Coninvest szakértelem a Budapest Airport új mólóján

Az elmúlt években a Coninvestnek többször is lehetősége adódott, hogy a Budapest Airporttal közösen dolgozzon csodálatos projekteken. A legutóbbi közös munka során a Coninvest az 1-es móló számára szállított minőségi design asztalokat, székeket, bárszékeket, bárasztalokat, kültéri lounge székeket és a hozzá tartozó kisasztalokat. A projektről és a Coninvesttel folytatott közös munkáról a Budapest Airport munkatársai mesélnek.

Ki készítette a móló belsőépítészeti designját? Mi volt a fő irányvonal, elképzelés a belső terek kialakításakor?

Az 1-es móló dizájnját a DVM Group tervezte. A belsőépítészeti elemeket és a díszítést a Magyarországon jellegzetes vizes élővilág, illetve Magyarország, mint a vizek országa ihlette. Az üveg térelválasztók mintái vízbe dobott kő keltette hullámokat idéznek, az egész móló színvilága is természetes árnyalatokból merítkezik. Az 1. móló tervezésénél a fa is kiemelt szerepet kapott – a központi csarnok fái mellett az ülőbútorok és a padlóburkolat is hűen tükrözi ezt az elgondolást.

A belső terek kialakítása adott volt, hiszen egy repülőtéri utasmóló jól körülhatárolható paraméterekkel rendelkezik: a beszállítókapuk hosszú folyosókon kapnak helyet, az utasok számára kialakított várótérrel, a kényelmes időtöltést pedig vendéglátóegységek és vásárlási lehetőséget biztosító üzletek is garantálják. Ez volt a kiindulópont, ehhez alkalmazkodva kellett kidolgoznunk egy egyedi és gyönyörű dizájnt, az utasok igényeihez maximálisan igazodva – a visszajelzések azt mutatják, a tervezés elérte a célját.

Mennyi ideig tartott a móló projektjének kivitelezése? Mi jelentette a legnagyobb kihívást?

Rekordidő, kevesebb, mint egy év – pontosan 339 nap – alatt fejeztük be az 1-es móló építését. Ez már önmagában nem kis kihívást jelentetett: az építkezés egy működő, utasforgalmat bonyolító repülőtér légi oldalán, szigorúan szabályozott környezetben zajlott. A vállalt határidőt a Budapest Airport napra pontosan tartotta: az épület június 22-én készen is állt az utasok fogadására.

Hogyan kerültek kapcsolatba a Coninvesttel? Miért őket választották?

A Coninvesttel több projekten dolgoztunk együtt a móló kivitelezését megelőzően is: ezek közül a repülőtéri dolgozók számára megnyitott kantin, a bud:bistro tervezését és kialakítását emelném ki, ahol a belső tér, a minőségi és esztétikus bútorok azonnal elnyerték a dolgozók tetszését. A cég biztosította a 2011-ben megnyitott SkyCourt székeit is, amelyekkel szintén pozitív tapasztalatunk volt.  Azért is szeretünk a Coninvesttel dolgozni, mert a vállalat nagy tapasztalattal rendelkezik a nagyforgalmú vendéglátó egységek belső tereinek kialakításánál. A repülőtér bizonyos szempontból hasonló ehhez a közeghez: rengeteg ember fordul meg itt, akik számára a kényelem és a dizájn egyaránt fontos. A tapasztalataink azt mutatják, hogy a Coninvest által biztosított bútorok nemcsak kényelmesek, hosszan tartóak és esztétikusak, hanem könnyen karbantarthatóak is, ami egy ilyen nagyforgalmú területen az üzemeltető számára nagyon fontos szempont.

Hogyan zajlott a közös munka, a terek megtervezése, berendezése?

A móló paraméterei, így a közösségi terek is adottak voltak, egyedül az elrendezésben és a dizájnban tudtunk szabad kezet adni. A részletes koncepciót a DVM alakította ki a Coninvest tanácsadói közreműködésével. A közös munka gördülékenyen zajlott, a kisebb fennakadásokra pedig gyorsan találtunk megoldást: például, ha az eredeti elgondolásnak megfelelő bútort nem lehetett beszerezni, a Coninvest minőségben és arculatban is megfelelő alternatívát talált.

Mi alapján választották ki a bútorokat? Hogyan segített ebben a Coninvest?

A részletes bútortervet a DVM szolgáltatta, a tervnek megfelelő bútorokat pedig a Coninvesttel közösen választottuk ki. A szakmai tanácsadást a Coninvest végezte: az ő tapasztalataikra hagyatkozva választottuk ki a színvilágban és dizájnban is megfelelő darabokat, szem előtt tartva a jövőbeni magasfokú kihasználtságot. Időtálló, könnyen kezelhető és karbantartható darabok kaptak helyet az 1-es mólón.

Idén visszatért a tenger motívuma a design, a belsőépítészet világába. Hogyan jelenik meg ez a móló épületében?

Ez a belsőépítészeti trend kifejezetten kézenfekvő volt az 1-es móló tervezése során: a víz, a természetes környezet és színek, illetve a fa is kiemelt szerepet kapott. A már említett „vízbe dobott kő”, a fodrozódó víztükör motívuma mellett hangsúlyos díszítőelem az összekötő folyosón található fotóinstalláció, amely mellett elsétálva folyamatosan változó szemszögből bontakozik ki a Máté Bence természetfotográfus által megörökített tájkép, a vizes élővilággal és az ott élő kócsagokkal.

Coninvest

A Coninvest a nagykonyhai berendezések szakértője. A legkorszerűbb konyhatechnológia, az energiatakarékos, és költséghatékony megoldások, és a professzionális ételkészítés minden tudásával felvértezve várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest a vendéglátóipar szakértői számára kínál professzionális megoldásokat. A tervezés és a kivitelezés során is ügyfeleink mellett állunk, szerviz szolgáltatásaink pedig hosszútávon is biztosítják a megfelelő működést.
A Coninvest a magas minőségű konyhatechnika mellett teszi le voksát. Vendéglátó egységek számára széles közületi bútor és design bútor választékot biztosítunk. Az értékesítés mellett mély szaktudással, tanácsadással, szerviz szolgáltatással várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest minőségi élelmiszeripari felszerelés biztosításával foglalkozik vendéglátó egységek számára. Szakértőink számos ipari konyha, nagykonyha kialakításában segédkeztek már, a tervezés és a kivitelezés folyamata során is mély szakértelemmel járultak hozzá a projektek sikerességéhez. Keressen minket bátran!
Üzemi konyha, szálloda konyha vezetésével foglalkozik? A Coninvest segít a legkorszerűbb konyhatechnológia biztosításában! Az étterem felszerelésének beszerzéséhez, a legmegfelelőbb nagykonyhai berendezések megtalálásához nyújtunk segítő kezet. Keressen minket bizalommal!
A Coninvest a minőségi közétkeztetés biztosításához kínál szakértő segítséget. A tervezés folyamata során segít a nagykonyha számára a megfelelő rozsdamentes bútor kiválasztásában, az étterem számára pedig széles közületi bútor és design bútor választékot biztosít.

referenciák

Videók

Prospektusok

ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Szerviz hibabejelentő űrlap
BEJELENTŐ
HELYSZÍNI KAPCSOLATTARTÓ HA KÜLÖNBÖZŐ
Berendezés adatai

Ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Számunkra az ember a legfontosabb. Ezen múlik közös jövőnk. Hírlevelünkben megosztjuk a legmodernebb, legzöldebb iparági híreket.