Bohem Art Hotel, Budapest

Bohém stílus a belváros szívében
 
Egy 17. századból fennmaradt ingatlan, amely ma az egyik legnépszerűbb butikhotel Budapest belvárosában. A Bohem Art Hotel történetéről, egyedi és magával ragadó stílusáról Göde Andrást kérdeztük.
 
A Hotel szobáiban, a lobby helységben, valamint reggeliztetőben található design bútorokat a Coninvest szállította. Igazán egyedi kialakítás jellemzi a belső teret! Mi volt a fő irányelv?
 
A tulajdonos Szy Sándor műgyűjtő. Mikor megvette az épületet sokáig csak galériaként üzemelt, ahol ma alkotó, de még be nem futott, tehetséges művészek alkotásait állította és állítja ki a mai napig. A tulajdonos kérése az volt, hogy a belső design, a hangulat, a gyűjteményre legyen kihegyezve. Az alkotások nagy része így ki is van függesztve a hotel falain, sőt a szobákban is! Bár ott csak a képek hatalmas méretű poszter másolatai találhatóak. Ennek köszönhetően minden szobának más és más a hangulata. Nincs két egyforma szoba. Mikor tervező társaimmal, Kéry Balázzsal és Gál Bélával hozzá láttunk a tervezéshez, a szobákat típusonként betűvel jelöltük, így a végére A-tól egészen X-ig jutottunk el. A hotel weboldalán éppen ennek köszönhetően adott a lehetőség, hogy stílus, illetve kép alapján foglaljanak szobát a leendő vendégek, és élnek is sokan ezzel a lehetőséggel!
 
Az enteriőrökbe igyekeztünk mai modern hangulatot csempészni, de nem estünk túlzásokba, éppen azért, hogy a képek a lehető legjobban érvényesüljenek. Régi és új elemek hatásban vannak egymással. Így például az alsó szinten is, ahol van két lépcső, az egyik egy régi fa, a másik egy új vasbeton illetve üveg szerkezetes feljáró. Ez utóbbinak köszönhetően a fa lépcső egy műalkotás hatását képes kelteni. További érdekesség még, hogy az építkezés során a pince szinten egy régi – valószínűleg a középkorból ránk maradt – kőfalra bukkantunk, melyet műemlékvédelmi szempontból meg kellett őriznünk. A fal dizájn elemként és nagyszerűen funkcionált, így úgy döntöttünk hozzá igazítjuk az egész teret.
 
Mikor kezdődött el az épület renoválása? És mennyi időt vett igénybe?
 
A munkát körülbelül 2,5 éve kezdtük el. A tulajdonos viszonylag rég megvásárolta már az épületet. Ekkor még üresen állt, illetve galériaként üzemelt. Ez volt a néhai Szénásy-féle Írószer és Körzőgyár. Akkor még alacsonyabb volt, mint a környező épületek, az önkormányzat pedig úgy adta ki az építési engedélyt, hogy az új tulajdonosnak további szinteket kell ráépítenie. Szy Sándor eredeti terve is az volt, hogy hotelként üzemelteti majd az épületet. Az építész Bodzán Antal volt, a Coninvest pedig az első sikertelen szállító után, beajánlás útján került képbe. A tulajdonos egyébként rajtunk keresztül ismerte meg a valódi belsőépítészetet. Korábban ugyanis azt gondolta, a szakma nem más, mint színek és szövetek párosítása, majd mikor az első terveket megmutattuk a következőképpen nyilatkozott: „Úgy érzem magam, mint aki balról vár egy buszt, és jobbról befut egy gyorsvonat!”.
 
Térbeli szituációkkal játszottunk. Gerincet adtunk az egésznek és erre aggattuk fel a részleteket. Ez egy szoros és hosszas együttműködés, melynek oroszlán része 2011 tavaszán fejeződött be, de a mai napig végzünk még kisebb-nagyobb átalakításokat, például a szobákon.
 
Milyen átalakítások ezek?
 
A legfelső, úgynevezett „visszahúzott” emeleten egy igazán pici szobát sikerült kialakítani, de az alatta elhelyezkedők sem túl nagyok. Ezek jellemzően egy ágyasak. A tervezés során úgy gondoltuk, fordítunk rajta egyet, és építünk egy kuckót. Szy Sándor először vonakodott az ötlettől, de aztán úgy látta, hogy egy ekkora szálloda egy ilyen szobát elbír. Így a szobában egy, a tető alá épített ágy található – ahová egyébként négykézláb kell bemásznia a vendégnek – az ágy végében található ablakból pedig csodás panoráma nyílik az egész városra. Végeredményben ez lett a Bohem Art Hotel legnépszerűbb szobája. Folyamatosan le van foglalva. Népszerűségének köszönhetően a tetőtéri szoba alatti egy ágyasokat is ugyanezen koncepció alapján építjük át jelenleg.
 
Nagy népszerűségnek örvend egyébként a szálloda?
 
Nagyon sikeres. Fő sikere a „booking” oldalakon mérhető, ahol a vendégek üzeneteket hagynak, véleményeznek. Természetesen nem csak pozitív, negatív vélemények is olvashatóak itt. Ám a tulajdonos erről azt gondolja, hogy a negatív vélemény is vélemény, és csak azt bizonyítja, hogy foglalkoztatja a téma az embereket. A legtöbb visszajelzés a belső designnal kapcsolatban érkezik, és a mérések alapján a szálloda igen rangos helyet foglal el.
 
A Bohem Art Hotel továbbra is üzemel galériaként vagy ma már csak kizárólag hotel funkciót tölt be?
 
A galéria funkció megszűnt. Bár az étkezőben és az előtérben rengeteg a kiállított kép, illetve a későbbiekben a tulajdonos szeretné a konferencia teremben 1-1 művész alkotásait kiállítani. Fontos megjegyezni, hogy a vendéglő részt is úgy alakítottuk ki, hogy a képek cserélhetőek legyenek, a világítás variálható, a képekre irányítható.
 
Vannak utcáról betérő vendégek, vagy kizárólag a szálloda vendégei vehetik igénybe a szolgáltatásokat?
 
Az étterem és a kávézó részt kizárólag a szállodai vendégei használhatják, így az itt kiállításra került alkotásokban is csak ők gyönyörködhetnek. A konyha egyébként csak reggeliztetésre specializálódott, de az kiváló! Teszteltük!

Coninvest

A Coninvest a nagykonyhai berendezések szakértője. A legkorszerűbb konyhatechnológia, az energiatakarékos, és költséghatékony megoldások, és a professzionális ételkészítés minden tudásával felvértezve várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest a vendéglátóipar szakértői számára kínál professzionális megoldásokat. A tervezés és a kivitelezés során is ügyfeleink mellett állunk, szerviz szolgáltatásaink pedig hosszútávon is biztosítják a megfelelő működést.
A Coninvest a magas minőségű konyhatechnika mellett teszi le voksát. Vendéglátó egységek számára széles közületi bútor és design bútor választékot biztosítunk. Az értékesítés mellett mély szaktudással, tanácsadással, szerviz szolgáltatással várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest minőségi élelmiszeripari felszerelés biztosításával foglalkozik vendéglátó egységek számára. Szakértőink számos ipari konyha, nagykonyha kialakításában segédkeztek már, a tervezés és a kivitelezés folyamata során is mély szakértelemmel járultak hozzá a projektek sikerességéhez. Keressen minket bátran!
Üzemi konyha, szálloda konyha vezetésével foglalkozik? A Coninvest segít a legkorszerűbb konyhatechnológia biztosításában! Az étterem felszerelésének beszerzéséhez, a legmegfelelőbb nagykonyhai berendezések megtalálásához nyújtunk segítő kezet. Keressen minket bizalommal!
A Coninvest a minőségi közétkeztetés biztosításához kínál szakértő segítséget. A tervezés folyamata során segít a nagykonyha számára a megfelelő rozsdamentes bútor kiválasztásában, az étterem számára pedig széles közületi bútor és design bútor választékot biztosít.

referenciák

Videók

Prospektusok

ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Szerviz hibabejelentő űrlap
BEJELENTŐ
HELYSZÍNI KAPCSOLATTARTÓ HA KÜLÖNBÖZŐ
Berendezés adatai

Ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Számunkra az ember a legfontosabb. Ezen múlik közös jövőnk. Hírlevelünkben megosztjuk a legmodernebb, legzöldebb iparági híreket.