Az intelligens konyhatechnológia világa – Rational-főzőrendszerek bemutató Sóskúton

Megvalósítható-e egy olyan konyha, ahol minden egyes adag étel tökéletesre készül, ahol az ételek minősége állandó, és a hatékonyság is garantált? Március 11-én a sóskúti Coninvest bemutatóteremben  olyan intelligens konyhai eszközöket láthattunk működés közben, amely ezt „csípőből hozza”: a Rational legújabb főzőrendszerei a precizitás és a technológiai innováció tökéletes találkozása.

A szakmai közönség – séfek, szakácsok, étterem- és hoteltulajdonosok – kíváncsian figyelik, hogyan dolgoznak az eszközök. A bemutató során az elkészült ételek nemcsak látványra tökéletesek, hanem ízvilágban is hozzák a legmagasabb elvárásokat. A jelenlévő szakácsok közül többen elismerően jegyzik meg kóstolás közben:

„Ez annyira jól sikerült, hogy ennél jobb még az én kezem alól sem kerülne ki.”

Mielőtt kezdetét venné az élő főzőbemutató, a vendégek kávézás közben körbejárják a sóskúti Coninvest bemutatótereit. A tágas és modern térben a legújabb konyhatechnológiai eszközök sorakoznak, amelyek között sétálva a szakma képviselői elismerően szemlélik az innovatív megoldásokat. „Mi épp teljes konyhafelújítás előtt állunk, ezért különösen érdekel minket minden újdonság” – jegyzi meg egy Egerből érkezett hoteltulajdonos.

Szekeres Tibor, a RATIONAL Magyarország vezető értékesítési igazgatója a szakmai program nyitányaként bemutatja Nico Jahnkét, cégük német corporate chef-jét, a kelet-európai szektor alkalmazás menedzsmentjének vezetőjét, ő az, aki egy 3 fogásos ebédmenü elkészítésén keresztül igazolja az iVario Pro és az iCombi Pro főzőrendszerek kivételes teljesítményét és sokoldalúságát. 

„Képzeljük el, hogy egy teljesen átlagos éttermi nap van ma, szokásos számú ebéd- és vacsoravendéggel” – vezeti fel a bemutatót Nico. A szakmai hallgatóság figyelmét különösen felkelti, amit ezután hallanak: „Tegyük fel, hogy nincs elég ember a konyhán, a vendégek azonban így is elvárják a minőséget és a gyors kiszolgálást. Vajon van-e arra megoldás, hogy ezt a nehézségek és kihívások ellenére sikerüljön biztosítani?”

Majd a két gépek működésének a gyakorlatban történő bemutatásán keresztül szemléleti, hogyan valósulhat meg egy nagykonyhán a tökéletes főzés és sütés – intelligens technológia segítségével.

„A gépek folyamatosan kommunikálnak velünk, ezt figyelemmel kell kísérni” – hallatszik a magyarázat, miközben az egyik eszközben már készül a leves. A program beállítása az iVario-ban és a fedél lezárása után nincs több teendő – ha elkészült az étel, a gép jelez, jöhet a tálalás.

Közben az is kiderül, hogy a levesbetétként szolgáló hidegen füstölt lazac az iCombi Pro-ban készült, amely hideg és forró füstölésre egyaránt alkalmas a Vario Smoker segíségével. 

Miközben az egyik készülék dolgozik, a másik már egy tisztító programot futtat, hogy mindössze 17 perc alatt tökéletes higiéniai állapotban készen álljon a következő feladatra. A tisztítás szilárd anyagú vegyszerrel történik, ami újrahasznosítható műanyag patronokban van, így gyors és hatékony megoldás és nem utolsó sorban biztonságos is.

A séf eközben bemutatja a 6 ponton mérő maghőmérőt, amely igazolja: a leves tökéletes hőmérsékleten elkészült. Jöhet a szűrés, a kihabosítás, végül a lazac is belekerül. „Igazi ízbomba! A lazac állaga tökéletes, a zöldségek roppanósak” – bólogatnak egyetértően a kóstoló séfek és szakácsok.

Nico ezután az egyik iCombi Pro készüléket grillező funkcióra állítja, amely a hátszín elkészítéséhez a 2. pirítási szintet ajánlja – ő pedig elfogadja az intelligens technológia javaslatát. A gép eközben automatikusan figyeli a maghőmérsékletet, és az ételek kiindulási hőmérséklete alapján valós időben kalkulálja az elkészítési időt. Ha az étel túl hamar készülne el vagy több időre van szüksége a tervezettnél, a rendszer azonnal korrigálja a folyamatot és jelzi a kezelőnek.

A főétel körete rizottó – minden szakács álmából felkelve tudja, készítésekor nagyon ott kell lenni, nem lehet mással foglalkozni, folyamatosan keverni kell a rizottó alapanyagát. De nem akkor, ha mondjuk az iVario Pro tudására bízzuk ezt a konyhai munkát. A gép a Rational séfjeinek 50 éves tapasztalatát raktározza memóriájában, és ezt használva 12-15 perc leforgása alatt tökéletes rizottót készít a belsejében – akár felügyelet nélkül is. „Itt szakács se kell” – jegyzi meg egy séf az egyik asztalnál.

Japán palacsinta készül a desszert egyik szereplőjének, és ennek elkészítése közben elmondja Nico, ezt a receptet egy előre beprogramozott listából választotta ki: egy japán séfkolléga írta eredetileg – azt tálalja most a magyar szakmai közönségnek. Gyümölcsragu, vaníliafagylalt kíséretében kerül a tányérra, mellette ott kelleti magát a szintén a Rational technológiával készített Crème brûlée – a kedd déli bemutató menü tökéletes befejezéseként.

Rational – bemutató menü:

  • Tom Kha leves hidegen füstölt lazaccal
  • Marhaduett vaníliás jus-vel, szarvasgombás rizottóval
  • Créme brûlée japán palacsintával

Coninvest

A Coninvest a nagykonyhai berendezések szakértője. A legkorszerűbb konyhatechnológia, az energiatakarékos, és költséghatékony megoldások, és a professzionális ételkészítés minden tudásával felvértezve várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest a vendéglátóipar szakértői számára kínál professzionális megoldásokat. A tervezés és a kivitelezés során is ügyfeleink mellett állunk, szerviz szolgáltatásaink pedig hosszútávon is biztosítják a megfelelő működést.
A Coninvest a magas minőségű konyhatechnika mellett teszi le voksát. Vendéglátó egységek számára széles közületi bútor és design bútor választékot biztosítunk. Az értékesítés mellett mély szaktudással, tanácsadással, szerviz szolgáltatással várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest minőségi élelmiszeripari felszerelés biztosításával foglalkozik vendéglátó egységek számára. Szakértőink számos ipari konyha, nagykonyha kialakításában segédkeztek már, a tervezés és a kivitelezés folyamata során is mély szakértelemmel járultak hozzá a projektek sikerességéhez. Keressen minket bátran!
Üzemi konyha, szálloda konyha vezetésével foglalkozik? A Coninvest segít a legkorszerűbb konyhatechnológia biztosításában! Az étterem felszerelésének beszerzéséhez, a legmegfelelőbb nagykonyhai berendezések megtalálásához nyújtunk segítő kezet. Keressen minket bizalommal!
A Coninvest a minőségi közétkeztetés biztosításához kínál szakértő segítséget. A tervezés folyamata során segít a nagykonyha számára a megfelelő rozsdamentes bútor kiválasztásában, az étterem számára pedig széles közületi bútor és design bútor választékot biztosít.

referenciák

Videók

Prospektusok

ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Szerviz hibabejelentő űrlap
BEJELENTŐ
HELYSZÍNI KAPCSOLATTARTÓ HA KÜLÖNBÖZŐ
Berendezés adatai

Ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Számunkra az ember a legfontosabb. Ezen múlik közös jövőnk. Hírlevelünkben megosztjuk a legmodernebb, legzöldebb iparági híreket.