Lehet Budapesten, lehet a Balaton-felvidéken vagy akár Noszvajon is az a hely, ahol egy elképzelés megvalósul. A távolság csak egy tényező, ettől még a tervek valóra fognak válni, bárhol is legyen a célpont. A Coninvest egy nagyon izgalmas munkájáról osztunk meg most részleteket, természetesen képekkel illusztrálva.
Présházból közösségi tér
Egy lelkes fiatalember gondolt egy merészet, megvásárolt egy régi, 180 éves présházat saját használatra, de aztán a helyből másfél év alatt egy hangulatos közösségi tér lett, kis szeparált részekkel, modern konyhával, álomzöld bársony bútorokkal.
A tervezés gyönyörűsége
Minden apró részletet többször egyeztettünk, mert a legfontosabb szempont az volt, hogy a falakat eredeti formájában hagyjuk meg. A falakon 4-5 cm vastagságban állt a penész, ezek alatt volt az a tufaréteg, amit a vaskő évszázados “munkássága” során gyönyörűen megfestett. A terrakotta minden árnyalatában pompázik a fal, így az egész enteriőr szinte az autentikus fal köré idomul, nem elnyomva, hanem inkább kiemelve annak szépségét. Így a padlót borító mészkőburkolatok is erre a színvilágra erősítenek rá, ahogyan a bútorok zöldje is ezt a hatást teszi még lenyűgözőbbé.
A gyönyörű épület egyébiránt a festői szépségű Imányi pincesoron található. A lokáció sem véletlen, hiszen Juhász László, aki a projekt megálmodója, előszeretettel mutatja be vendégeinek a helyi borok szépségeit is, elidőzve időnként az egyedileg tervezett fatüzelésű kandallótűz ropogása mellett. A boltíves bemélyedéseket is megtartottuk, látványelemként egy kősonka és egy márványból készült sajt díszíti ezeket a kis tereket. A modern konyha voltaképpen a helyi kiszolgálója saját vállalkozásának, ami egy húsfeldolgozó üzem. Cége termékeinek rendszeresen rendeznek bemutatókat is ebben a csodálatosan egyedi épületben, ahol természetesen a minőségi sonkákat is a minőségi Berkel szeletelőnk szeli a vendégeknek.
Nagyon hálásak vagyunk ezért a projektért Juhász Lászlónak, munkájában további sikereket kívánunk ezúton is!