A séfek a Coninvest kínálatában megtalálják, amire vágynak

A február elején megrendezésre került Sirha kiállításról egy összefoglaló kisfilm (https://www.youtube.com/watch?v=8_3TPqylrxk) is készült érdekes riportokkal és remek hangulatú képekkel. Kicsit szomorúan váltunk meg a standunktól, de hazahoztuk az élményeket és a tapasztalatokat, melyekről a következő interjúban a Coninvest ügyvezetőjével, Kertész Mirjammal beszélgettünk.

Miért fontos a Coninvest életében ez a pár nap?

A Sirha kiállítás szerintem a mi szakmánk igazi hazai megmérettetése. Itt mutathatják be a cégek, mit fejlődtek, mit tanultak, mit képviselnek, mint küldetés és hivatás. Ha sorra nézem a Coninvest elmúlt kiállítás fényképeit, szépen végigkövethetem a mi tanulási görbénket is a standunk megjelenésével. Öröm új célokat és új kihívásokat az ügyfeleknek prezentálni. Mindenki beszél a fenntarthatóságról és az ökológiai lábnyomról, de nem elég beszélni róla, tenni is kell érte. Nagyon sokan vagyunk ezen a Földön, mindannyiunknak naponta ennie kell, de nem mindegy, miből tesszük azt. Nemrégiben jártam Amerikában és elképesztő, hogy mennyi egyszer használatos szemetet termelnek. Teljesen természetes nekik a műanyagból és műanyaggal történő étkezés. De minek, ha lehet azt kulturáltan, üveg- és porcelán tányérból is? Professzionális mosogatással, sokkal kevesebb vízfelhasználással tudjuk ezen eszközöket biztonságosan tisztítani és újra bevetni a körforgásba. Ez az, amire mi most a hangsúlyt fektetjük.

Milyen várakozásaid voltak az idei rendezvénnyel kapcsolatban és milyen élményekkel zártátok a kiállítást?

Sokan úgy gondoltuk, hogy a Bocuse d’Or európai döntőjének budapesti megrendezése után a Sirha kiállítás nem tud hova fejlődni, növekedni. Legnagyobb meglepetéssel tapasztaltam, hogy a vásár évről évre egyre jobb. Megemelkedett a kimondottan szakmai érdeklődés. Egyre nagyobb nyitottsággal közelítenek a vásáron az általunk hozott új és minőségi technológiák irányába.

Mit jelent számodra az a szó, hogy „konyha”?

A ház, az otthonok lüktető szíve, lelke. Így van ez egy étteremben, szállodában, menzában is.

Mit tesz hozzá egy ilyen kiállítás a mindennapokhoz?

Sok szervezést és előre gondolkodást. Augusztusban ültünk össze legelőször, hogy „na, mit is szeretnénk bemutatni a hazai közönségnek?” Természetesen maradt sok minden az utolsó pillanatra, és mindig van egy kis kapkodás is, de nagyvonalakban már most érezzük, mi lesz az irány 2020-ra.

Két év múlva milyen standdal rukkoltok elő? Vannak már elképzelések a mostani konklúziók alapján?

Természetesen. Az általunk készített standszerkezetünket másodjára használtuk és volt, aki meg is jegyezte: „ez volt két éve”. Természetesen ebből fogunk építkezni 2 év múlva is, hiszen erről szól az újrahasznosítás, de új formát, üzenetet, tartalmat és színeket adunk majd a mi kis „Coninvest ökoházunknak”. Azt, hogy pontosan mit, az még titok.

A Sirha kiállítás hétköznapokra esett, sokan dolgoztak, de ennek ellenére a ti standotoknál sorban álltak az érdeklődők. Mire figyel most a szakma? Melyek a fő gasztronómiai irányvonalak?

Mi nem vagyunk restek kihozni egy egybefedlapos főzőszigetet. Tettük ezt már sokadjára, pedig sok munkával, járulékos költséggel jár. Idén a Marrone gyártól kaptuk kölcsön azt a híres főzőblokkot, amin Roger Federer-rel forgatták a Barilla reklámot. A spotban a sziget fekete volt, de a Sirhára adtak neki egy új rozsdabarna színezést. Megszólalásig szép volt. Amikor láttam sok séfet, szakácsot a standunk előtt megállni, a szigetet megcsodálni tudtam, hogy megérte. Nem is kérdeztek semmit, nem kellett nekik segítség, csak álltak és nézték, végig simították, kezelőgombjait kipróbálták. Nekik nem kell magyarázni. Ők azok, akik minden nap bent dolgoznak a konyhán, tudják, hogy miről szól ez, tudják mennyivel könnyebb egy ilyen felületen dolgozni, kezelni, takarítani, tisztítani. Ha majd olyan beruházás közelébe jutnak, ahol ilyenre szükség lesz, ők fogják tudni, hogy a Coninvest-nél megtalálják, amire vágynak. De ugyanez elmondható a klasszikus Berkel szeletelőgépeinkről vagy az idei Sirha-ra hozott Iglu pezsgőhűtőnkről. Mindkét termék olyan, mint egy ékszer, nincs a maguk nemében náluk szebb. Nagyon sokan ezt már itthon is érzékelik és tudják.

Coninvest

A Coninvest a nagykonyhai berendezések szakértője. A legkorszerűbb konyhatechnológia, az energiatakarékos, és költséghatékony megoldások, és a professzionális ételkészítés minden tudásával felvértezve várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest a vendéglátóipar szakértői számára kínál professzionális megoldásokat. A tervezés és a kivitelezés során is ügyfeleink mellett állunk, szerviz szolgáltatásaink pedig hosszútávon is biztosítják a megfelelő működést.
A Coninvest a magas minőségű konyhatechnika mellett teszi le voksát. Vendéglátó egységek számára széles közületi bútor és design bútor választékot biztosítunk. Az értékesítés mellett mély szaktudással, tanácsadással, szerviz szolgáltatással várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest minőségi élelmiszeripari felszerelés biztosításával foglalkozik vendéglátó egységek számára. Szakértőink számos ipari konyha, nagykonyha kialakításában segédkeztek már, a tervezés és a kivitelezés folyamata során is mély szakértelemmel járultak hozzá a projektek sikerességéhez. Keressen minket bátran!
Üzemi konyha, szálloda konyha vezetésével foglalkozik? A Coninvest segít a legkorszerűbb konyhatechnológia biztosításában! Az étterem felszerelésének beszerzéséhez, a legmegfelelőbb nagykonyhai berendezések megtalálásához nyújtunk segítő kezet. Keressen minket bizalommal!
A Coninvest a minőségi közétkeztetés biztosításához kínál szakértő segítséget. A tervezés folyamata során segít a nagykonyha számára a megfelelő rozsdamentes bútor kiválasztásában, az étterem számára pedig széles közületi bútor és design bútor választékot biztosít.

referenciák

Videók

Prospektusok

ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Szerviz hibabejelentő űrlap
BEJELENTŐ
HELYSZÍNI KAPCSOLATTARTÓ HA KÜLÖNBÖZŐ
Berendezés adatai

Ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Számunkra az ember a legfontosabb. Ezen múlik közös jövőnk. Hírlevelünkben megosztjuk a legmodernebb, legzöldebb iparági híreket.