Kelemen Csilla belsőépítészeti tervezőnek jutott a megtisztelő feladat, hogy átalakítsa a Fakanál étterem helyiségét a Coninvest konyhatechnológiai berendezéseit használva. Vele beszélgettünk a koncepcióról és a megvalósításról egyaránt.

Milyen stílusban kellett belsőépítészetileg kialakítanod a Fakanál éttermet?

A régi tipikus magyaros éttermet akarták lecserélni, frissíteni. Alapvetően a turisták miatt maradt a magyaros kiindulás, de ezt egy modernebb színvilággal, frissebb stílusjegyekkel oldottam meg. A stílust erősen befolyásolta az épület műemlék jellege, igazából ehhez kellett igazodni, de első lépésként a funkciót határozta meg a megrendelő csoport: egy önkiszolgáló rendszerben működő éttermet szerettek volna, amely illeszkedik a csarnok építészeti milliőjébe.

Milyen alapanyagokból dolgoztál, és miért azokat választottad?

A helyiség meglévő anyagai, építészeti elemei elég kemény, rideg anyagok, gondolok itt a fém-tartószerkezetes födémre, az üvegportálra. Ezeket feltétlenül oldani kellett, illetve hogy még barátságosabbá és vonzóbbá tegyük a vendégeknek, sok természetes alapanyagot használtunk: a padlóra faburkolatot, fa kerítéselemeket, ezeken kívül pedig még egy igazi fát is betettünk dekorációnak. A bútorokban is ezek az anyagok domináltak, mindent antikolt, régies kivitelben készítettek el. A végleges koncepciót a tulajdonosokkal együttműködve alakítottuk ki, külön köszönet Novák Lászlónak, aki kreatív ötleteivel hozzájárult a végső kép kialakulásához.

Rendhagyó módon most nem csak a belsőépítészetért voltál felelős, hanem a teljes dekorációt is rád bízták az étterem megnyitása előtt. Miért jó ez, és hogyan valósítottad meg?

Mivel ezen a projekten közel másfél éve dolgozom, hetente tartottam a kapcsolatot a megrendelővel, és jártam a helyszínre, így teljes mértékben beleéltem magam ebbe a világba. A tervezés során rengeteg elképzelés alakult ki bennem, ami igazán nem is a tervrajzon bontakozott ki, hanem már a kivitelezés végén. Akkor jöttek még gondolatok, alakult ki a végleges kép. A megnyitás után még folyamatosan járok ki elemezni, átérezni a helyet, az atmoszférát, és kiegészítem, ha valamivel szükséges. A nagy raklapokból kialakított tányérfalat például hetente átpakoltam, valahogy mindig másképpen láttam, ahogy fejlődött, csinosodott a hely.

A Vásárcsarnok immáron az Unesco világörökségi védelme alatt álló épülete. Miben befolyásolta ez a te munkádat?

Tervezői „hitvallásom” alapja, hogy tiszteletben tartom a tervezendő helyiség alap stílusjegyeit, alap adottságait, itt is ugyanez történt: a műemlékvédelem szakembereivel szoros kapcsolatban álltunk a tervezés során, a közös munka alatt egyeztettük elképzeléseinket, próbáltam közelíteni a kéréseket a megrendelő igényeihez. Azt hiszem, ez sikerült, és mindenkinek elnyerte a tetszését a végeredmény.

Coninvest

A Coninvest a nagykonyhai berendezések szakértője. A legkorszerűbb konyhatechnológia, az energiatakarékos, és költséghatékony megoldások, és a professzionális ételkészítés minden tudásával felvértezve várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest a vendéglátóipar szakértői számára kínál professzionális megoldásokat. A tervezés és a kivitelezés során is ügyfeleink mellett állunk, szerviz szolgáltatásaink pedig hosszútávon is biztosítják a megfelelő működést.
A Coninvest a magas minőségű konyhatechnika mellett teszi le voksát. Vendéglátó egységek számára széles közületi bútor és design bútor választékot biztosítunk. Az értékesítés mellett mély szaktudással, tanácsadással, szerviz szolgáltatással várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest minőségi élelmiszeripari felszerelés biztosításával foglalkozik vendéglátó egységek számára. Szakértőink számos ipari konyha, nagykonyha kialakításában segédkeztek már, a tervezés és a kivitelezés folyamata során is mély szakértelemmel járultak hozzá a projektek sikerességéhez. Keressen minket bátran!
Üzemi konyha, szálloda konyha vezetésével foglalkozik? A Coninvest segít a legkorszerűbb konyhatechnológia biztosításában! Az étterem felszerelésének beszerzéséhez, a legmegfelelőbb nagykonyhai berendezések megtalálásához nyújtunk segítő kezet. Keressen minket bizalommal!
A Coninvest a minőségi közétkeztetés biztosításához kínál szakértő segítséget. A tervezés folyamata során segít a nagykonyha számára a megfelelő rozsdamentes bútor kiválasztásában, az étterem számára pedig széles közületi bútor és design bútor választékot biztosít.

referenciák

Videók

Prospektusok

ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Szerviz hibabejelentő űrlap
BEJELENTŐ
HELYSZÍNI KAPCSOLATTARTÓ HA KÜLÖNBÖZŐ
Berendezés adatai

Ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Számunkra az ember a legfontosabb. Ezen múlik közös jövőnk. Hírlevelünkben megosztjuk a legmodernebb, legzöldebb iparági híreket.