Mit jelent a minőségi olajsütő? A konyha költségeinek jelentős csökkenését

Az Evezős Sörkert az elmúlt három évtized alatt fogalommá vált a budapestiek körében, köszönhetően a Duna közelségének, a panorámás kerthelyiségnek és a hőségben is menedéket nyújtó öreg fák árnyékának. Mint a római part ikonikus vendéglátóhelye, a legfinomabb hekkel, kiváló minőségű grill ételekkel, halászlével, csapolt sörrel, házi készítésű limonádékkal és sok más finomsággal várják vendégeiket. Ételeiket tavaly nyár óta az FKI olajsütőivel készítik. Zsigmond Szabolcsot, az Evezős Sörkert ügyvezetőjét kérdeztük eddigi tapasztalataikról – mégis mennyit számít, ha minőségi olajsütővel dolgoznak nap mint nap a konyhán?

Az FKI Fryer az olajsütők legújabb generációja, több innovatív megoldást is magába foglal. Ezek közül az egyik legjelentősebb, hogy nagy mértékben tudja csökkenteni a sütéshez használt olaj mennyiségét. Nektek mi a tapasztalatotok erről a gyakorlatban?

„Összességében érdemben csökkent az olaj felhasználás. A 2021-es bázis évvel összehasonlítva a szezonális üzletnek ugyanarra a 6 hónapos üzemelési időszakára vetítve, április és szeptember hónapok között 3420 L-ről 2839 L-re csökkent. Ez nagyjából 20% megtakarítás, forintban kifejezve kb. 800.000-850.000 Ft-tal kevesebbet költöttünk fritőz olajra úgy, hogy annak ára is emelkedett. Reál értékben nagyjából 1MFt megtakarítást eredményezett az új fritőzök használata olaj tekintetében.”

 

A konyha energiafogyasztására milyen hatással vannak az új berendezések? Hogyan alakultak a költségek a korábbiakhoz képest?

„Áram fogyasztásunk érdemben nem változott 2021-hez viszonyítva, azonban a forgalom 10%-os emelkedése mellett ez mindenképpen biztató. Nehéz pontosan mérni, hogy az új fritőzök a megtakarításhoz mennyiben járultak hozzá, de azt gondolom, figyelembe véve az emberi tényezőket, a megfelelő használatát a sütőknek, éves szinten Kwh-ban kifejezve 8-10% megtakarítás érhető el.”

A sütők kezeléséről és tisztíthatóságáról mi a véleményetek, tapasztalatotok?

„A kezelésük egyszerű, nagyon profi, minden igényt kielégítő. Kitűnő az olajszűrő, jelentősen meghosszabbítja az olaj felhasználhatóságát.”

Hogyan emlékeztek vissza a Coninvesttel folytatott közös munkára?

„Kiváló együttműködés volt az elejétől a végéig. Profi munka, minden kérésünket figyelembe vették a tervezésnél, kialakításnál. A szállításnál egy hűtővel kapcsolatban volt csak kisebb fennakadás, mert a gyártó nem a kért belső polc/fiók elosztásban szállította le. Természetesen ezt is megoldották. Köszönjük!”

 

 

Coninvest

A Coninvest a nagykonyhai berendezések szakértője. A legkorszerűbb konyhatechnológia, az energiatakarékos, és költséghatékony megoldások, és a professzionális ételkészítés minden tudásával felvértezve várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest a vendéglátóipar szakértői számára kínál professzionális megoldásokat. A tervezés és a kivitelezés során is ügyfeleink mellett állunk, szerviz szolgáltatásaink pedig hosszútávon is biztosítják a megfelelő működést.
A Coninvest a magas minőségű konyhatechnika mellett teszi le voksát. Vendéglátó egységek számára széles közületi bútor és design bútor választékot biztosítunk. Az értékesítés mellett mély szaktudással, tanácsadással, szerviz szolgáltatással várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest minőségi élelmiszeripari felszerelés biztosításával foglalkozik vendéglátó egységek számára. Szakértőink számos ipari konyha, nagykonyha kialakításában segédkeztek már, a tervezés és a kivitelezés folyamata során is mély szakértelemmel járultak hozzá a projektek sikerességéhez. Keressen minket bátran!
Üzemi konyha, szálloda konyha vezetésével foglalkozik? A Coninvest segít a legkorszerűbb konyhatechnológia biztosításában! Az étterem felszerelésének beszerzéséhez, a legmegfelelőbb nagykonyhai berendezések megtalálásához nyújtunk segítő kezet. Keressen minket bizalommal!
A Coninvest a minőségi közétkeztetés biztosításához kínál szakértő segítséget. A tervezés folyamata során segít a nagykonyha számára a megfelelő rozsdamentes bútor kiválasztásában, az étterem számára pedig széles közületi bútor és design bútor választékot biztosít.

referenciák

Videók

Prospektusok

ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Szerviz hibabejelentő űrlap
BEJELENTŐ
HELYSZÍNI KAPCSOLATTARTÓ HA KÜLÖNBÖZŐ
Berendezés adatai

Ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Számunkra az ember a legfontosabb. Ezen múlik közös jövőnk. Hírlevelünkben megosztjuk a legmodernebb, legzöldebb iparági híreket.