Fiastyúk Udvarház, Csór

A Fiastyúk Udvarház egy egyedülálló hely Csóron, Fejér megyében. Ez nem csak egy étterem és nekünk nem csak egy új projekt volt. Megkapó a hely mögöttes filozófiája az alapanyagokat illetően, mivel ezek legnagyobb részét ők maguk termesztik az udvarház környezetében. Az állatok is a helyi mezőn legelnek, békés, nyugodt miliőben. Az étterem konyhájáról Nagy Krisztián executive chef-et kérdeztük.

Hogyan mutatná be ezt a helyet, mint az étterem executive chef-je?

A Fiastyúk Udvarház egyedülálló koncepció a környéken, hiszen itt nem csak egy étteremről beszélünk, ide nem csak étkezni, hanem feltöltődni, kikapcsolódni, megpihenni járnak a vendégek.

Honnan ered a Fiastyúk név?

A Fiastyúk csillagképről kapta a nevét.

Miért pont Csóron nyitotta meg a kapuit?

A helynek kiváló adottságai, természeti értékei vannak, ennél szebb környezetet el sem lehet képzelni.

Mit jelent séf szemmel az ökogazdaság?

Alkalmazkodást, lehetőséget, egyfajta szimbiózist a természettel.

Mit gondol ezekről az alapanyagokról?

A megtermelt konyhai alapanyagok nagyon magas beltartalmi értékkel bírnak és az ebből készült ételeinket a vendégeink is nagyra értékelik. Összehasonlíthatatlanul többet nyújtanak ízben, mint a nagyipari körülmények között megtermelt alapanyagok.

Mi az Ön filozófiája?

Ételeink különlegessége a természetességükben rejlik, igyekszünk ezeket minél kíméletesebb konyhatechnológiával elkészíteni. Szívesen nyúlunk régi klasszikus fogásokhoz, mindemellett fontosnak tartjuk a regionalitást, a látványt és azt, hogy a nyersanyagok naturális ízjegyeit hangsúlyozzuk ki a túlfűszerezés helyett.

Mennyire valósul meg ez itt, ebben a konyhában?

Merem azt állítani, hogy teljes mértékben, de persze mindig kell és lehet is fejlődni.

Milyen tapasztalatai vannak a Coninvest által épített konyhát tekintve?

A céget itt, munka közben ismertem meg és a kezdetektől fogva pozitív volt a benyomásom, mert igyekeztek valódi minőségi tartalommal megtölteni a konyhát.

Milyen előnyei vannak egy ilyen modern, jól felszerelt konyhának?

Egy modern konyha alapfeltétele a minőségi munkának. Enélkül nehezen boldogulnánk. A konyha összeszerelési fázisában mindig gyorsan és precízen megoldották az általam javasolt változtatásokat is. Egy jól átgondolt és logikusan, a technológiai sorrendek figyelembevételével felépített konyha nagymértékben növeli a hatékonyságot.

Milyen típusú ételek készülnek itt az ízvilágot tekintve? Önnek mi a kedvence?

Klasszikus fogások, látványra kicsit újszerűbb köntösben. Szeretek a gyökérzöldségekkel, friss fűszerekkel dolgozni.

Mindig is séf akart lenni?

Nem volt tudatos a pályaválasztás, egy 14 éves gyerektől ez szerintem nem is elvárható, de talán mégsem volt véletlen, hogy ezt a szakmát választottam!

Milyen ételeket ajánlana, amiket feltétlenül érdemes megkóstolnunk?

Soha nem szerettem ajánlani, hiszen az mindig egy abszolút szubjektív dolog, inkább úgy fogalmaznék, hogy aki idejön vendégként annak mindig lesz valamilyen különleges dolog az étlapon.

Mit üzenne azoknak, akik még nem jártak a Fiastyúk Udvarházban? Miért érdemes eljönni?

Ha a fenti válaszokban bárki talált magának olyat, amivel kicsit is azonosulni tud, akkor mindenképpen megér egy próbát.

Coninvest

A Coninvest a nagykonyhai berendezések szakértője. A legkorszerűbb konyhatechnológia, az energiatakarékos, és költséghatékony megoldások, és a professzionális ételkészítés minden tudásával felvértezve várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest a vendéglátóipar szakértői számára kínál professzionális megoldásokat. A tervezés és a kivitelezés során is ügyfeleink mellett állunk, szerviz szolgáltatásaink pedig hosszútávon is biztosítják a megfelelő működést.
A Coninvest a magas minőségű konyhatechnika mellett teszi le voksát. Vendéglátó egységek számára széles közületi bútor és design bútor választékot biztosítunk. Az értékesítés mellett mély szaktudással, tanácsadással, szerviz szolgáltatással várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest minőségi élelmiszeripari felszerelés biztosításával foglalkozik vendéglátó egységek számára. Szakértőink számos ipari konyha, nagykonyha kialakításában segédkeztek már, a tervezés és a kivitelezés folyamata során is mély szakértelemmel járultak hozzá a projektek sikerességéhez. Keressen minket bátran!
Üzemi konyha, szálloda konyha vezetésével foglalkozik? A Coninvest segít a legkorszerűbb konyhatechnológia biztosításában! Az étterem felszerelésének beszerzéséhez, a legmegfelelőbb nagykonyhai berendezések megtalálásához nyújtunk segítő kezet. Keressen minket bizalommal!
A Coninvest a minőségi közétkeztetés biztosításához kínál szakértő segítséget. A tervezés folyamata során segít a nagykonyha számára a megfelelő rozsdamentes bútor kiválasztásában, az étterem számára pedig széles közületi bútor és design bútor választékot biztosít.

referenciák

Videók

Prospektusok

ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Szerviz hibabejelentő űrlap
BEJELENTŐ
HELYSZÍNI KAPCSOLATTARTÓ HA KÜLÖNBÖZŐ
Berendezés adatai

Ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Számunkra az ember a legfontosabb. Ezen múlik közös jövőnk. Hírlevelünkben megosztjuk a legmodernebb, legzöldebb iparági híreket.