Hiánypótló gasztrokoncepciók Európa Kulturális Fővárosában

„Évtizedek óta követjük nyomon Radványi Roland szakmai életútját és fejlődését. Ki ne emlékezne a magas, göndör hajú srácra, aki Vidák Lacinak segített a Liszt Ferenc téri Menza Étterem felfuttatásában? Kevesen tudják róla, hogy fiatalon külföldre ment és – ahogy ő szokta mondani – a Schwechat-i reptér nagy catering óriásától, a Do&Co-tól Bécsben tanult rengeteget, ott felszolgálóként kezdte és 3 hónap múlva üzletvezető lett. Majd hazajött, és következtek a Menzás évek Budapest belvárosában. Innen tovább lépve vágott bele saját üzletébe, nem messze a Liszt Ferenc nyüzsgésétől, az Andrássy úton a Klassz Étteremben (korábban Ádám és Éva Vendéglő névre hallgatott a két üzlet). Igazi úttörő volt annak idején. Roland az elsők között volt, aki a bécsi Wine&Co feeling-et haza hozta. A vendégeket boros és pezsgős dobozok közé ültette le és finom ételekkel kínálta, rengeteg nyitott bor tételből lehetett kérni egy-egy pohárral, de ha valamelyik bor megtetszett a vendégnek, borszaküzletként is működtek. A Bortársaság társult vele és tette lehetővé ezt a kínálatot. Nekem emlékezetes hely, mert 10 évvel ezelőtt ide hívtam el vacsorázni az AngeloPo képviselőjét az első megbeszélésünkre.

Néhány év után nagy meglepetés és öröm volt nekünk, mikor egyik nyáron Roland szolgált ki minket a balatonszőlősi kocsmában. Rögtön faggattuk és mint kiderült vidékre költözött, otthagyta a rohanást és nagyvárosi dugókat, a vidéki életérzést próbálja átadni gyerekeinek is. Egy kis lélekszámú faluban telepedett le, ahol mindenki ismer mindenkit, és a Pannonhalmi Apátság 9 évi gasztronómiai vezetése után a Szőlősi Kocsmában segített be a tulajdonosoknak (szintén a Bortársaság). Az igazi áttörés talán most jön: vidéki kisváros, történelmi főtér, két teljesen új, hiánypótló gasztrokoncepció az Európai Kulturális Főváros évében, Veszprémben. Lohonyai Vendéglő és Kerthelység, amihez az ihletet Roland gasztrotörténelmi kutatása adta: a Lohonyai család a két világháború között 5 vendéglőt üzemeltetett a városban, az új hely az akkori ízeket és hangulatot fogja felidézni. A másik egy modern ázsiai étterem, a Saiko Sushi egy sikeres fővárosi üzlet mintájára: egy hangulatos közösségi teret kívánt létrehozni fiataloknak, nagyon korrekt ár-érték arányú kínálattal. A két koncepció mellé végtelen vendégszeretet és elhivatottság társul mind Rolandban, mind fiatal üzlettárásában, Szalay Zsoltban.

Megtiszteltetés volt, hogy újra neki dolgozhattunk és ránk bízta a konyhák kialakítását, felújítását. Csak szurkolni tudunk és mindenkinek ajánlani ezt az újabb vidéki kulináris élményt” – Kertész Mirjam, a Coninvest ügyvezetője

Még több fotó ITT!

Coninvest

A Coninvest a nagykonyhai berendezések szakértője. A legkorszerűbb konyhatechnológia, az energiatakarékos, és költséghatékony megoldások, és a professzionális ételkészítés minden tudásával felvértezve várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest a vendéglátóipar szakértői számára kínál professzionális megoldásokat. A tervezés és a kivitelezés során is ügyfeleink mellett állunk, szerviz szolgáltatásaink pedig hosszútávon is biztosítják a megfelelő működést.
A Coninvest a magas minőségű konyhatechnika mellett teszi le voksát. Vendéglátó egységek számára széles közületi bútor és design bútor választékot biztosítunk. Az értékesítés mellett mély szaktudással, tanácsadással, szerviz szolgáltatással várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest minőségi élelmiszeripari felszerelés biztosításával foglalkozik vendéglátó egységek számára. Szakértőink számos ipari konyha, nagykonyha kialakításában segédkeztek már, a tervezés és a kivitelezés folyamata során is mély szakértelemmel járultak hozzá a projektek sikerességéhez. Keressen minket bátran!
Üzemi konyha, szálloda konyha vezetésével foglalkozik? A Coninvest segít a legkorszerűbb konyhatechnológia biztosításában! Az étterem felszerelésének beszerzéséhez, a legmegfelelőbb nagykonyhai berendezések megtalálásához nyújtunk segítő kezet. Keressen minket bizalommal!
A Coninvest a minőségi közétkeztetés biztosításához kínál szakértő segítséget. A tervezés folyamata során segít a nagykonyha számára a megfelelő rozsdamentes bútor kiválasztásában, az étterem számára pedig széles közületi bútor és design bútor választékot biztosít.

referenciák

Videók

Prospektusok

ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Szerviz hibabejelentő űrlap
BEJELENTŐ
HELYSZÍNI KAPCSOLATTARTÓ HA KÜLÖNBÖZŐ
Berendezés adatai

Ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Számunkra az ember a legfontosabb. Ezen múlik közös jövőnk. Hírlevelünkben megosztjuk a legmodernebb, legzöldebb iparági híreket.