Tengernyi Séfműhely: halas szeánsz Tischler Petrával

Tengernyi Séfműhely: halas szeánsz Tischler Petrával

Nem kellett Tischler Petrának messzire mennie, hogy bebizonyítsa: halból sosem elég. A Budaörsi Halpiac értékesítési vezetője a budaörsi stúdiónkban vezette be a szakmai érdeklődőket a halételek világába – tengernyi inspirációt kaptunk, mondhatnánk, már csak azért is, mert Petra a tengeri halak nagy rajongójaként főzte meg négyfogásos menüjét.

Tonhallal kezdődött az ételsor, és ha eddig kételkedtünk volna benne, november eleje óta tudjuk, hogy bele lehet harapni a tengerbe Magyarország közepén is: a tonhal tatár avokádó gyönggyel és vizitormával mennyei volt, megkóstolva pedig repestünk a boldogságtól, hogy ez még csak a kezdet. Petra, aki nemcsak az izgalmas ötletek miatt tette felejthetetlenné ezt a napot, olyan szenvedélyesen beszélt a halakról, hogy sokunknak megfordult a fejében, hogy innentől kezdve mást nem is ennénk, mint tenger gyümölcseit. Előételként ceviche került az asztalra, amelynek minden összetevőjét – a garnélát, a Szent Jakab kagylót és a tonhalat – Petra külön-külön savakba (citromlé, grapefruit lé, narancslé, lime lé) pácolta, aztán frissen fűszerezte, mi pedig nem győztük bejárni a hét tengert, akkora mámorban fürödtünk már. És még csak ekkorra érkezett a főétel: a lazac lencsével, és répapürével. Megtudtuk, hogy a mártás 17 összetevőből készült, amiről Petra úgy mesélt, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne. Végül felkerült az asztalra a desszert is: a citromkrém alapú lisztmentes kakaós piskóta, amire tápióka puding, csokoládé ganache, citromnádas-zöldteás granita, mogyorós morzsa és ehető virágok kerültek.

A halak királynőjével bő két óra alatt bejártuk szinte az egész világot, kóstoltunk és teljesen Petra ha(l)tása alá kerültünk, olyannyira, hogy a Séfműhely végére csak osztani tudtuk a séf véleményét: halat minden asztalra!

Coninvest

A Coninvest a nagykonyhai berendezések szakértője. A legkorszerűbb konyhatechnológia, az energiatakarékos, és költséghatékony megoldások, és a professzionális ételkészítés minden tudásával felvértezve várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest a vendéglátóipar szakértői számára kínál professzionális megoldásokat. A tervezés és a kivitelezés során is ügyfeleink mellett állunk, szerviz szolgáltatásaink pedig hosszútávon is biztosítják a megfelelő működést.
A Coninvest a magas minőségű konyhatechnika mellett teszi le voksát. Vendéglátó egységek számára széles közületi bútor és design bútor választékot biztosítunk. Az értékesítés mellett mély szaktudással, tanácsadással, szerviz szolgáltatással várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest minőségi élelmiszeripari felszerelés biztosításával foglalkozik vendéglátó egységek számára. Szakértőink számos ipari konyha, nagykonyha kialakításában segédkeztek már, a tervezés és a kivitelezés folyamata során is mély szakértelemmel járultak hozzá a projektek sikerességéhez. Keressen minket bátran!
Üzemi konyha, szálloda konyha vezetésével foglalkozik? A Coninvest segít a legkorszerűbb konyhatechnológia biztosításában! Az étterem felszerelésének beszerzéséhez, a legmegfelelőbb nagykonyhai berendezések megtalálásához nyújtunk segítő kezet. Keressen minket bizalommal!
A Coninvest a minőségi közétkeztetés biztosításához kínál szakértő segítséget. A tervezés folyamata során segít a nagykonyha számára a megfelelő rozsdamentes bútor kiválasztásában, az étterem számára pedig széles közületi bútor és design bútor választékot biztosít.

referenciák

Videók

Prospektusok

ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Szerviz hibabejelentő űrlap
BEJELENTŐ
HELYSZÍNI KAPCSOLATTARTÓ HA KÜLÖNBÖZŐ
Berendezés adatai

Ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Számunkra az ember a legfontosabb. Ezen múlik közös jövőnk. Hírlevelünkben megosztjuk a legmodernebb, legzöldebb iparági híreket.