A fine dining nem csupán a kifinomult ízekről és a látványos tálalásról szól – a kulisszák mögött egy tökéletesen működő konyha biztosítja a zavartalan kiszolgálást és a precíz munkafolyamatokat. Egy fine dining étterem sikere nagymértékben múlik azon, hogy a konyhatechnológia mennyire támogatja a séfek kreativitását, hatékonyságát és precizitását. A Coninvest büszke arra, hogy számos prémium kategóriás étterem konyháját tervezhette és szerelhette fel a legmodernebb berendezésekkel. Ebben a cikkben 10 kiemelkedő fine dining projektünket mutatjuk be, ahol a funkcionalitás, az innováció és a prémium minőség találkozik, hogy a séfek és csapataik a lehető legjobb körülmények között alkothassanak.
Onyx Műhely, Budapest
Nem újkeletű a Coninvest együttműködése a Gerbeaud-házzal és az Onyx-szal. Amint Niszkács Anna átvette a Gerbeaud Ház ügyvezetését édesanyjától, Pintér Katalintól, az egyik újítása a Gerbeaud étlapjának kiegészítése volt klasszikus kávéházi meleg ételekkel. Erre alakítottunk ki akkor egy tálalókonyhát a földszinti back of house részen. Mire azonban elkészültünk, be is ütött a Covid, annak minden korlátozásával együtt. Párhuzamosan készült el a Gerbeaud Ház új rendezvény központja is, ám a pezsgőző vendégek helyett sorra érkeztek a foglalások visszamondásai. Na de az Onyx-osok nem adták fel, és a híres Utolsó Vacsora után elindultak egy olyan úton, melynek során a Coninvest-et bízták meg az új Onyx Műhely látványkonyhájának kialakításával. Az életben pedig nincsenek véletlenek: amikor Annáék felfedezték a Marrone Metamorfózis nevű egyedi főzőblokkját a budaörsi bemutatótermünkben, már el is dőlt, hogy az Onyx Műhelyben is egy ilyen blokkon fognak főzni.
Bori Mami, Gyöngyös
A Bori Mami konyhájának átépítésének igényével az étterem tulajdonosa kereste fel a Coninvestet. A helyszín megtekintésekor vetődött fel egy egyedi konyhasziget megtervezése az étterem számára az olasz Marrone gyártásában. A főzősziget megtervezése Aczél Pál Tamás és Dybisewszky István közös munkájaként történt, a megrendelő igényei szerinti finomítások után pedig gyártásra, végül méltó helyére került a Bori Mami egyedi Marrone főzőszigete.
Essência Restaurant – Tiago & Éva
Tiago Sabarigo és felesége, Jenei Éva régóta terveztek már egy saját éttermet, ami egyszerre mutatja be a portugál és a magyar konyha csodás alapanyagait, fogásait, különlegességeit. Elképzeléseik megvalósításában Nikházy Tímea belsőépítész mellett Gianni Annoni gasztronómiai konzulensként, szakértő csapatunk pedig az Essência komplett konyhájának kivitelezőjeként segédkezhetett. Ezen felül a Coninvest két egyedi tervezésű borhűtőt és bútorokat is szállított az étterem számára. A 2021-ben Michelin-csillagot szerzett Essência Restaurant – Tiago & Éva csodálatos étterem, ahol a Coninvest által kivitelezett látványkonyhán figyelhetjük, hogyan készülnek együtt fenséges portugál és magyar fogások.
Casa Christa, Balatonszőlős
Balatonszőlős felett, Pécsely és Vászoly szomszédságában található egy birtok, amelyen a toszkán stílusban átalakított présházakat mandulafák ölelik körbe, és ahol az étterem konyhájának kialakításáért a Coninvest szakértői voltak felelősek. A Casa Christa toszkán bájjal fűszerezett balatonparti feltöltődést kínál baráti társaságoknak, pároknak, családoknak, és olyanoknak is, akik egyedül szeretnének egy kicsit kikapcsolódni egy gyönyörű helyen. Éttermébe többek között Angelo Po rozsdamentes acél konyhai berendezéseket, MKN SpaceCombi hőlégkavarásos kompakt sütő-gőzpárolót, Meiko UPSter mosogatógépet és Icematic jégkocka gyártó gépet is szállítottak a Coninvest szakértői.
Várudvar Étterem, Szigliget
2021 nyarának egyik legizgalmasabb Coninvest projektje a szigligeti Várudvar Étterem konyhájának megépítése volt. Az étterem munkaeszközeit, köztük egy hófehér Marrone konyhaszigetet és egy Josper sütőt is a legnagyobb körültekintéssel szállítottuk a helyszínre. Minőségi berendezések, magas szintű konyhatechnológia a Balaton északi partján a Coninvest szakértőitől.

Uncensored étterem, Budapest
Marvin Gauci a tulajdonosa annak az étteremnek, amit igazából nem lehet leírni, sem elmesélni, oda el kell menni ahhoz, hogy tudjuk, ez nem a fine dining-ról szól. Egy gardrób ajtón át átutazzuk a fél világot a vacsora közben, ahol nem csak az ízérzékeink, hanem a vizuális képi világunk is megtelik tartalommal. Ez az Uncensored, egy bakancslistás hely.
Haris Park, Budapest
A Haris Park nemcsak étteremként, hanem rendezvényközpontként és vendéglátós-edukációs térként is ismert. Ebbe a tradíciókkal teli térbe érkeztek meg szakértőink, akik a 2016-ban megkezdett projekthez 2018-ban csatlakoztak. Egy félkész projekt fonalát felvenni nem egyszerű feladat, de Rátonyi Árpád konyhatechnológus tervező precíz újratervezésének és a megrendelővel folytatott szoros együttműködésnek köszönhetően a Haris Parkban működő konyhák kivitelezése kiválóan tudott megvalósulni. A projekt nem csupán az újratervezés miatt volt izgalmas, hanem azért is, mert – a legtöbb étteremmel szemben – a Haris Parkban rendkívül sok hely marad az előkészítőnek és a raktárnak. Az egyszerre étteremként és rendezvény helyszínként is funkcionáló térben igazi kihívás volt a jogszabályi és higiéniai szempontok szerint megvalósítható helyiségek kialakítása.
Stand étterem, Budapest
Szulló Szabina és Széll Tamás Budapesten, a Székely Mihály utcában nyitották meg közös éttermüket, amely a Stand nevet kapta. Az étteremben található borhűtők kettős szereppel rendelkeznek: egyrészt térelválasztóként szolgálnak a konyha és a vendégtér között, másrészt a vendégek a hűtő üvegén keresztül beleshetnek a konyhába és bepillantást nyerhetnek a séfek munkájába. Az egyedi tervezésű borhűtőket a Coninvest szállította a Stand Étterem számára.
Caviar & Bull, Budapest
Az Erzsébet körúti máltai étterem fogásaira, a szigetországból érkező friss halakra, a legjobb argentin marhára és a hozzá illő dél-amerikai borokra egy egész este is kevés lenne, nem beszélve arról a rengeteg munkáról, ami egy vacsora elkészítésével telik Marvin Gauci éttermében.
Most mégis segítünk egy kicsit a megismerésben: nézzünk körül egy perc alatt a Caviar and Bullban, aminek megvalósításában a mi kezünk (de főleg a csúcstechnológiáink és az ötleteink) is benne voltak. Egy világ, ami a szofisztikált és a nyers, a kifinomult és a masszív tökéletes egyvelege.
Spago by Wolfgang Puck, Budapest
A Matild Palace ma Budapest legnagyobb gasztronómiai kínálattal rendelkező szállodája, több mint 600 főt tud
egyszerre kiszolgálni. Ebben a lenyűgöző épületben nyílt meg 2021-ben a világhírű séf, Wolfgang Puck első európai étterme, a Spago by Wolfgang Puck. A Spago konyháján a Beverly Hills-i fúziós konyhaművészet Wolfgang Puck osztrák gyökereivel és a magyar gasztronómiával ötvöződik. Hatalmas büszkeséggel tölt el minket, hogy a Spago konyháját is a Coninvest készíthette el.