítés közel két évig tartott, de arra szerencsére ügyeltek a szakemberek, hogy sötétzöld részletek is szerepelnek az új designban – így a kérésünknek megfelelően megmaradt az eleganciát sugalló hagyományos karakter. Egységes, egymással összhangban lévő vendégtér született, amelyet mind mi, és ami a fő, a vendégeink is nagyon szeretnek. Ezért döntöttünk úgy, hogy a következő nagy tervünk megvalósításához, vagyis a műhely teljes átalakításához ismét a Coninvest csapatát kérjük fel: tervezzék meg az új konyhánkat, és valósítsák meg a kivitelezést.

Itt miből indulhatnak a tervezők?

A teljes világítástechnikát biztos meg kell újítani, új padló is kellene, mert a régi nagyon elavult már. Új gépeket is szeretnénk venni a cukrászműhelybe, fagylaltfőzőt például mindenképp. Új fagyasztóra is szükség lenne. Ami van: a nyújtógép, a sütőnk, a tűzhelyünk és a gáztűzhely nemrégen lett mind kicserélve – ezeket be kellene majd illeszteni az új technológiák közé.

Ha Mohács, akkor busójárás – olyankor nyilván full-ra jár a Szekeres Cukrászda is, akárcsak minden üzlet, szálláshely a városban, hiszen ellepik a turisták a télbúcsúztató napokra Mohácsot és környékét.

Ez pontosan így van. Amikor a vendégtér felújítása történt, feltételünk volt, hogy a busójárás idejére ismét nyitva legyen az üzlet, hiszen akkor bonyolítjuk a legnagyobb forgalmat. Egyébként mi, a városban lakók is imádjuk ezeket a napokat, sőt, a legtöbbünkön volt is már busójelmez, és úgy jártuk a város utcáit. Így voltam ezzel én is. Még kisfiúként kaptam busómaszkot, azzal a nagyapám kiküldött az utcára, hogy a többiekkel együtt vonuljak a forgatagban, ijesszük el mi is a telet. Ez akkor, sok-sok évvel ezelőtt, és azóta is, minden évben nekünk, mohácsiaknak sikerül.

Coninvest

A Coninvest a nagykonyhai berendezések szakértője. A legkorszerűbb konyhatechnológia, az energiatakarékos, és költséghatékony megoldások, és a professzionális ételkészítés minden tudásával felvértezve várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest a vendéglátóipar szakértői számára kínál professzionális megoldásokat. A tervezés és a kivitelezés során is ügyfeleink mellett állunk, szerviz szolgáltatásaink pedig hosszútávon is biztosítják a megfelelő működést.
A Coninvest a magas minőségű konyhatechnika mellett teszi le voksát. Vendéglátó egységek számára széles közületi bútor és design bútor választékot biztosítunk. Az értékesítés mellett mély szaktudással, tanácsadással, szerviz szolgáltatással várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest minőségi élelmiszeripari felszerelés biztosításával foglalkozik vendéglátó egységek számára. Szakértőink számos ipari konyha, nagykonyha kialakításában segédkeztek már, a tervezés és a kivitelezés folyamata során is mély szakértelemmel járultak hozzá a projektek sikerességéhez. Keressen minket bátran!
Üzemi konyha, szálloda konyha vezetésével foglalkozik? A Coninvest segít a legkorszerűbb konyhatechnológia biztosításában! Az étterem felszerelésének beszerzéséhez, a legmegfelelőbb nagykonyhai berendezések megtalálásához nyújtunk segítő kezet. Keressen minket bizalommal!
A Coninvest a minőségi közétkeztetés biztosításához kínál szakértő segítséget. A tervezés folyamata során segít a nagykonyha számára a megfelelő rozsdamentes bútor kiválasztásában, az étterem számára pedig széles közületi bútor és design bútor választékot biztosít.

referenciák

Videók

Prospektusok

ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Szerviz hibabejelentő űrlap
BEJELENTŐ
HELYSZÍNI KAPCSOLATTARTÓ HA KÜLÖNBÖZŐ
Berendezés adatai

Ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Számunkra az ember a legfontosabb. Ezen múlik közös jövőnk. Hírlevelünkben megosztjuk a legmodernebb, legzöldebb iparági híreket.