Ami még nem volt a Coninvest történetében

Három napon négy versenyhelyszínért feleltek szakértőink

Március végén, a Sirha Budapest 2022 kiállítás három napja során a Coninvest erőn felül teljesített, hiszen saját standunk mellett 15 versenykonyha felállításáért volt felelős szakértő csapatunk. Íme a négy versenyhelyszín kicsit közelebbről, Coninvest-szemmel!

Lenyűgöző édes alkotások: Sirha Budapest Desszert Verseny

Ötödik alkalommal került megrendezésre a Sirha Budapest Desszert Verseny: idén a kiállítás első napján, az A pavilonban adhattak számot tudásukról és kreativitásukról a szakma feltörekvő és elhivatott tehetségei. A verseny szervezője Kolonics Zoltán volt, a versenyzők három kategóriában – gyümölcsös torta, csokoládés tányérdesszert és választott artisztikai munka – készítettek desszerteket. A zsűrit az idei alkalommal is a szakma kiválóságai alkották: Pesti István, Sárközi Ákos, Andrész Zoltán, Korponai Péter és Gácsi Zoltán. Az első helyezett Füredi Krisztián és Károlyi Zsuzsanna párosa lett.

A 2022-es Sirha Budapest Desszert Versenyt a megelőző alkalmakhoz hasonlóan a Coninvest 6 teljesen felszerelt konyhabox felépítésével támogatta, ahol a versenyzők a zsűri előtt készítették el tányérdesszertjeiket és művészi munkáikat. A Coninvest mindig is elkötelezetten állt a szakmai fejlődést szolgáló események mellé, gratulálunk minden indulónak!

Minőség és modernitás a menzákon is: Közétkeztetési Szakácsverseny

Március 23-án, A Sirha Budapest második napján zajlott a Közétkeztetési Szakácsverseny döntője. A Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) és a Nébih közös szervezésű háromfordulós versenyére 28 csapat nevezett, közülük aztán 12 csapat jutott a döntőbe. Felkészülésüket neves séfek, mély szakmai ismeretekkel rendelkező szakácsok segítették, a döntőn a csapatok versenymenüjüket a zsűri jelenlétében, nagy létszámra készítették el.

A Közétkeztetési Verseny célja, hogy új, modern formában mutasson be hagyományos ízeket, ösztönözze a friss, hazai alapanyagok használatát, a közétkeztetés minőségének emelését. Az idei verseny mottója: „farsangi ételek a hagyomány és a megújulás jegyében”, így a 12 csapat valamely magyar tájegység hagyományos, háromfogásos farsangi ételsorát készítette el. Kötelező elemeként a fánk, alapanyagként a sütőtök, míg meglepetés összetevőként az akácméz jelent meg a menüsorokban.

A dobogó legfelső fokára a Hungast pécsi csapata állhatott, ők a következő fogásokat készítették:

 • előétel: kacsahússal töltött tavaszi tekercs, puy lencseragu, zellerpüré, petrezselyemolaj, zöldborsócsíra
 • főétel: brézelt marhanyak, birsalmás lilakáposzta, birspüré, gránátalma zselé, mustáros burgonyapüré
 • desszert: minifánk sütőtök-fehércsokoládé panna cotta, sütőtök textúrák, sajttorta

„Minden egyes nap gyerekek és felnőttek milliói esznek ételt olyan menzán, amely küzd az alapanyagokra fordítható alacsony költségekkel és az elavult konyhai berendezésekkel. A jövő generációinak étkezési szokásait és ízlésvilágát mélyen befolyásolja, hogy milyen ételeket esznek az óvodában és az iskolában. Itt kezdődik a gasztronómiai edukációjuk! Nagyon büszke vagyok, hogy részt vettünk ebben a projektben, nagy lépés a minőségtudatosság kiépítésében ebben a szegmensben” – mondta Kertész Mirjam, a Coninvest ügyvezetője.

Ismeretek és ízek: a jó ízlés nagykövetei

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Marco Polo Csoport közös együttműködésében jött létre ez a rendhagyó esemény, amelyen magyar és olasz séfek együttműködésében a kiválasztott vendéglátó iskolák tanulói készítettek különleges ételeket közönség előtt, innovatív módon: olasz oldalról a technikákat, magyar oldalról az alapanyagokat hozva alkották meg a fogásokat. A termékek között szerepelt többek között prémium minőségű galamb, tokaji borok és a paprika is.

A szívünkhöz és a hitvallásunkhoz igen közelálló volt ez az esemény: a fiatal generációnak, a jövő séfjeinek és konyhai dolgozóinak mutathattuk meg konyháinkat, a gasztronómia gyönyörű világát. A rendezvénynek a Coninvest által felállított 6 konyhabox adott otthont. A fiatal szakácsok munkáját a magyar válogatott segítette, illetve a több mint 20 éve Magyarországon élő olasz séf, Sergio Viti koordinálta és felügyelte. A diákok által készített, bemutatott és szervírozott látványos menüsort 50 meghívott vendégnek szolgálták fel a teltházas lelátó előtt.

Bocuse d’Or Europe 2022

Budapesten immár második alkalommal került megrendezésre a világ legrangosabb szakácsversenyének európai döntője március 23-24-én. A döntőbe jutott csapatok többek között őzből, kacsamájból, túróból, tejfölből és burgonyából készítették fogásaikat. A magyar csapat tagjai Dalnoki Bence, a Michelin-csillagos Stand étterem sous chefje és Nyikos Patrik voltak, őket coachként Széll Tamás koordinálta, a csapat elnöke pedig Szulló Szabina volt. Színvonalas munkájuk előkelő eredményt hozott: a magyar csapat a második helyezést érte el a Bocuse d’Or európai döntőjén. A döntő győztese a dán csapat lett, a magyarokat a norvég csapat követte a dobogó harmadik fokán.

A magyar csapat által készített ételek a következők voltak:

”Magyar Tavasz”

Anuschka burgonya és tavaszi zöldek “tiltott” hozzávalókkal, szarvasgomba & kaviár

Anuschka burgonya

 • Konfitált burgonya, sült póréhagymával, szárított csiperke “szarvasgomba” & ropogós burgonya virág

Kísérő köretek

 • Zsenge karalábé és mogyoró majonéz & roppanós brokkoli szár
 • Savanyított gyöngyhagyma, medvehagyma & petrezselyem olaj
 • Lágy sajt tartlet marinált uborkával, zöldborsó & zöldalma
 • Zöldspárga szárított misoval, ropogós zsemlemorzsa & tavaszi fűszernövények

Mártás

 • Burgonya mártás füstölt sajttal & csiperke “Kaviár”

Őz “Budapest”

Őz

 • Őzcomb & kacsamáj “mozaik” gombákkal, boróka & tempura gyöngyök
 • &
 • Őzgerinc & bélszín kacsazsírral és magyar fűszerekkel glazúrozva

Kísérő köretek

 • Zsenge cékla & zöldalma, hagyma dzsemmel, édeskömény & tokaji borecet
 • Anuschka burgonya, karalábé, tárkony & tavaszi zöldfűszerek

Ragu

 • Túrós „derelye” erdei gombákkal,zamatos turbolyával és vadpetrezselyemmel, zöldspárga & tejföl

Szósz

 • Őz pecsenyelé citromos kakukkfűvel,
 • Sarawak bors & fűszeres kacsazsír

A Coninvest a Convotherm és az Enodis megbízásából 9 versenyboxot szerelt fel a Bocuse d’Or 2022-es európai döntőjére. A kétnapos verseny alatt állandó szerviz ügyeletet biztosítottak szakértőink, a döntő után pedig gondoskodtak a versenyboxok elbontásáról is.

Rendkívül büszkék vagyunk a Coninvest csapatára, hatalmas gratuláció mindenkinek a három napon nyújtott elképesztő szakmai teljesítményért!

Coninvest

A Coninvest a nagykonyhai berendezések szakértője. A legkorszerűbb konyhatechnológia, az energiatakarékos, és költséghatékony megoldások, és a professzionális ételkészítés minden tudásával felvértezve várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest a vendéglátóipar szakértői számára kínál professzionális megoldásokat. A tervezés és a kivitelezés során is ügyfeleink mellett állunk, szerviz szolgáltatásaink pedig hosszútávon is biztosítják a megfelelő működést.
A Coninvest a magas minőségű konyhatechnika mellett teszi le voksát. Vendéglátó egységek számára széles közületi bútor és design bútor választékot biztosítunk. Az értékesítés mellett mély szaktudással, tanácsadással, szerviz szolgáltatással várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest minőségi élelmiszeripari felszerelés biztosításával foglalkozik vendéglátó egységek számára. Szakértőink számos ipari konyha, nagykonyha kialakításában segédkeztek már, a tervezés és a kivitelezés folyamata során is mély szakértelemmel járultak hozzá a projektek sikerességéhez. Keressen minket bátran!
Üzemi konyha, szálloda konyha vezetésével foglalkozik? A Coninvest segít a legkorszerűbb konyhatechnológia biztosításában! Az étterem felszerelésének beszerzéséhez, a legmegfelelőbb nagykonyhai berendezések megtalálásához nyújtunk segítő kezet. Keressen minket bizalommal!
A Coninvest a minőségi közétkeztetés biztosításához kínál szakértő segítséget. A tervezés folyamata során segít a nagykonyha számára a megfelelő rozsdamentes bútor kiválasztásában, az étterem számára pedig széles közületi bútor és design bútor választékot biztosít.

referenciák

Videók

Prospektusok

ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Szerviz hibabejelentő űrlap
BEJELENTŐ
HELYSZÍNI KAPCSOLATTARTÓ HA KÜLÖNBÖZŐ
Berendezés adatai

Ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Számunkra az ember a legfontosabb. Ezen múlik közös jövőnk. Hírlevelünkben megosztjuk a legmodernebb, legzöldebb iparági híreket.