AngeloPo főzőshow – új bemutatótermünk első eseménye

Sóskúti bemutatókonyhánk programjait nem más, mint a 100. évét betöltött AngeloPo, magas minőségű sütő-főző és ipari hűtő berendezéseket gyártó partnerünk bemutatója indította el. Külön öröm volt a szakmai rendezvény sorozatunkat két hölggyel megnyitni: Sara di Palma, az AngeloPo corporate séfje és Glauca Vesperini marketing és kommunikációs igazgató elhozták nekünk az olaszok legújabb kutatás és fejlesztés eredményeit, a konyhai Cook & Chill folyamatok automatizálását.

A jövő konyhája: az automatizált Cook & Chill folyamatok

Az ARI.O nem más, mint egy multifunkciós sokkoló hűtő, ami programszerűen mindent el tud nekünk végezni, ami -40 és + 85 C fok között történhet egy konyhán százalékos páratartalom szabályozással.

Mi váltotta ki a szükségét az amúgy sem túl régi, Cook & Chill eljárás újragondolásának?

Ők sem titkolták: a szakképzett munkaerő hiánya, a megemelkedett energia költségek, a fenntarthatóság kérdése – nemcsak a kisebb food waste eredményeként, hanem a fenntarthatóbb konyhai munkakörülmények megteremtésével is, mert a járvány óta még fontosabbá vált az élelmiszer biztonság és az élelmek eltarthatósága.

A sokkoló hűtés eljárása az elmúlt évtizedekben ugyanolyan gyorsasággal kezdett elterjedni, mint korábban a kombipárolók. Ritkán rendezünk ma már be új konyhát egy legalább pozitív tartományú sokkoló nélkül. Praktikus a két hőtartományos, avagy az a készülék, amely nemcsak gyorsan lehűteni, de gyorsan fagyasztani is tud.

Miért is olyan fontos sokkolóból erős és jó minőségű gépet vásárolni? Mert minél nagyobb hatásfokkal képes az ételek hűtésére, és minél gyorsabban fejti ki a hatását, annál tökéletesebb az eredmény. A vízrészecskék mikrokristályokká rendeződnek, és a fagyasztott ételek felengedés után sejtroncsolódás nélkül visszanyerik eredeti állapotukat és textúrájukat. Ezt Sara fagyasztott gyümölccsel bizonyította, amit a nézők aztán könnyedén szétrághattak, illetve fagyasztott sós amuse bouche-sal tesztelhették, ami alatt a keksz ugyanolyan roppanós volt, mint újkorában, a fagyasztás és felengedés ellenére.

Az igazi megdöbbenést azonban A vitello tonnato váltotta ki, ami egy lassú éjszakai főzési programban készült a készülékben. Hőfok, maghőmérséklet és beállított páratartalom garantálta a tökéletesen porhanyós eredményt, de mint a séfünk említette, nem kellett a gép mellett lennie az elkészüléskor, mert az ARI.O automatikusan lesokkolta a sültet +3 fokra, és amint a maghőmérséklet elérte a kívánt hőmérsékletet, az hidegen tartotta. Könnyű dolga volt a sültet felszelni másnap délelőtt egy Berkel szeletelőn, és a szintén ARI.O-ban szuvidált spárgával és egyéb zöldségekkel szervírozni.

Gondoljunk csak bele, micsoda kényelem ez egy szálloda, rendezvény terem, vagy bankett esetén. Előre eldönthetjük, hány órára készüljön el az étel és azt melegen pár óráig, vagy hidegen akár napokig tárolja az eszköz a szervizhez. Ha meg úgy döntünk, hogy a készételt automatikusan lefagyasztjuk, akár hetekig-hónapokig elállhat.

Miben rejlik a zsenialitás? Abban, hogy az ARI.O lenullázza az étel elkészülte és sokkolása közti – az élelmiszer biztonság szempontjából is – nagyon kritikus időt. Azonnal sokkol, azonnal a megfelelő hőmérséklet tartományba visz. Az adatok természetesen mind kinyerhetők a HACCP nyomon követéséhez vagy egy USB stick-kel, vagy a MyKitchen APOLink segítségével.

A lassú főzés és pára redukálja a súlyveszteséget, de ami még fontosabb, csak töredék energiát használ egy kombi párolóhoz képest. A zárt rendszer még az elszívást sem teszi szükségszerűvé, a bemutatót tudatosan az elszívó ernyőkön kívül tartották meg a hölgyek.

Az ARI.O nem fogja helyettesíteni a kombisütőket, hiszen pirítani, kérgesíteni, sütni nem tud, de a funkciókat itt újra felsoroljuk:

  • sokkoló hűtés
  • sokkoló fagyasztás
  • felengedés
  • kelesztés
  • lassú főzés, szuvidolás

Az összes fenti funkció 5 lépésből álló programokra, egymásra felfűzve, rengeteg komplett eljárást tud automatizálni a konyhánkon!

ARI.O a multifunkciós sokkoló hűtő egy igazi forradalom a konyhatechnológiában!

Coninvest

A Coninvest a nagykonyhai berendezések szakértője. A legkorszerűbb konyhatechnológia, az energiatakarékos, és költséghatékony megoldások, és a professzionális ételkészítés minden tudásával felvértezve várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest a vendéglátóipar szakértői számára kínál professzionális megoldásokat. A tervezés és a kivitelezés során is ügyfeleink mellett állunk, szerviz szolgáltatásaink pedig hosszútávon is biztosítják a megfelelő működést.
A Coninvest a magas minőségű konyhatechnika mellett teszi le voksát. Vendéglátó egységek számára széles közületi bútor és design bútor választékot biztosítunk. Az értékesítés mellett mély szaktudással, tanácsadással, szerviz szolgáltatással várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest minőségi élelmiszeripari felszerelés biztosításával foglalkozik vendéglátó egységek számára. Szakértőink számos ipari konyha, nagykonyha kialakításában segédkeztek már, a tervezés és a kivitelezés folyamata során is mély szakértelemmel járultak hozzá a projektek sikerességéhez. Keressen minket bátran!
Üzemi konyha, szálloda konyha vezetésével foglalkozik? A Coninvest segít a legkorszerűbb konyhatechnológia biztosításában! Az étterem felszerelésének beszerzéséhez, a legmegfelelőbb nagykonyhai berendezések megtalálásához nyújtunk segítő kezet. Keressen minket bizalommal!
A Coninvest a minőségi közétkeztetés biztosításához kínál szakértő segítséget. A tervezés folyamata során segít a nagykonyha számára a megfelelő rozsdamentes bútor kiválasztásában, az étterem számára pedig széles közületi bútor és design bútor választékot biztosít.

referenciák

Videók

Prospektusok

ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Szerviz hibabejelentő űrlap
BEJELENTŐ
HELYSZÍNI KAPCSOLATTARTÓ HA KÜLÖNBÖZŐ
Berendezés adatai

Ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Számunkra az ember a legfontosabb. Ezen múlik közös jövőnk. Hírlevelünkben megosztjuk a legmodernebb, legzöldebb iparági híreket.