Az MKN látogatása a Coninvest új székházában

Edmond Finkenauer, a német MKN cég nemzetközi értékesítésért felelős regionális alelnöke decemberben látogatott el hozzánk. Edmond 27 éve dolgozik az MKN-nél, és lehetőségünk volt beszélgetni vele a cégnél ez idő alatt bekövetkezett változásokról.

Az MKN név a Maschinenfabrik Kurt Neubauer szavakból származik, amit 77 évvel ezelőtt Kurt Neubauer úr alapított.  Az MKN ma is családi vállalkozás, amely az alapító gyermekei és unokái tulajdonában van. A vállalatot professzionális menedzsment irányítja, mivel a család már nem vesz részt közvetlenül a cég tevékenységében.

Az elmúlt években az MKN hatalmas átalakulási folyamaton ment keresztül. A vállalat „kézműves üzemből” modern ipari vállalattá vált. Hatalmas beruházásokat eszközöltek a legmodernebb gyártási technológiákba – az új wolfenbütteli gyár csupán tavaly kezdte meg működését. Az MKN folyamatosan ruház be olyan innovatív prémium főzési technológiákba, mint például az MKN FlexiCombi és a FlexiChef multifunkcionális főzőkészülék. Mindkét készülék nagy sikert aratott az MKN számára, és a 3. generáció már fejlesztés alatt van.

Amikor Edmond csatlakozott a vállalathoz, az MKN egy másfajta cég volt. Körülbelül 200 alkalmazottja volt, és az üzleti tevékenység főként Németországra és a környező országokra összpontosult. Az export részaránya alacsony volt. Ma az MKN egy globális szereplő, körülbelül 550 alkalmazottal, és az MKN termékeinek 60-65%-át exportálják minden kontinensre.

Finkenauer úr először a Közel-Keleten, Ázsiában, Kínában és számos más országban járt, hogy a vállalatot képviselje. Megkérdeztük tőle, hogy mi hozta meg az áttörő sikert ezekben a régiókban, mire elmondta, hogy 25-30 évvel ezelőtt nagyon gyakori volt, hogy a nemzetközi ötcsillagos szállodaláncoknál Ázsiában és a Közel-Keleten Németországból, Ausztriából vagy Svájcból érkeztek a corporate és executive séfek. Ezeknek a séfeknek a szervezői és gazdálkodási képességei verhetetlenek voltak. A német nyelvű séfek természetesen ismerték az MKN minőségét és megbízhatóságát, és ugyanazt a színvonalat igényelték, mint hazájukban. Mára ez a helyzet megváltozott, a helyi séfek új generációi nőttek fel ezekben a régiókban, akik már megkapták a megfelelő képzést, és nem ritkán egy német, svájci vagy osztrák séf szárnyai alatt nevelkedtek. Ők is tovább viszik a minőségi vendéglátóipari berendezésekbe vetett hitet.

Azóta az MKN exporttevékenysége gyorsan és folyamatosan növekedett. Edmond szeret utazni, így nem esett nehezére, hogy ideje nagy részét külföldön töltse. A világ 90 országában járt már. Szabadidejében is szeret utazni, főként motorral. Szerencsére Edmond nagyon szereti Kelet-Európát, a FÁK régiót, a Baltikumot és Ázsiát, így már közel 20 éve dolgozunk vele.

Coninvest

A Coninvest a nagykonyhai berendezések szakértője. A legkorszerűbb konyhatechnológia, az energiatakarékos, és költséghatékony megoldások, és a professzionális ételkészítés minden tudásával felvértezve várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest a vendéglátóipar szakértői számára kínál professzionális megoldásokat. A tervezés és a kivitelezés során is ügyfeleink mellett állunk, szerviz szolgáltatásaink pedig hosszútávon is biztosítják a megfelelő működést.
A Coninvest a magas minőségű konyhatechnika mellett teszi le voksát. Vendéglátó egységek számára széles közületi bútor és design bútor választékot biztosítunk. Az értékesítés mellett mély szaktudással, tanácsadással, szerviz szolgáltatással várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest minőségi élelmiszeripari felszerelés biztosításával foglalkozik vendéglátó egységek számára. Szakértőink számos ipari konyha, nagykonyha kialakításában segédkeztek már, a tervezés és a kivitelezés folyamata során is mély szakértelemmel járultak hozzá a projektek sikerességéhez. Keressen minket bátran!
Üzemi konyha, szálloda konyha vezetésével foglalkozik? A Coninvest segít a legkorszerűbb konyhatechnológia biztosításában! Az étterem felszerelésének beszerzéséhez, a legmegfelelőbb nagykonyhai berendezések megtalálásához nyújtunk segítő kezet. Keressen minket bizalommal!
A Coninvest a minőségi közétkeztetés biztosításához kínál szakértő segítséget. A tervezés folyamata során segít a nagykonyha számára a megfelelő rozsdamentes bútor kiválasztásában, az étterem számára pedig széles közületi bútor és design bútor választékot biztosít.

referenciák

Videók

Prospektusok

ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Szerviz hibabejelentő űrlap
BEJELENTŐ
HELYSZÍNI KAPCSOLATTARTÓ HA KÜLÖNBÖZŐ
Berendezés adatai

Ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Számunkra az ember a legfontosabb. Ezen múlik közös jövőnk. Hírlevelünkben megosztjuk a legmodernebb, legzöldebb iparági híreket.