Az 1996-ban alakult Goodwill cukrászati, édesipari és gasztronómiai termékeket és alapanyagokat importál és forgalmaz. Termékválasztékuk, amely három fő részből: csokoládé alapanyagokból és csokoládé dekorációkból, gyümölcstermékekből, illetve csokoládé feldolgozásához szükséges eszközökből és gépekből áll, az évek során egyre csak bővült. Számos nyugat-európai gyártó magyarországi forgalmazójaként céljuk, hogy a legmagasabb minőségű kínálattal szolgáljanak a szakemberek számára.
2012 óta Nagytarcsán található a telephelyük, amelyet a legkorszerűbb technikával építettek fel. A közel 1000 nm alapterületű, hűtött raktáruk biztosítja készletük minőségét. Termékeik közül Cash & Carry üzleteikben – Budapesten a Villányi úton, illetve a nagytarcsai telephely földszintjén – szabadon válogathat mindenki. Szintén a telephelyen, az emeleti részen került elhelyezésre Magyarország első Csokoládé Akadémiája, melynek célja a szakemberek professzionális képzése a csokoládé és a cukrászat területén, a legkiválóbb alapanyagok és konyhatechnológia felhasználásával.
2022 nyarának elején a Villányi úton található Cash&Carry üzletük mellett nyitott meg a Café Gourmand csokoládé bolt és bemutató fagylaltozó, ahol a termékek kizárólag prémium alapanyagokból készülnek, és amelynek kialakításában a Coninvest szakértői is részt vettek.
A Café Gourmand-ról Nánay Csillával, a Goodwill alapítójával beszélgettünk.
Hogyan indult a Goodwill, mi a megalapításának a története?
„26 évvel ezelőtt alapítottam a Goodwillt, családi vállalkozásként indultunk. Teljesen véletlenszerűen hozta ezt számomra a sors, olyan termékekkel találkoztam össze, amikben lehetőséget láttam egy kis cég alapítására. Az évek során aztán ezekhez további termékek csatlakoztak, majd a Callebaut csokoládé, amely ma is meghatározza a cégünk képét, mi vagyunk a magyarországi disztribútoruk.
Mindig is arra törekedtünk, hogy minőségi termékekkel kapcsolódjon össze a cégünk, jelenleg is sokuknak vagyunk a hazai márkaképviselete. A csokoládé forgalmazása kapcsán kezdtünk felvenni a palettánkra olyan termékeket, amelyek a csokoládéval történő munkához, annak feldolgozásához szükségesek, például a különböző formák, temperáló gépek, de gyümölcsökkel is ekkor kezdtünk el foglalkozni. Természetesen ezek esetén is a minőség elsődleges szempont számunkra.
11 évvel ezelőtt vágtunk bele a nagy építkezésünkbe és költöztünk Nagytarcsára, ahol nemcsak a raktárunk és az irodánk található, hanem a nagyszerűen felszerelt, 130 nm-es Csokoládé Akadémiánk is, ahol professzionális képzéseket végzünk. Ez a tanácsadás, a fejlesztés, az értékesítés mellett nagyon fontos része a tevékenységünknek.
A nagytarcsai Cash&Carry üzletünk létrehozásának célja pedig az volt, hogy ne a raktárban, hanem egy sokkal szebb környezetben tudjuk megmutatni a termékeinket, illetve az is, hogy privát vásárlókat is ki tudjunk szolgálni akár csak egy zacskónyi minőségi csokoládéval. Az otthoni cukrászkodás egyre virágzóbb, ezért döntöttünk úgy, hogy Budapesten a Villányi úton is nyitunk egy Cash&Carry üzletet.”
Mi a Café Gourmand koncepciója?
„Szerettük volna a Csokoládé Akadémiát is bevinni a városba, mert úgy találtuk, hogy a Villányi úti helyiség túl nagy ahhoz, hogy csak Cash&Carry legyen. A Café Gourmand-ban reggelivel, csokoládéval, fagylalttal, jó minőségű kávéval várunk mindenkit. Jó referencia üzlet számunkra, az első lépés lehet egy jövőbeli partnerünkkel történő kapcsolatfelvételben, hiszen itt személyesen tudja megkóstolni a termékeinket, és mi személyesen tudjuk meggyőzni őt arról, hogy miért elengedhetetlen minőségi alapanyagokkal dolgozni.”
A Goodwill és a Coninvest csapata már több éves kapcsolatot ápol, többek között a Sirha desszert versenyek szponzorációjában és megvalósításában is folyt együttműködés. Ön hogyan emlékszik vissza ezekre a közös projektekre?
„Először is a Coninvest nagyon professzionálisan vállalta fel ezek megtervezését, berendezését, beüzemelését. Mi bizonyos temperálógépeket és alapanyagokat szállítottunk, nagyon jól tudtunk együttműködni. Én így ismertem meg a Coninvestet és Mirjamot, akivel azóta is sok szakmai beszélgetést, tapasztalatcserét folytatunk.”
A közös munka a Café Gourmand létrehozásakor is folytatódott. Hogyan segítettek a Coninvest szakértői az üzlet kialakításában?
„Méretre készített rozsdamentes pultokat, illetve a fagylaltműhely berendezéseit és mosogatógépeit is ők szállították nekünk.”
Ennyi sok év a desszertek csodálatos világában, lehetséges egyáltalán kedvencet választani? Az Ön számára van ilyen finomság?
„A fagylaltjaink közül a tejmentes pisztácia sorbet málnával, amellyel díjat is nyert a cukrászunk. A sorbet fagylaltok, amelyek friss gyümölcsből készülnek, illetve az általunk készített friss töltelékes bonbonok, mindegyik! Friss gyümölcspürékkel, jó fűszerekkel készítve.”