Hogyan tervezünk egy grandiózus belső térbe reggeliztetőt?

Az ikonikus és gyönyörű New York Kávéház új reggeliztető pultját munkatársunk, Dybisewszky István tervezte. Vele beszélgettünk arról, milyen kihívásokat rejt, ha egy grandiózus térbe kell egy modern reggeliztető pultot összerakni.

„Általában mi akkor kerülünk a képbe, amikor már van belsőépítészeti terv, tehát a belsőépítész elképzeléséhez mindenképpen igazodnunk kell.

Első lépésként felvesszük a kapcsolatot a séffel, az üzemeltetővel, mindenkivel, aki az adott helyen dolgozik. Ők elmondják, hogy nagyjából mit szeretnének, milyen reggelit szeretnének felszolgálni, van-e valami speciális fogás vagy felszolgálási mód, vagy csak kontinentális reggeliről van szó.

Felmérjük az igényeket, azt, hogy hány embert szeretnének megreggeliztetni, mennyi idő alatt, hány ülőhely van a teremben, helyiségben, vagy helyiségekben, mik a közlekedési útvonalak, hogy lehet elkerülni azt, hogy egymásba gabalyodjanak a vendégek, van-e pincér, aki a reggelinél felszolgál, és még sok más kérdés merül fel ilyenkor. Ezek határozzák meg az asztalok, pultok, egyéb berendezések számát. Így indultunk neki ennek a feladatnak is.

fotó: newyorkcafe.hu

Természetesen a higiéniai előírásoknak itt is meg kell felelni. A pult berendezéseinek mind olyannak kell lenniük, amik könnyen tisztíthatók, időtállók, tehát nem teszi tönkre őket maga a tisztítás.

Amikor egy ilyen pultot megtervezünk, én mindig azt szoktam javasolni a kedves ügyfeleinknek, hogy csináljuk azt, hogy gyártunk egy rozsdamentes vázat, és azt burkoljuk be valamilyen asztalos szerkezettel, kővel, egyebekkel. Mert amennyiben változik a dizájn, akkor nem a teljes berendezést kell kicserélni, hanem egyszerűen csak a burkolatát kell lecserélni, ami sokkal olcsóbb. Ez akkor is igaz, hogyha bármi sérülés éri – két dizájnváltás között eltelhet akár 10-12 év is, de előfordulhat, hogy a pult közben megsérül, ilyen esetre ez egy egyszerűbb és olcsóbb megoldás lehet.

Ráadásul gyorsan eszközölni is lehet, hiszen ha véget ér a reggeliztetés 10 órakor, akkor másnap reggel 7 órára már újra lehet öltöztetni a pultot, ha előre legyártják az elemeket. Ellenben ha vadonatúj pultot kéne csinálni, akkor ez okozhat zökkenőket, márpedig egy szálloda január 1. 0:00 órától december 31. 24:00 óráig nyitva van, tehát ez nekik probléma lehet.

A New York Kávéház esetén figyelembe kellett vennünk, hogy műemlék. Van egy gyönyörű belső tere, amit lekövetni, vagy ahhoz igazodni nagyon költséges lenne. Ezért döntöttünk úgy, hogy egy nagyon letisztult, nagyon modern, egyszerű vonalvezetésű pultot csinálunk, ami nem hivalkodik, nem próbálja felhívni magára a figyelmet, hanem inkább semleges próbál lenni, és hagyja érvényesülni a környező dizájnt.”

fotó: newyorkcafe.hu

Coninvest

A Coninvest a nagykonyhai berendezések szakértője. A legkorszerűbb konyhatechnológia, az energiatakarékos, és költséghatékony megoldások, és a professzionális ételkészítés minden tudásával felvértezve várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest a vendéglátóipar szakértői számára kínál professzionális megoldásokat. A tervezés és a kivitelezés során is ügyfeleink mellett állunk, szerviz szolgáltatásaink pedig hosszútávon is biztosítják a megfelelő működést.
A Coninvest a magas minőségű konyhatechnika mellett teszi le voksát. Vendéglátó egységek számára széles közületi bútor és design bútor választékot biztosítunk. Az értékesítés mellett mély szaktudással, tanácsadással, szerviz szolgáltatással várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest minőségi élelmiszeripari felszerelés biztosításával foglalkozik vendéglátó egységek számára. Szakértőink számos ipari konyha, nagykonyha kialakításában segédkeztek már, a tervezés és a kivitelezés folyamata során is mély szakértelemmel járultak hozzá a projektek sikerességéhez. Keressen minket bátran!
Üzemi konyha, szálloda konyha vezetésével foglalkozik? A Coninvest segít a legkorszerűbb konyhatechnológia biztosításában! Az étterem felszerelésének beszerzéséhez, a legmegfelelőbb nagykonyhai berendezések megtalálásához nyújtunk segítő kezet. Keressen minket bizalommal!
A Coninvest a minőségi közétkeztetés biztosításához kínál szakértő segítséget. A tervezés folyamata során segít a nagykonyha számára a megfelelő rozsdamentes bútor kiválasztásában, az étterem számára pedig széles közületi bútor és design bútor választékot biztosít.

referenciák

Videók

Prospektusok

ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Szerviz hibabejelentő űrlap
BEJELENTŐ
HELYSZÍNI KAPCSOLATTARTÓ HA KÜLÖNBÖZŐ
Berendezés adatai

Ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Számunkra az ember a legfontosabb. Ezen múlik közös jövőnk. Hírlevelünkben megosztjuk a legmodernebb, legzöldebb iparági híreket.