Salone del Mobile Milano 2023

A design világának legvártabb eseményén jártunk: Milánóba, a Salone del Mobile kiállításra utaztunk ki áprilisban.

Kertész Mirjam beszámolója a hétvége design élményeiről.

A Covid óta talán erre az évre rendeződtek vissza a legnagyobb európai design kiállítás, a milánói Il Salone körülményei és látogatottsága. 2020-ban elmaradt a kiállítás, 2021 szeptemberében nem lehetett a cégeknek standokat építeni, csak és kizárólag az új termékfejlesztéseket lehetett egy dobogóra kihelyezni, QR kóddal ellátni és csökkentett létszámban megtekinteni egy szigorúan, előre megtervezett útvonal mentén, kontakt mentesen, mint egy múzeumi tárlatot. 2022 júniusában már kiállításként nyitotta újra kapuit a Salone, de a standoknál és a folyosókon alig voltak látogatók. Ázsiából még nem lehetett utazni, és a gyártók kétszer is meggondolták, invesztálnak-e a bizonytalanba.

A 60 éves Pedrali standjának minden eleme gondos tervezésről árulkodik

Egy Milano Fiera Rho megjelenés ára nem kicsi, a Pedrali elárulta nekünk, hogy az idei standjuk egy millió euro befektetést kívánt a cégtől. Az előkészületeik jóval korábban megkezdődnek: megbíznak egy ismert építészt vagy építész irodát, aki a nemzetközi trendeket tanulmányozva kidolgozza a standjuk koncepcióját, üzenetét, mondanivalóját. Közösen meghatározzák a fejlesztendő termékeket, színeket, anyagokat, a bútorok szerepét, mindent a fenntarthatóság jegyében. Az átgondoltságot és összeszedettséget, szervezettséget és profizmust mindig visszatükrözi a Pedrali standja: a „Kert beltéren” fő motívumai a természetes anyagok és a föld színei voltak. A tárlatvezetést követően a partnereket leültetik a körbekerített központi kávézóban és átadják az új termékek, anyaghasználatok főbb ismereteit. A Pedrali idén lesz 60 éves, és a kerek évszámmal együtt debütált a család harmadik generációs fiatal formatervezője, Andrea Pedrali, egy a nagyapja székét megidéző újragondolt modellel.

Feltörekvő lengyel gyártók, minőségi tömörfa bútorok

Nem csak az olasz gyártók nagy színtere a milánói vásár, itt mutatkoznak be a piac feltörekvő, új gyártói is. Az utóbbi években hihetetlenül megerősödött a lengyel bútoripar. Mi is előszeretettel kínáljuk ügyfeleinknek a tömör bükk- és tölgyfa székeket. A lengyelek a nagy klasszikusok mellett elsajátították az olaszok fantasztikus formavilágát, és alacsonyabb gyártási költségeik miatt jóval kedvezőbb áron léptek be a versenybe. Szívesen ajánljuk megrendelőinknek a FAMEG termékeit, számos szép referenciánk valósult már meg bútoraikkal. Az alkalmat megragadva, Milánóban össze is válogattuk új bemutatótermünk minta székeit.

Csend-szigetek az irodákban

Volt olyan partnerünk, aki a kiállítási területen már nem kapott helyet, és a „Fuori Salone” keretein belül a városban bérelt bemutatótermet a kiállítás idejére. Így tett új irodabútor partnerünk, a Frezza is. Milánó új pénzügyi centrumába, a híres Stefano Boeri Bosco Verticale lábaihoz látogattunk el hozzájuk. Itt ötletes, fiatalos, színes munkaállomásokat, tarka kanapé kialakításokat és mobil térelválasztó falakat találtunk. Munkakörnyezetben a „csend-szigetek” kialakítására minden cég előállt ötletekkel. Kombinálható kanapék, puffok, padok, amiknek háttámlája lehet magasított, így a rohanó és zsibongó világunkban elvonulhatunk egy csendes megbeszélésre, vagy csak egyszerűen gondolkodni és meditálni.

Válogatás sóskúti bemutatótermünkbe

A milánói látogatásunk fő oka a befejező stádiumba lépett új székházunk utolsó berendezéseinek, dekorjainak kiválasztása volt. Természetesen velünk jött sóskúti projektünk belsőépítésze, Kelemen Csilla is, és olyan szemmel jártuk a kiállítást, hogy mit érdemes magunkkal vinni, átvenni és nálunk bemutatni.

Megkérdeztük Kelemen Csillát, hogy belsőépítészként mit észlelt a kiállításon:

„Talán a Covid tette tudatosabbá a vevőket. Általánosan megfigyelhető a bútorok többletfunkciója. Olyan igényes és szép kültéri bútorokat láttunk, amik megfelelnek kintre és bentre is. Nemcsak a kert költözött be a nappaliba, de a nappali is kiköltözött a kertbe. Roppant kényelmes székek, kanapék, heverők, meleg természetes színek, amik a hideg beálltával a téli kertben vagy a nappalinkban is jól mutatnak. Megfontoltabb a választás, csökken a pazarlás. A gyártók nemcsak újrahasznosított anyagokkal dolgoznak, de légiesebbé, könnyebbé teszik a termékeket. Ezt úgy tudják elérni, hogy kombinálják az anyagokat, fémmel vagy fával erősítenek. Ha majd 15-20 év múlva le kell cserélni és selejtezni, minél kevesebb anyagot kelljen visszadolgozni a körforgásba. Megnyugtató meleg színek, borvörös, méz, bézsek, zöld árnyalatok, tompított kék színek domináltak.”

A bútoripari alapanyagok lenyűgöző evolúciója

Utunkat a nagy szakmai tapasztalattal rendelkező, belsőépítészeti üzletágunk vezetője, Bakos-Tóth Gabriella szervezte meg.

„Nagyon régen volt rá alkalmunk, hogy Mirjammal együtt töltsünk 2-3 napot egy külföldi kiállítás látogatása kapcsán. Kiváló alkalmak ezek a közös stratégiák átbeszélésére és új irányelvek lefektetésére. Nagyon fontosnak éreztem, hogy ne csak a vásárra menjünk, hanem együtt meglátogassunk olyan gyárakat, partnereket, akikkel több éve dolgozunk és együttműködésünk szignifikánsan növekszik.

Már sok éve rájöttünk, hogy a kárpitozott bútorok tekintetében csak úgy vagyunk versenyképesek, ha a befejező műveleteket Magyarországon végezzük el. A polifoam formákat a legnagyobb olasz gyártótól, a Fratelli Rosetto cégtől vesszük. Tőlük vásárol szinte mindenki. Nem kis meglepetés volt a lányoknak látni a gyártósoron a Poltrona Frau és Rolf Benz formákat is. A polifoam vázba először egy fémvázszerkezet készül, az ülőfelületet rugók, furnérlapok vagy akár textil hevederek teszik kényelmessé. Egy Rossetto kárpitozott széknek vagy fotelnek több élete van, mert lehet, hogy a kárpit elkoszolódik vagy megkopik, de a formája és a váza elnyűhetetlen. Új anyagokkal és színekkel ötletesen újra lehet kárpitozni, és teljesen megújítható így az enteriőrünk.

A másik gyártónk a szálloda szobabútorok és teakonyhák nagy gyártója, a Corazzin csoport. Élmény volt a bútorgyártó nagy családok egyik tagjával, Martina Corazzinnel beszélgetni a bútoripar alapanyagok csak az elmúlt pár évben lezajlott evolúciójáról. Bármilyen anyagról legyen szó, fémről, fáról, kőről vagy cementről, az reprodukálható és megtévesztően hűen alkalmazható. Martina családjának cége a 80-as években nőtte ki magát. 10 bútorgyár tartozik a csoporthoz és 500 alkalmazott. Contract üzletáguk professzionálisan le tud bonyolítani a világ bármely táján komplett szálloda bútorozást a 3, 4 csillagtól az 5 csillagig. Automatizált gépsoraik és professzionalizmusuk vetekszik a hazai asztalosok tudásával, kapacitásával és akár árszintjével.”

 

Coninvest

A Coninvest a nagykonyhai berendezések szakértője. A legkorszerűbb konyhatechnológia, az energiatakarékos, és költséghatékony megoldások, és a professzionális ételkészítés minden tudásával felvértezve várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest a vendéglátóipar szakértői számára kínál professzionális megoldásokat. A tervezés és a kivitelezés során is ügyfeleink mellett állunk, szerviz szolgáltatásaink pedig hosszútávon is biztosítják a megfelelő működést.
A Coninvest a magas minőségű konyhatechnika mellett teszi le voksát. Vendéglátó egységek számára széles közületi bútor és design bútor választékot biztosítunk. Az értékesítés mellett mély szaktudással, tanácsadással, szerviz szolgáltatással várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest minőségi élelmiszeripari felszerelés biztosításával foglalkozik vendéglátó egységek számára. Szakértőink számos ipari konyha, nagykonyha kialakításában segédkeztek már, a tervezés és a kivitelezés folyamata során is mély szakértelemmel járultak hozzá a projektek sikerességéhez. Keressen minket bátran!
Üzemi konyha, szálloda konyha vezetésével foglalkozik? A Coninvest segít a legkorszerűbb konyhatechnológia biztosításában! Az étterem felszerelésének beszerzéséhez, a legmegfelelőbb nagykonyhai berendezések megtalálásához nyújtunk segítő kezet. Keressen minket bizalommal!
A Coninvest a minőségi közétkeztetés biztosításához kínál szakértő segítséget. A tervezés folyamata során segít a nagykonyha számára a megfelelő rozsdamentes bútor kiválasztásában, az étterem számára pedig széles közületi bútor és design bútor választékot biztosít.

referenciák

Videók

Prospektusok

ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Szerviz hibabejelentő űrlap
BEJELENTŐ
HELYSZÍNI KAPCSOLATTARTÓ HA KÜLÖNBÖZŐ
Berendezés adatai

Ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Számunkra az ember a legfontosabb. Ezen múlik közös jövőnk. Hírlevelünkben megosztjuk a legmodernebb, legzöldebb iparági híreket.