Íme a Cup&More mobil mosogatógép és szárítórendszer

Sokszor tapasztalhattuk már, hogy esztétikai és ízbeli különbség is van egy műanyag tányérról, plasztik evőeszközökkel, illetve egy porcelántányérról, minőségi késsel, villával elfogyasztott étel között.

Legalább nem kell mosogatni – gondolhatnánk elsőre, még talán spórolunk is a vízzel. Sajnos azonban ez nem igaz, ráadásul a műanyag, eldobható evőeszközök, szívószálak, zacskók elborítják az óceánt, környezetkárosító hatásuk óriási. Képzeljük csak el, hogy fesztiválokon, nagy rendezvényeken vajon hány köbméterre tehető a műanyag hulladékok mérete világszerte!

A jó hírünk az, hogy erre, a mindnyájunkat érintő problémára már van megoldás! Egy német feltalálónak, Michael Andersen-nek köszönhetően ma már lehetséges az, hogy a mosogató egységet mobilizájuk, a mosogatógép egyszerűen csak odagurul, ahol a piszkos edények felbukkannak. A „cup&more mobile cleaning unit” egy MEIKO gép továbbfejlesztett és szabadalmaztatott- M-iQ névre hallgató – berendezése, ami a feltaláló által kiegészített szárító rendszerrel is rendelkezik.

Legyen szó sörfesztiválról vagy karácsonyi vásárról, egy óra alatt 10.000 poharat is képesek ezzel a megoldással elmosogatni.

A fejlesztések nem ma kezdődtek, a MEIKO vezetősége a feltalálóval és néhány lelkes, vállalkozó szellemű, prominens szakemberrel karöltve folyamatosan egyeztet és együttműködik annak érdekében, hogy a környezetünk megóvásáért folytatott küzdelmük sikerrel járjon és e nemes céljuk megvalósuljon.

Két svéd fiatalember olyan speciális anyagból készült, újrahasznosítható poharak gyártásába kezdett, amelyek szilárdak és bírják a magas hőt. Ugyanakkor a legnagyobb problémát mégsem ez, hanem a szárítás megoldása jelentette. Hogy a pohár makulátlan tiszta, még csak félmegoldás. A maximális higiéniához az is hozzátartozik, hogy az eszközök nedvességmentesen elcsomagolhatóak és szállíthatóak is legyenek. Eleinte egy úgynevezett „shake-drying” technológiát alkalmaztak, de később ezt Andersen-nek sikerült továbbfejlesztenie úgy, hogy a poharak a lehető legszárazabban kerüljenek ki a mosogatógépből.

Örömmel olvastuk a MEIKO által kiadott sajtóközleményben, hogy Észak-Németországban már kialakítottak egy „intelligens csésze rendszert” is, ami központilag begyűjti a piszkos poharakat a vendéglátó egységektől és tisztákat visz cserébe. A mozgalomhoz már 200 pékség és kávézó is csatlakozott, Lipcsében pedig még további 60 üzlet vette át ezt a mintát.

A lelkesedés áttörte Németország határait és már Hollandiában is működik a rendszer oly módon, hogy egyre több pékség, kávézó, valamint étkeztetéssel foglalkozó nagyüzemi vállalkozás is csatlakozott ehhez a környezetvédelmet érintő globális áttöréshez. Mi nagyon reméljük, hogy a hatása nálunk sem marad el, és hogy egyre tudatosabban tudjuk ezeket a nemes törekvéseket idehaza is megvalósítani.

Coninvest

A Coninvest a nagykonyhai berendezések szakértője. A legkorszerűbb konyhatechnológia, az energiatakarékos, és költséghatékony megoldások, és a professzionális ételkészítés minden tudásával felvértezve várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest a vendéglátóipar szakértői számára kínál professzionális megoldásokat. A tervezés és a kivitelezés során is ügyfeleink mellett állunk, szerviz szolgáltatásaink pedig hosszútávon is biztosítják a megfelelő működést.
A Coninvest a magas minőségű konyhatechnika mellett teszi le voksát. Vendéglátó egységek számára széles közületi bútor és design bútor választékot biztosítunk. Az értékesítés mellett mély szaktudással, tanácsadással, szerviz szolgáltatással várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest minőségi élelmiszeripari felszerelés biztosításával foglalkozik vendéglátó egységek számára. Szakértőink számos ipari konyha, nagykonyha kialakításában segédkeztek már, a tervezés és a kivitelezés folyamata során is mély szakértelemmel járultak hozzá a projektek sikerességéhez. Keressen minket bátran!
Üzemi konyha, szálloda konyha vezetésével foglalkozik? A Coninvest segít a legkorszerűbb konyhatechnológia biztosításában! Az étterem felszerelésének beszerzéséhez, a legmegfelelőbb nagykonyhai berendezések megtalálásához nyújtunk segítő kezet. Keressen minket bizalommal!
A Coninvest a minőségi közétkeztetés biztosításához kínál szakértő segítséget. A tervezés folyamata során segít a nagykonyha számára a megfelelő rozsdamentes bútor kiválasztásában, az étterem számára pedig széles közületi bútor és design bútor választékot biztosít.

referenciák

Videók

Prospektusok

ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Szerviz hibabejelentő űrlap
BEJELENTŐ
HELYSZÍNI KAPCSOLATTARTÓ HA KÜLÖNBÖZŐ
Berendezés adatai

Ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Számunkra az ember a legfontosabb. Ezen múlik közös jövőnk. Hírlevelünkben megosztjuk a legmodernebb, legzöldebb iparági híreket.