Ékszerdobozként tündöklő étterem a Szervita téren

A Szervita Square Building aljában található Steam étterem reggeltől késő estig várja mindazokat, akik a nagyvárosi létet természetesen élik. Az étterem tulajdonosai egy olyan, a mai kor igényeire szabott kávéházi hangulatot képzeltek el, ahol az otthonosságé, a baráti és üzleti találkozásoké a főszerep, kozmopolita életérzéssel megfűszerezve. A tervező elképzelései alapján a Coninvest szakértői segítettek kiválasztani azokat a bútorokat, amelyek valóra váltják mindezt.

Az étterem csodálatos enteriőrjének megszületéséről Fekete-Tóth Tímea és Kutasi-Kovács Petra belsőépítészeket kérdeztük.

Mik voltak a fő irányvonalak az étterem belső tereinek megtervezésekor? A nagy belmagasság milyen lehetőségeket és kihívásokat rejtett?

„Ha a Szervita Square building a DVM portfóliójának ékköve, úgy a benne található Steam étterem a Budapesti éttermek ékszerdoboza. A modern, 7 emeletes épület – különleges formavilágával, könnyed, éteri szerkezetével, lágy homlokzatkontúrjaival és tükröződő felületeivel – organikusan illeszkedik a híres szecessziós épületek által meghatározott építészeti környezetbe. A díszlamellákkal osztott hatszintes üveghomlokzat leginkább egy felhőre emlékeztet, mivel hol itt, hol ott lép ki a kontúrjából. A tér terasz-szerűen lett rendezve, az üveg homlokzata úgy hordozza a Szervita tér összes házát, mint valamiféle emlékezet. Erre az emlékezetre reflektál a Steam belső tere, mely a környék feledésbe merült kávéházainak atmoszféráját idézi és az épület modern szecessziós hangulatát ötvözi.

A hely belsőépítészeti nyelve és anyaghasználata egyszerre sugall letisztultságot, magas minőséget, kellő lazaságot és a részletek tökéletes harmóniáját. Játszottunk a szecesszió és art deco áthallásaival, tömegeivel és íves formavilágával. A STEAM esetében a szecesszió (terrakotta tömegek, mintás párnák, a teraszon a székek Thonet formavilága) és az art deco (márvány asztal betétek, dió, réz kiegészítők) találkozik az indusztriális behatással, amely az ipari mennyezetben és a minimális fa elemekben érhető tetten. A nagy belmagasság a tervezés kezdete óta meghatározó elem volt és az is szándékos volt, hogy a gépészetet láttassuk. A gépészet tehát látható és egy világos szürke festést kapott.

A belső téri elemek karaktere az épületével megegyező vonalvezetésű, a modern szecesszió a belső világban is tetten érhető. A pult és látványkonyha sötétített barna üveg tömbje a tetején helyet kapó galéria szinttel finoman egy tömegként jelenik meg a térben. Míg alul ezek a funkciók hengerelt vörösréz burkolatot kaptak, felül a galéria térelhatárolása már egy áttörtebb, anyagában azonos pálcás réz leválasztást kapott. Az enteriőr karakteres vörösréz, terrakotta és dió tónusait az otthonosság érzésének megteremtéseképp válogattuk össze.”

A Coninvesttel hogyan kerültetek kapcsolatba? Miért őket választottátok a közös munkához?

„A Coninvesttel nagyon jó a munka kapcsolatunk, más projekteken is dolgoztunk együtt, bár főként konyhatechnológia tervezéseken. Öröm volt számunkra, hogy a mobilia és az egyedi asztalos csomag részein dolgozhattunk együtt. A Coninvest készítette az egyedi tervezésű asztallapokat, melyek belsejébe márvány mező került, a külső keret pedig olajozott tölgy lett, a régi kávéházi asztallapok mintájára. A kültéri székeket és asztallapokat a Pedrali palettájáról választottuk ki. A beltéri karosszékek a Halex gyártótól a Fogo, mely kellően öblös és kényelmes időtöltést biztosít. A Coninvest által szállított elemek határidőre és megfelelő minőségben érkeztek a helyszínre.”

Hogyan segítettek a Coninvest szakértői kiválasztani az enteriőr bútorait?

„A mobiliák kiválasztására nagy hangsúlyt fektettünk, megrendelőink kérése volt, hogy a valós mintadarabok kipróbálhatóak legyenek. A Coninvest a DVM Tervező irodájába szállított több minta széket, melyeket kipróbálva ki tudtuk választani a terasz és a belső tér székeit. A projektben szem előtt tartottuk a költségekre tervezést, egy meghatározott budget-ba kellett beleférnünk, és a Coninvest ebben is partner volt. Olyan bútor ajánlásokat kaptunk, melyek már eleve ebbe a költség keretbe férnek bele, de design, megjelenés, anyaghasználat szempontjából a mi belső térre vetített vízióinknak is megfeleltek.”

A projekt melyik momentumára emlékeztek vissza a legszívesebben?

„Nem egy pillanat volt a meghatározó, hanem a tervezési folyamatot végig kísérő érzés, amikor tudjuk, hogy az enteriőr karakteres vörösréz, terrakotta és dió tónusait az otthonosság érzésének megteremtéseképp válogatjuk össze, amikor minden apró részlet a végén a helyére kerül. Ha mégis egy momentumot kellene kiemelnünk, akkor talán az a pillanat emlékezetes, amikor a világítási próba estéjén, amikor a bútorok is a helyükre kerültek, a megrendelői oldal, a kivitelezési csapatunk és mi is úgy láttuk és éreztük, hogy megérte a projekten együtt dolgoznunk, mert a végeredmény az a kifinomult atmoszféra, mely a tervezői gondolatainkban a kezdetektől megjelent.”

Generál tervező és kivitelező: DVM Group

Belsőépítészeti tervezés: Fekete-Tóth Tímea és Kutasi-Kovács Petra – DVM Group

Fotók: Hlinka Zsolt

Coninvest

A Coninvest a nagykonyhai berendezések szakértője. A legkorszerűbb konyhatechnológia, az energiatakarékos, és költséghatékony megoldások, és a professzionális ételkészítés minden tudásával felvértezve várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest a vendéglátóipar szakértői számára kínál professzionális megoldásokat. A tervezés és a kivitelezés során is ügyfeleink mellett állunk, szerviz szolgáltatásaink pedig hosszútávon is biztosítják a megfelelő működést.
A Coninvest a magas minőségű konyhatechnika mellett teszi le voksát. Vendéglátó egységek számára széles közületi bútor és design bútor választékot biztosítunk. Az értékesítés mellett mély szaktudással, tanácsadással, szerviz szolgáltatással várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest minőségi élelmiszeripari felszerelés biztosításával foglalkozik vendéglátó egységek számára. Szakértőink számos ipari konyha, nagykonyha kialakításában segédkeztek már, a tervezés és a kivitelezés folyamata során is mély szakértelemmel járultak hozzá a projektek sikerességéhez. Keressen minket bátran!
Üzemi konyha, szálloda konyha vezetésével foglalkozik? A Coninvest segít a legkorszerűbb konyhatechnológia biztosításában! Az étterem felszerelésének beszerzéséhez, a legmegfelelőbb nagykonyhai berendezések megtalálásához nyújtunk segítő kezet. Keressen minket bizalommal!
A Coninvest a minőségi közétkeztetés biztosításához kínál szakértő segítséget. A tervezés folyamata során segít a nagykonyha számára a megfelelő rozsdamentes bútor kiválasztásában, az étterem számára pedig széles közületi bútor és design bútor választékot biztosít.

referenciák

Videók

Prospektusok

ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Szerviz hibabejelentő űrlap
BEJELENTŐ
HELYSZÍNI KAPCSOLATTARTÓ HA KÜLÖNBÖZŐ
Berendezés adatai

Ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Számunkra az ember a legfontosabb. Ezen múlik közös jövőnk. Hírlevelünkben megosztjuk a legmodernebb, legzöldebb iparági híreket.