Ahogy a nap sugarai egyre melegebbek, vágyunk a szabadba, a teraszokon is szívesen választunk hűsítőket és élvezzük a jó időt. A fagylaltszezont mi idén Kecskeméten indítjuk, ahol a L’Essenza by Spaletta kézműves fagylaltozó valódi olasz ínyencségekkel várja vendégeit. A fagyizó belső terét és teraszát tavaly nyáron a Coninvest szakértői rendezték be: a fagylaltok az Ifi gyönyörű Milia hűtővitrinjéből mosolyognak ránk, kint a Pedrali Remind székein foglalhatunk helyet. A közös munkáról és a Spaletta idei terveiről Csőszi Tibor ügyvezető mesél nekünk.
„A Coninvesthez már régóta jó kapcsolat fűz minket. Olyan partnert kerestünk a projekthez, aki azt a magas szintű minőséget képviseli, amelyet mi is szeretnénk meghonosítani. Az igényeink, elvárásaink felvázolása után ők javasolták a fagylaltozóba az IFI hűtővitrinjét, és mi hallgattunk a hozzáértő szakemberekre.”
„Az üzlet kialakítása tavaly nyáron történt, a munkálatok befejezése után akkor egy próbaüzemet tartottunk, leteszteltük a készülékeket, a fagylaltgyártási technológiát. Érkezett hozzánk egy olasz gelato fagylaltmester is, aki betanította kollégáinkat, illetve két munkatársunk tavaly Olaszországban járt egy professzionális tanfolyamon, hogy még többet tudjon meg a fagylaltkészítésről. A tavalyi másfél hónap jó tanulófázis volt, ebben az időszakban kristályosodott ki a L’Essenza by Spaletta mai kínálata: klasszikus ízek, a legjobb minőségű alapanyagokból, a legkorszerűbb Carpigiani gépsorral. A koncepciónk minden tekintetében a minőség volt a kulcsszó, e köré építkeztünk. A hitvallásunk, hogy vendégeinket extra színvonalú édességgel szeretnénk kényeztetni, mert ezt a csipetnyi luxust mindenki megérdemli. Az ars poeticánk is erre utal: ÍZ-MINŐSÉG-MOSOLY.”
„Idén nyáron részben a Spaletta Étterem is megújul, felújítani tervezzük a konyhát és a vendégteret, bizonyos tekintetben koncepcióváltásra is sor kerül majd, amiben egy komoly mentorséf is segítségünkre van. Igyekszünk ehhez egy barátságos, fiatalos és szakma iránt elkötelezett kollektívát kialakítani. A látványtervek már elkészültek, a munkálatok befejezése őszre várható. A konyhatechnológia beszerzése az étteremben eddig is a Coninvesten keresztül történt, mert nagyra értékeljük a szakértői segítséget és a magas minőséget, melyet képviselnek. Nagy szerepe van választásunkban annak is , hogy ha volt fennakadás, a problémát rugalmasan kezelték; a garanciális háttér és a szervizük biztosítja, hogy nyitás után sincs elengedve a kezünk és ez a folyamatos működés szempontjából az egyik legfontosabb összetevő.”
„A fagylaltozó kültéri Pedrali bútorait szintén a Coninvest szállította. Utólag is örülünk választásunknak, mert a székek jól kezelhetőek, könnyűek, a kerthelyiség napi mozgatása egyszerűen megoldható, fizikailag nem megterhelő, ugyanakkor vendégeink számára komfortosak és stabilak. Tisztításuk egyszerű.
A fagylaltozónk belső kialakításában is szerettünk volna egy termékeinkkel és filozófiánkkal harmonizáló modern stílust megvalósítani, az enteriőrt olasz design elemek határozzák meg egy különlegesen látványos Technografica led-panellel, igen jól harmonizálva az olasz IFI pultokkal és berendezésekkel. Mindenkit szeretettel várunk!”