Ahogy elérkeznek az ünnepek és a céges karácsonyi rendezvények, egyre gyorsul az amúgy is rohanó világ, záródik a pénzügyi év, készülnek a mérlegek és véget nem ér a cégvezetők teendőinek listája. Ilyenkor jól esik kicsit hátradőlni, kiszakadni a forgatagból, a közlekedési dugókból, és elmélkedni az elmúlt egy esztendőn.
Mi is történt velünk 2024-ben?
Megint nagyon aktívak voltunk.
A Coninvest cégcsoport 2023. év végén foglalta el az új sóskúti székházat. Nem volt ez egy zökkenőmentes beköltözés. Hetekig, hónapokig hallgattuk még a különböző szakiparosok tevékenykedéseit, szó szerint a fejünk fölött létráztak. Több hónap telt el 2024 év elején, mire kimondhattuk, hogy elkészült a ház, és berendezhettük nemcsak az irodákat, raktárat, műhelyt, de a bemutatótermünket is.
Nem mertünk nagy megnyitó ünnepséget szervezni, mert láttuk még a hiányosságokat. Elhívtuk szomszédunkat, a Stefinox céget az első bemutatkozó házbejárásra. Kiváló főpróba volt tesztelni magunkat és tudásunkat. Ezt követően sorra látogattak minket a külföldi nagy partnerek és cégek, mert kíváncsiak voltak az új létesítményünkre.
Szinte a beszállító partnereink „erőszakolták ki” az első főzőbemutatókat. A legnagyobb olasz partnerünk, az Angelopo export menedzsere volt az, aki azt mondta: ‘Nem érdekel minket, hogy nem kész teljes egészében, ez a ház csodás, küldök egy nagyon új technológiát és Sara di Palmat, az új bemutató séfhölgyet’. A szót tett követte, és mire észbe kaptunk, áprilisban már az első show debütált az új látványkonyhánkon:
bemutatkozott az AngeloPo ARI.O készüléke, ami – 40 °C és + 85 °C között automatizált konyhai műveleteket tud elvégezni előre megírt programok alapján.
Nagy volt már ekkor is az érdeklődés, ahogy a Merrychef és Convotherm készülékek bemutatóján is Várnagy Attila séffel.
Sorra jöttek a partner cégek, tréningek, továbbképzések, egyeztetések. Úgy belaktuk a nagy teret és modern eszközeinket, mintha mindig is ezeken dolgoztunk volna.
A magas raktárunk belakása után a nyáron útjára engedtük a ConinvestMarket névre keresztelt készletünk webshop jellegű értékesítését.
Ősszel nyitottunk az amatőr hobbi szakácsok irányába is Wolf András séf örömfőzésével és a veszprémi Balaton Wine & Gourmet fesztiválon való jelenlétünkkel, ahova felvonultattuk antik és új Berkel szeletelőgépeinket, és berendeztük a két olasz Michelin csillagos séf látványkonyháját a romtemplomban.
Novemberben újra komolyan szakmáztunk és vendégül láttuk a Vendéglátósok Ipartestületét, élén Kovács László elnökkel, majd később a KÖZSZÖV Akadémiát dr Zoltai Anna vezetésével, megosztva velük a modern menza technológiák terén szerzett tapasztalatainkat.
Mindezek mellett a vendégfogadások sem maradtak el. Egy nagy nyitóünnepség helyett sok apró csoportos házbejárást szerveztünk meglévő és régi partnereinknek. Megtiszteltetés volt számunkra, hogy ennyien elfogadták a meghívásunkat és végre egyszer mi láthattuk vendégül a vendéglátósokat itt nálunk.
Rengeteg tervünk van a 2025-ös évre is oktatások, továbbképzések és bemutatók terén. Érdemes lesz figyelni eseményeinket és időben regisztrálni rájuk.
És a valódi munkákról még nem is meséltem.
A 2024-es év a nagy gyármenzák kivitelezéséről szólt.
Február 7-én nyitott meg a debreceni BMW gyár Communication Center épületében található első konyhánk. Azóta átadásra került ugyancsak itt a BMW gyár területén két melegítő tálalókonyha és kivitelezés alatt van még további két létesítmény.
Az ugyancsak Debrecen városában épülő kínai CATL akkumulátor gyár dolgozói menza kivitelezési munkálatait is elnyerte a cégünk, aminek kivitelezése 2025. év elejére tolódott.
A harmadik gyár projektünk nem más, mint a kecskeméti Daimler Mercedes Benz gyár konyhai bővítése. Ezen tender a nyár során zárult le, és cégünk életében talán az egyik legnagyobb megbízás lesz. Újító technológiai megoldásairól jövőre fogunk tudni beszámolni.
Természetesen kiviteleztünk klasszikus vendéglátó egységeket is. Számunkra mind nagyon kedves, így a teljesség igénye nélkül a helységeket soroljuk fel: Győr, Komárom, Miskolc, a Balaton több helyszíne és természetesen Budapest. Ezekről mind-mind beszámoltunk referenciáink közt.
Sok feladat, sok élmény, sok tapasztalás. Örömmel és bizakodva nézünk 2025 elé és már alig várom, hogy beszámolhassunk az újabb és újabb megépült referenciákról.
Boldog Új Esztendőt kívánok mindenkinek!
Kertész Mirjam