4000 adagos főzőkonyha és kantin a Coninvest kivitelezésében

A Bosch Budapest Innovációs Kampuszon a Meiko berendezéseivel biztosítunk környezettudatos mosogatásmegoldást

A Bosch 2022 szeptemberében adta át a Bosch Budapest Innovációs Kampuszt, Magyarország legújabb gépjárműtechnológiai fejlesztési központját. A 90 ezer négyzetméteres új komplexum 1800 munkahelynek, 14 ezer négyzetméternyi kutató- és tesztlabornak, egyedülálló felszereltségű műszeres tesztpályának, valamint óriás mérőkamrákkal felszerelt csúcstechnológiás tesztcsarnoknak ad otthont.

A Bosch új kampusza és 1000-1200 főt naponta kiszolgáló új kantinja az idei év egyik legnagyobb Coninvest projektje volt.

A kampusz munkatársi éttermében a modern, hófehér, szigetszerű tálalópultok formabontó kialakítást jelentenek. Az étterem újító értékesítési rendszerét és a hozzá alakított kínálatot a Bosch projekt vezető és üzemeltető csapata álmodta meg a német beruházásokért felelős kollégákkal együtt Vas-Takács Zita koordinálása mellett.  A kantinban étkezők mérleges elszámoltatás, önkiszolgáló, pénzmentes fizetés útján választhatják ki a saját étkezési szokásaiknak legmegfelelőbb ételeket és mennyiségeket.

A konyhán a főzés kizárólag német és svájci berendezéseken és technológián történik. A nagy, kocsizható kombipárolók, a szerelőfalra akasztott nyomás alatti serpenyők és a bukó üstök mind hatékony termelést és könnyű takaríthatóságot tesznek lehetővé. A cukrász konyha az itt található etázs kemencéknek köszönhetően teljes mértékben függetleníteni tudja az üzemet a pékáru beszállítástól. Ez a központi konyha hivatott kiszolgálni a Bosch Budapest Innovációs Kampusz minden éttermét.

A konyhatechnológia terveket Gauland András konyhatechnológus készítette. A konyha építését szakaszosan, háromnegyed éven keresztül végezték a Coninvest munkatársai. A konyhai előkészítő és termelő terek kivitelezése német szemlélettel készült, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. A hidegburkolatok minősége és kivitele, a holkerek, a sarokvédők és ütközők, a helyiségek közti üvegfalaknak köszönhető átláthatóság, illetve a közlekedési útvonalak teljes mértékben a jövő elvárásainak felelnek meg.

Az új komplexumban kiemelt hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra, az energiatakarékos üzemeltetésre, amit többek között kiemelkedően jó hőszigeteléssel, környezeti hatásokhoz igazodó épületmenedzsment-megoldásokkal, automatizált világítási és árnyékoló rendszerekkel, valamint hővisszanyerős szellőztetéssel érnek el. A kampusz működéséhez megújuló energiaforrásokat is használnak, kizárólag minősített zöldenergiát vásárolnak, nagy hatékonyságú hőszivattyú rendszereket alkalmaznak elsődleges hűtési és fűtési megoldásként, melyeket a jövőben napelemes rendszerek egészítenek majd ki. A kutatás-fejlesztési terület tesztrendszerei által generált hőt is újra felhasználják fűtésre, melegvíz-ellátásra.

A fenntarthatóság a kampusz menzájának üzemeltetésében is kiemelkedő szempontként jelenik meg: a központi mosogatóegységben a Meiko berendezései dolgoznak nap mint nap, amelyek minimális víz-, vegyszer és energiafogyasztásuknak köszönhetően biztosítanak környezettudatos mosogatásmegoldást.

Magyarország jelenleg legnagyobb Meiko mosogatásrendszerének működése roppant látványos. A 3 nagy Meiko mosogatógéppel felszerelt központi mosogatóegységben két szállítószalag fut össze Y alakzatban. A rendszer félautomata: kézi erővel szedik le a tányérokat, ételmaradékokat és poharakat, de a tálca megy tovább, és egy mágneses evőeszköz leszedő gyűjti össze és továbbítja a fémevőeszközöket a mosogatógépbe. Ugyanez a kombinált gép billenti fel a tálcákat és mosogatja el, illetve szárítja le őket tökéletesen, míg újra egy tálca adogató kocsira nem gyűlnek tisztán.

 

 

Coninvest

A Coninvest a nagykonyhai berendezések szakértője. A legkorszerűbb konyhatechnológia, az energiatakarékos, és költséghatékony megoldások, és a professzionális ételkészítés minden tudásával felvértezve várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest a vendéglátóipar szakértői számára kínál professzionális megoldásokat. A tervezés és a kivitelezés során is ügyfeleink mellett állunk, szerviz szolgáltatásaink pedig hosszútávon is biztosítják a megfelelő működést.
A Coninvest a magas minőségű konyhatechnika mellett teszi le voksát. Vendéglátó egységek számára széles közületi bútor és design bútor választékot biztosítunk. Az értékesítés mellett mély szaktudással, tanácsadással, szerviz szolgáltatással várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest minőségi élelmiszeripari felszerelés biztosításával foglalkozik vendéglátó egységek számára. Szakértőink számos ipari konyha, nagykonyha kialakításában segédkeztek már, a tervezés és a kivitelezés folyamata során is mély szakértelemmel járultak hozzá a projektek sikerességéhez. Keressen minket bátran!
Üzemi konyha, szálloda konyha vezetésével foglalkozik? A Coninvest segít a legkorszerűbb konyhatechnológia biztosításában! Az étterem felszerelésének beszerzéséhez, a legmegfelelőbb nagykonyhai berendezések megtalálásához nyújtunk segítő kezet. Keressen minket bizalommal!
A Coninvest a minőségi közétkeztetés biztosításához kínál szakértő segítséget. A tervezés folyamata során segít a nagykonyha számára a megfelelő rozsdamentes bútor kiválasztásában, az étterem számára pedig széles közületi bútor és design bútor választékot biztosít.

referenciák

Videók

Prospektusok

ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Szerviz hibabejelentő űrlap
BEJELENTŐ
HELYSZÍNI KAPCSOLATTARTÓ HA KÜLÖNBÖZŐ
Berendezés adatai

Ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Számunkra az ember a legfontosabb. Ezen múlik közös jövőnk. Hírlevelünkben megosztjuk a legmodernebb, legzöldebb iparági híreket.