Cukrászdaélmény a szombathelyi Balmora Factory-ban
A szombathelyi Balmora név immár két egységet is takar: a város Fő terén található, hangulatos Warming Hut kávézót, valamint a nemrég megnyílt Balmora Factory cukrászdát, mely a 11-es Huszár úton várja a vendégeket. A második egység ugyan később nyitott, mint eredetileg tervezték, de minden részletében kiforrott koncepcióval valósult meg, a Coninvest szakértői által kivitelezett professzionális konyhatechnológiával.
„A Balmora Factory-val indult volna a Balmora egységek elindítása, ám a Factory megnyitása eltolódott. Közben a Fő téren szabad lett egy üzlethelyiség, amit tökéletesnek gondoltunk a kávézó számára, így végül ez nyitott meg előbb, 2019-ben” – idézi fel a kezdeteket Hernáth Kornél tulajdonos. „Ekkorra a Factory építéséhez is megérkeztek a szükséges engedélyek, de sajnos jött a Covid, így ez elhúzódott a következő 4–5 évre.”
Letisztult stílus, változatos kínálat
A cukrászda koncepciója a skandináv gasztronómia inspirációjára épült, amit nemcsak az enteriőr, de a süteménykínálat is tükröz. „A lényeg mindig az volt számomra, hogy a hely hangulata és a kínálat összesimuljon, illeszkedjen egymáshoz” – mondja Kornél.
A pultba kerülő desszertek a letisztult hangulatot követik, mindemellett a kínálat dinamikusan változik: a trendek mellett a vendégek igényei és visszajelzései is formálják. „Vannak hagyományosnak nevezhető magyar tortáink és vannak a teljesen új trendek szerint elkészített süteményeink is. A málnás-pisztáciás pite jelenleg a vendégek kedvence, azt nagyon sokan választják, szeretik.”
Technológiai háttér, ami a minőséget támogatja
A cukrászda egyik különlegessége a látványos és funkcionális pultmegoldás, amit Kornél már évekkel ezelőtt kiszemelt. „Mindenképpen olyan vitrint szerettem volna, amit Franciaországban már régebb óta használnak, ami nem különálló, hanem egységben van a pulttal. Az interneten láttam, hogy a Coninvest árul ilyen vitrineket, így kerültünk velük kapcsolatba.”
„A közös munkáról teljesen pozitív élményeink voltak. Így, hogy a Fő téri kávézó más koncepcióval épült, volt összehasonlítási alapom. Oda a berendezéseket különböző webshopokból, különböző cégektől rendeltük, míg a cukrászdában a konyhatechnológia kivitelezését teljes egészében a Coninvest végezte. Nagyon szimpatikus volt, hogy hosszútávra terveznek, és ha szükségünk volt valamire, vagy problémába ütköztünk, akkor volt kihez fordulnom. A kávézónál általában csak eladták nekünk a berendezéseket és utána nem igazán foglalkoztak velünk.”
Kornél szerint a Coninvest által kínált eszközök és berendezések nemcsak esztétikailag és ergonómiailag illeszkednek a cukrászda koncepciójához, hanem üzleti szempontból is kifizetődő választásnak bizonyultak.
„Úgy gondolom, hogy a Coninvestnél lévő termékek egy magasabb kategóriát képviselnek, prémium termékeket forgalmaznak, így természetesen van árban különbség, de minőségben is. A beruházási költség magasabb volt, de hosszútávon megtérül számunkra, hogy nem adódik probléma. Abszolút meg vagyunk elégedve a gépekkel.”