A kovász az „élet varázslata”

A kovász az „élet varázslata”

Ha az elmúlt 70 évet szeretnénk gasztronómiai szempontból értékelni Magyarországon, akkor eléggé vegyes képet kapnánk. Az utóbbi egy-két évtizedben persze érzékelhetően van fejlődés, léteznek nagyon jó éttermek, ahol nemzetközileg is elismert, kiváló séfek dolgoznak és nem utolsó sorban a modern konyhatechnológia vívmányok is ezt a felfelé ívelő pályát egyengetik. Ugyanakkor az ötvenes években a tömegtermelés, a silány minőségű élelmiszerek elterjedése, majd a nyolcvanas évek gyorséttermi hulláma is meglehetősen árnyalta azt a fogalmat, amit ma gasztronómiának hívunk.

De vajon mi volt előtte? Mit ettek, hogyan táplálkoztak abban az aranykorban, amikor egyszerre virágzott a kultúra és a gasztronómia?

Erre kereste a választ Kövér Gergely séf egy monarchia-szakértő segítségével, inspirációk után kutatva egy olyan élménykonyha megteremtéséhez, ami egykor már létezett. Az Osztrák-Magyar Monarchia idejében ugyanis fénykorát élte az étkezési kultúránk.

Az Aria Hotel Budapest nyitása előtt a Coninvest is magáévá tette ezeket a gondolatokat, a projektben egyszerre jelent meg a séf szándéka: visszanyúlni a korábbi receptúrákhoz, az aranykor ízvilágához, mindezt párosítani a modern konyhatechnológia adta lehetőségekkel, ezzel egy minőségi szintugrást elérni a magyar gasztronómiában. Az Aria Hotel Budapest épületében, májusban nyitotta meg kapuit a Liszt étterem, ahol az előbb említett Kövér Gergely séf, Karádi Zsuzsanna cukrászséf, valamint Gózon Péter és Mihályi Richárd bármenedzserek gondoskodnak arról, hogy egy nem mindennapi időutazásban legyen részünk

A professzionális ételkészítés színtere

A Coninvest feladata a hotel legfontosabb színtere, a professzionális konyha áttervezése és kialakítása volt. Mindkét folyamatban e szellemiségnek alárendelten dolgoztunk, természetesen az ergonómia jegyében, teret adva a dizájnnak, az egyedi ötleteknek, a maximális hatékonyságnak. A zene, valamint a zenei motívumok a konyhában is jelen vannak díszítő elemként, mely szintén sugallja azt, hogy az alapfilozófia nem egy divatfogás, hanem egy mindenre kiterjedő, átgondolt koncepció.

A Liszt egy olyan hely, ahol saját receptúra alapján, egyedileg készített kovásszal sütik a kenyeret, ahol a változatos enteriőr bársony és kristály hangulatában vagy az elegáns könyvtárszobában ülve fogyaszthatjuk el mennyei vacsoránkat, ugyanakkor itt tunkolni is ér, minden feszengés nélkül. A sós vajjal megkent házi kenyér önmaga tökéletességében ugyanis már egy „felbujtás” a majszolásra. Az étterem konyhája egyébként a régi monarchia területéről szerzi be a minőségi alapanyagokat, melyeknek nemes egyszerűségükben rejlik az a plusz, ami megadja a lelkét a modern köntösben tálalt fogásoknak, és melyhez a séf úr a szakmai tudása legjavát párosítja. Tisztelegve egyik legnagyobb zongoraművészünk, Liszt munkássága előtt, a zenei motívumok nem csak az étterem elnevezésében, hanem a konyha falán és az étlapon is többször megjelennek. A különleges és egyedi fogások, mint például a kenyérchipsben tálalt velő, a kenyérhéj fagylalt, vagy a kecsketejkrémes báránysült mellett populárisabb fogások is megtalálhatóak a hely kínálatában, viszont mindenképp javasoljuk, hogy kóstolják végig a teljes menüsort, hiszen a zenei koncepcióhoz illeszkedő fogások mellé négy különleges aperitiv és négy digestive koktélt is lehet kóstolni és azért ezek nem hétköznapi ízpárosítások.

Jó időutazást kívánunk!

Coninvest

A Coninvest a nagykonyhai berendezések szakértője. A legkorszerűbb konyhatechnológia, az energiatakarékos, és költséghatékony megoldások, és a professzionális ételkészítés minden tudásával felvértezve várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest a vendéglátóipar szakértői számára kínál professzionális megoldásokat. A tervezés és a kivitelezés során is ügyfeleink mellett állunk, szerviz szolgáltatásaink pedig hosszútávon is biztosítják a megfelelő működést.
A Coninvest a magas minőségű konyhatechnika mellett teszi le voksát. Vendéglátó egységek számára széles közületi bútor és design bútor választékot biztosítunk. Az értékesítés mellett mély szaktudással, tanácsadással, szerviz szolgáltatással várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest minőségi élelmiszeripari felszerelés biztosításával foglalkozik vendéglátó egységek számára. Szakértőink számos ipari konyha, nagykonyha kialakításában segédkeztek már, a tervezés és a kivitelezés folyamata során is mély szakértelemmel járultak hozzá a projektek sikerességéhez. Keressen minket bátran!
Üzemi konyha, szálloda konyha vezetésével foglalkozik? A Coninvest segít a legkorszerűbb konyhatechnológia biztosításában! Az étterem felszerelésének beszerzéséhez, a legmegfelelőbb nagykonyhai berendezések megtalálásához nyújtunk segítő kezet. Keressen minket bizalommal!
A Coninvest a minőségi közétkeztetés biztosításához kínál szakértő segítséget. A tervezés folyamata során segít a nagykonyha számára a megfelelő rozsdamentes bútor kiválasztásában, az étterem számára pedig széles közületi bútor és design bútor választékot biztosít.

referenciák

Videók

Prospektusok

ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Szerviz hibabejelentő űrlap
BEJELENTŐ
HELYSZÍNI KAPCSOLATTARTÓ HA KÜLÖNBÖZŐ
Berendezés adatai

Ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Számunkra az ember a legfontosabb. Ezen múlik közös jövőnk. Hírlevelünkben megosztjuk a legmodernebb, legzöldebb iparági híreket.