A Piac42 az esztergomi piac szívében található, a Michelin-csillagos 42 Restaurant csapatának újabb vállalkozása. A bisztró célja, hogy a csúcsgasztronómiában szerzett tapasztalatokat felhasználva egyszerű, finom és érthető ételeket kínáljon. Elkötelezettek a helyi termelők támogatása mellett, és szorosan együttműködnek az esztergomi piac árusaival, hogy mindig friss és szezonális alapanyagokból készüljenek ételeik.
„Magát a projektet a Barna Ádám séfnek köszönhettük, mivel korábban a 42 Étterem bárpult felújítására kaptunk tőle megbízást” – mondja a projektről Petrusán Gábor, a Coninvest értékesítő munkatársa. „Azzal a projektünkkel mindenki elégedett volt, és akkor említették, a piac felújítása kapcsán gondolkodnak egy bisztró megnyitásában.”
„Nagyon kicsi a konyhai terület, megpróbáltuk a lehető legtöbbet kihozni belőle. Speciális készülékeket kellett vinnünk, hogy a kis helyen is a 42-től megszokott és várt minőségű fogásokat tudják elkészíteni. A konyhába kerültek indukciós főzőlapok, kombisütő, sokkolóberendezés. Minden apró helyet kihasználtunk, hogy a pici helyen minden megvalósítható legyen.
A bárpult készülékeit is mi szállítottuk. Egy jól kihasználható bárpultot alakítottunk ki, ami többfunkciós: télen befelé, az étterem felé dolgozik, nyáron pedig akár egy nyitott ablakon keresztül a teraszra is tudják a szolgálni az italokat.”
A bisztró belső tere 25 fő befogadására alkalmas, míg a külső, három évszakos teraszon további 30-40 vendég élvezheti az ételeket és italokat. A belső és külső vendégtér bútorzatát a Coninvest szakértői szállították, beltéren a Pedrali és a Fameg bútoraira, kültéren a Pedrali bútoraira és napernyőire esett a választás.
„A bisztró stílusáról, hangulatáról voltak már konkrét elképzelései a megrendelőnek, amiket megismerve válogattunk és ajánlottunk számukra bútorokat” – mondja Bakos Tóth Gabriella, a Coninvest bútor üzletág vezetője. „Szerettük volna a pici teret minél jobban kihasználni, így a vendégtérbe került két egyedi gyártású sarokpadrendszer is, ami sok ügyes megoldást alkalmazott.”