Gerbeaud kávéház, Budapest

A Gerbeaud-t, egyik, szívünknek kedves, új referenciánkat kis túlzással állíthatjuk, hogy mindenki ismeri. Évtizedeken át volt romantikus randevúk méltó helyszíne, családi ünnepségek igényes színtere – amikor meg akartuk adni a módját a jeles alkalmaknak. Ismerve pedig a Gerbeaud-ház 162 évre visszanyúló történelmét, nem nehéz elképzelni, hogy mennyire örültünk a felkérésnek, ami egy új konyha megtervezése és kiépítése volt. A Gerbeaud egy ikonikus hely, az országimázs része, és most szeretne újra nyitni a magyar közönség felé. Egy olyan cukrászda, ahová szívesen visszük külföldi barátainkat is, hogy büszkélkedjünk a hazai tradíciókkal. Amikor kóstoljuk ezeket a mennyei süteményeket, olyannyira elvarázsolódunk és visszarepülünk az időben, hogy szinte megjelenik a szemünk előtt Gerbeaud Emil is, a Gerbeaud feliratú kis kocsijával, amivel egykoron a süteményeket szállította a békebeli Budapest utcáin. Ő mindig is az igényességet és az eleganciát képviselte, amelyet a Gerbeaud-nak azóta is sikerült megőriznie – a hozzáállást, a minőséget és a miliőt tekintve is. A Gerbeaud színfalai mögött olyan munkatársak állnak, mint Tóth Ági Executive chef, aki már 20 éve része a cukrászda mindennapjainak. Ami pedig még magán a feladaton túl megragadott minket ebben a projektben, hogy van egy olyan szemléletváltás a Gerbeaud működésében, amit mi is vallunk és képviselünk a Coninvestnél. A siker ugyanis nem egy ember munkája, hanem egy csapat lelkesedésének és az összeadódott energiáknak a gyümölcse, ahol nagyon fontos, hogy mindenki jól érezze magát és küldetésként élje meg az adott feladatát. Nos, mindezek után belevágtunk a közös munkába, mely kapcsán Niszkács Annával, a Gerbeaud, az Onyx és az Émile tulajdonosával, valamint az imént említett Tóth Ági Executive chef-fel beszélgettünk.

Anna, a Gerbeaud egy családi vállalkozás, ahol a vendéglátásért való rajongást a szüleidnek köszönhetően már gyermekkorodban is magadba tudtad szívni. Most, hogy ennyi nehézséggel kellett szembenézni az elmúlt időszakban, ez a szemlélet mennyire volt a segítségedre? Te hogyan látod a hazai vendéglátás jelenét és jövőjét?

A családi vállalkozásnak köszönhetően nekünk nagyon erős a gyökerünk, ami óriás biztonságérzetet ad, mert az ilyen válsághelyzetekben még inkább tudjuk egymást erősíteni.

A jelennel és a jövővel kapcsolatban azt gondolom, hogy komoly tisztulás várható mindamellett, hogy kivétel nélkül az összes szakmabelinek komoly kihívásokkal kell szembenéznie. Mi elsősorban magunkra és a kollégákra koncentrálunk. A legrosszabb természetesen a bizonytalanság érzése, hogy nincs ráhatásunk a történesekre. Hiába terveztünk tudatosan, a vírus mindent felborított, és még mindig nem lehetünk biztosak abban, hogy túl vagyunk ezen az egészen.

A jövővel kapcsolatban azt gondolom, hogy az emberek zsigereiben mélyen benne van, hogy szeretnek világot látni, jókat enni-inni együtt. Azt látom, hogy amilyen rugalmasan tudunk alkalmazkodni egy olyan helyzethez, amelyben otthon kell maradni, ahhoz is gyorsan alkalmazkodunk, amikor lehet egymáshoz közeledni. A félelemérzet szerencsére gyorsan elmúlik és újra egyre többen kimozdulunk és elkezdünk éttermekbe, közösségi helyekre járni.

Mennyire volt jó időzítés most egy konyhai átalakítás a járvány alatt?

Minden rosszban van valami jó. Komoly fejtörést okozott, hogy egy jól működő üzletmenet során hogyan tudjuk a Gerbeaud konyhát úgy átalakítani, hogy ne csorbuljon a minőség és ne érezze a vendég az átalakítás okozta kellemetlenségeket. Mind a konyhát, mind az italok elkészítését biztosító „adagolót” érintette az átalakítás, így viszont nyugalomban, sajnos vendég nélkül, de gyorsabban és könnyebb logisztikával meg tudtuk oldani a felújítás

Ági, a színfalak mögött zajló csapatmunkát mennyiben könnyíti meg az új tálaló konyha? Miért épp az Angelo Po-ra esett a választásotok?

Az új tálaló konyha azért könnyíti meg a munkát, mert közelebb kerültünk a vendégtérhez, ezáltal gyorsabban és magasabb minőségben tudjuk készíteni és szervírozni az ételeket.

Az Angelo Po konyhatechnológiai szempontból rendkívül megbízható teljesítményt nyújt, öröm vele a munka.

Milyen számodra a tökéletes konyha?

A tökéletes konyha pont olyan, amilyen az új tálaló konyha lett. Minden kéznél van és a minőség is kifogástalan. Olyan, amiben egy chef komfortosan érzi magát, mert mindennek jól átgondolt, kitalált funkciója van. Ami még fontos, hogy egy jól megtervezett konyha hatékonyabbá teszi a munkaerő kihasználtságát. Ezeket az előnyöket nap mint nap tapasztaljuk a használat során.

Anna, miért pont a Coninvest-re esett a választás, amikor belevágtatok a felújításba? Milyen volt a közös munka? Ki tudnál emelni egy olyan pillanatot, amire szívesen emlékszel vissza?

Mirjam és megbízhatóság, ez jut eszembe először a közös munkáról. 2010 óta dolgozunk a Coninvesttel, és tényleg mindig megbízható és jó minőséget kaptunk.
Amit még kiemelnék, hogy abszolút szakértőként és tulajdonosi szemlélettel álltak hozzánk, ami nagy biztonságot adott.

Az átadás pillanatát szeretném külön kiemelni, amikor a Coninvest csapata átadta a konyhát, és láttam a boldogságot Ági szemében. Mindamellett ez egy keserédes pillanat volt, a kávéház ugyanis akkor még zárva volt és bizonytalan volt a nyitás dátuma is.

Anna, egy veled készült korábbi interjúban lehetett olvasni, hogy amikor márciusban bezártatok és áttértetek a kiszállításra, akkor te magad is szállítottál süteményeket a vendégeknek. Milyen élmények értek ezalatt? Fontosnak tartod ezt a közvetlenséget a vendéglátásban?

Nagyon pozitív volt, mert mindenki ki volt éhezve az emberi kapcsolatokra, egy kis beszélgetésre; persze a süti is biztosan sokat segített a jó hangulat megteremtésében.
A közvetlenség azért rendkívül fontos, mert a vendégeink igényeiről, kéréseikről a felszolgálóinkon keresztül értesülhetünk. Egy jó felszolgáló pedig pontosan tudja, hogy hol van a határ és hogyan kell megteremteni az egyensúlyt. Pont ezért is gyönyörű ez a szakma, mert minden vendég más, minden vendég egy újabb kihívás.

Ági, személyesen van lehetőséged találkozni a vendégekkel?

Igen, hála Istennek van lehetőségem kimenni a vendégek közé így, hogy a konyha felkerült a földszintre. Ez régi vágyam volt, és szeretném, ha mindennapi rituálévá válna. 

Hogyan ajánlanátok most a Gerbeaud-t annak, aki még sosem járt ott?

Ági: Ha egy felejthetetlen élménnyel szeretnél gazdagodni, akkor a Gerbeaud a tökéletes választás. Mottóm, hogy igazán jót főzni, csak szenvedéllyel lehet. Ezt a szemléletet igyekszem átadni a kollégáimnak is.

Anna: a Gerbeaud valóban egy kultikus hely, de egyben elérhető és szerethető is. Nekünk előnyünk és hátrányunk is, hogy a Gerbeaud ennyire ismert, mára fogalommá vált. Mindenkinek van véleménye vagy kialakult sztereotípiája róla, azoknak is, akik még sosem jártak nálunk.

Régi vágyunk, hogy visszahódítsuk a magyar vendégeket, a kialakult helyzet most erre lehetőséget adott. Ezért is indítottuk el a Petit Gerbeaud-ot, hogy még szélesebb kör megismerhessen minket a süteményeinken keresztül és ezáltal tudjon rólunk véleményt formálni.

A nagy Gerbeaud még valójában nem nyitott meg, jelenleg a Petit Gerbeaud kínálatával várjuk a vendégeket, a süteményeink 690 Ft-tól elérhetőek és zenei programokkal is készülünk hétről-hétre.

Légy kitartó, légy optimista, bízz a jövőben, tervezz és tegyél a terveidért!

A Gerbeaud cukrászda és kávéház tehát az egyike azoknak a budapesti, élvonalbeli helyeknek, akik nem torpantak meg a krízishelyzet kapcsán. Épp ellenkezőleg, kihasználták ezt az időszakot arra, hogy újratervezzenek és elvégezzék azokat a felújítási, korszerűsítési munkálatokat, melyeket a veszélyhelyzet idején kezdtek el. A projekt egyik célja, hogy a magyar közönség újra „visszafoglalja” Budapest belvárosát és a Gerbeaud – visszatérve a régi hagyományokhoz – ne csak a külföldiek számára jelentse az országimázs egy üde színfoltját, hanem a hazai vendégeknek is. Mi nagyon drukkolunk, hogy ez sikerüljön!

Coninvest

A Coninvest a nagykonyhai berendezések szakértője. A legkorszerűbb konyhatechnológia, az energiatakarékos, és költséghatékony megoldások, és a professzionális ételkészítés minden tudásával felvértezve várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest a vendéglátóipar szakértői számára kínál professzionális megoldásokat. A tervezés és a kivitelezés során is ügyfeleink mellett állunk, szerviz szolgáltatásaink pedig hosszútávon is biztosítják a megfelelő működést.
A Coninvest a magas minőségű konyhatechnika mellett teszi le voksát. Vendéglátó egységek számára széles közületi bútor és design bútor választékot biztosítunk. Az értékesítés mellett mély szaktudással, tanácsadással, szerviz szolgáltatással várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest minőségi élelmiszeripari felszerelés biztosításával foglalkozik vendéglátó egységek számára. Szakértőink számos ipari konyha, nagykonyha kialakításában segédkeztek már, a tervezés és a kivitelezés folyamata során is mély szakértelemmel járultak hozzá a projektek sikerességéhez. Keressen minket bátran!
Üzemi konyha, szálloda konyha vezetésével foglalkozik? A Coninvest segít a legkorszerűbb konyhatechnológia biztosításában! Az étterem felszerelésének beszerzéséhez, a legmegfelelőbb nagykonyhai berendezések megtalálásához nyújtunk segítő kezet. Keressen minket bizalommal!
A Coninvest a minőségi közétkeztetés biztosításához kínál szakértő segítséget. A tervezés folyamata során segít a nagykonyha számára a megfelelő rozsdamentes bútor kiválasztásában, az étterem számára pedig széles közületi bútor és design bútor választékot biztosít.

referenciák

Videók

Prospektusok

ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Szerviz hibabejelentő űrlap
BEJELENTŐ
HELYSZÍNI KAPCSOLATTARTÓ HA KÜLÖNBÖZŐ
Berendezés adatai

Ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Számunkra az ember a legfontosabb. Ezen múlik közös jövőnk. Hírlevelünkben megosztjuk a legmodernebb, legzöldebb iparági híreket.