Igaz történet alapján…

Igaz történet alapján…

Ergonómia. Ezzel a fogalommal a vendéglátóiparban dolgozók nagy része még csak ismerkedik, de szerencsére azért már szép számmal vannak olyanok, akik helyettünk is “szórják az igét” e tudományág fontosságát illetően. Az ergonómia egyfajta igényesség is a tudatos konyhai tervezésre, ahol az egészséges és kellemes munkakörnyezet biztosítása már egy kimondott alapelvárás a munkáltató felé.

“Nem volt ez mindig így!” – kezdte el beszélgetésünket Juhász Gábor úr, aki jelenleg hat éttermet irányít és csaknem 30 éve dolgozik a vendéglátóiparban.

Egyik étterme, az Aranyhordó 10-12 évig nagyszerűen működöt. Az ő hozzáállása a szakmához mindig is kifogástalan volt, az ételek íze korábban is kiváló volt, de valahogy érezte, hogy a dolgok mégis negatív irányban változnak. Ez először a fluktuációban mutatkozott meg, ugyanis sajnálatosan több dolgozótól megvált az étterem az évek alatt, akik új, modernebb munkahelyet választottak. Volt, aki ugyanannyit, de volt, aki jóval kevesebbet keresett az új munkahelyén, mégis meghozta ezt a lépést.

Miért történhetett ez?

Juhász úr tapasztalatai szerint ma már nem fenntartható az, ahogy régen működtek az éttermek.

“30-40 éve az ergonómiával nem foglalkoztunk. Megnyílt egy hely, mi pedig abból “főztünk”, amiből tudtunk, amilyen eszközök, gépek épp a rendelkezésünkre állak. Nem volt jól átgondolt konyha, csak legfeljebb jól megfizetett személyzet, akiknek a pénz egy ideig első helyen számított, de ma már ez önmagában nem motiváló tényező. Zajos elszívók, minimum 50 fok, zsírszagú gőz, órákig tartó edénysúrolás, elavult gépek, helyhiány, kihasználatlanság, nehézkes és lassú munkafolyamatok, holtfáradt alkalmazottak. Ez a kép fogadott nap, mint nap a konyhán és éreztem, hogy tennem kell valamit.” – meséli Gábor, aki azóta már a Coninvestügyfele is. A pozitív változást az Aranyhordóban a tudatos konyhatechnológia hozta, melynek kivitelezése a Coninvest által került megvalósításra. Az étterem konyháját teljesen újraterveztük, gépesítettük, modernizáltuk, egészséges, kellemes munkakörnyezetet biztosítva a személyzetnek.

Egy mai séf és csapatának jogos igénye ugyanis egy olyan hely, ahol emberi a hőmérséklet és klimatizált konyha van, ahol gyors, modern konyhatechnológiával felszerelt helyiségekben lehet dolgozni, ahol van tér és átgondoltság a munkafolyamatok mögött, egyszóval, ahol ergonómia van. Ez egyfajta igényesség is, aminek nyilván a pénzügyi korlátok szabnak némi határt, de érdemes ezen elgondolkodni egy kicsit és elmélyedni a számokban hosszú távon!

Gábor állítása szerint amióta felújította a konyhát, a kibocsátó képesség 30-40 %-kal nőtt, melynek következtében az étterem profitja is. Az új gépek fenntartása és kötelező szervizelése még mindig jóval olcsóbb, mint a régiek költséges javítása. A munkafolyamatok rövidebbek, az ételek elkészítése gyorsabb, a szakács kevesebbet stresszel, több idő marad más hasznos munkavégzésre, barátkozásra, egyebekre.

Nincs annál jobb érzés, mint amikor a munkatársak mosolyogva jönnek ki a konyhából, nem sietnek haza, hanem még beszélgetnek, isznak egy italt, barátkoznak, töltődnek.” Régi kollégák is visszatértek, akik az új, modern munkakörnyezet miatt már nem akarnak máshol dolgozni. Az Aranyhordó egy olyan hely lett, ahol jó lenni és jó enni.

Köszönjük ezúton is Gábornak, hogy bennünket választott.

Coninvest

A Coninvest a nagykonyhai berendezések szakértője. A legkorszerűbb konyhatechnológia, az energiatakarékos, és költséghatékony megoldások, és a professzionális ételkészítés minden tudásával felvértezve várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest a vendéglátóipar szakértői számára kínál professzionális megoldásokat. A tervezés és a kivitelezés során is ügyfeleink mellett állunk, szerviz szolgáltatásaink pedig hosszútávon is biztosítják a megfelelő működést.
A Coninvest a magas minőségű konyhatechnika mellett teszi le voksát. Vendéglátó egységek számára széles közületi bútor és design bútor választékot biztosítunk. Az értékesítés mellett mély szaktudással, tanácsadással, szerviz szolgáltatással várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest minőségi élelmiszeripari felszerelés biztosításával foglalkozik vendéglátó egységek számára. Szakértőink számos ipari konyha, nagykonyha kialakításában segédkeztek már, a tervezés és a kivitelezés folyamata során is mély szakértelemmel járultak hozzá a projektek sikerességéhez. Keressen minket bátran!
Üzemi konyha, szálloda konyha vezetésével foglalkozik? A Coninvest segít a legkorszerűbb konyhatechnológia biztosításában! Az étterem felszerelésének beszerzéséhez, a legmegfelelőbb nagykonyhai berendezések megtalálásához nyújtunk segítő kezet. Keressen minket bizalommal!
A Coninvest a minőségi közétkeztetés biztosításához kínál szakértő segítséget. A tervezés folyamata során segít a nagykonyha számára a megfelelő rozsdamentes bútor kiválasztásában, az étterem számára pedig széles közületi bútor és design bútor választékot biztosít.

referenciák

Videók

Prospektusok

ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Szerviz hibabejelentő űrlap
BEJELENTŐ
HELYSZÍNI KAPCSOLATTARTÓ HA KÜLÖNBÖZŐ
Berendezés adatai

Ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Számunkra az ember a legfontosabb. Ezen múlik közös jövőnk. Hírlevelünkben megosztjuk a legmodernebb, legzöldebb iparági híreket.