A német higiéniai szabványrendszer

Nem sokan tudják, hogy évtizedek óta létezik egy német higiéniai szabványrendszer (DIN-Norm) az ipari rozsdamentes konyhák kialakítására.

„Én is nagyon csodálkoztam, amikor úgy 15 évvel ezelőtt elmagyarázták nekem a HS, H1, H2 és H3 közötti különbséget” – meséli Kertész Mirjam, a Coninvest ügyvezetője. „Aztán rövidesen sikerült is egy ilyen konyhát kiviteleznünk a budaörsi önkormányzat épületében. Akkoriban még import termékekből. Azóta is szívesen és lelkesen magyarázom a különbséget, de sajnos sokszor süket fülekre találok. Pedig a német megrendelőinknél egyértelmű még a kiírás is, nem „spórolják le” a projektnek ezen részét, pedig egy ilyen kialakítású bútorzat akár 30-40%-kal drágább a standardnál (HS).”

De mit is jelentenek ezek a rövidítések?

„Ugyebár nyugaton gyakori a konyhablokkok, pultok épített lábazata, tehát nem 10-15 cm-es rozsdamentes lábon állnak a berendezések, ami alatt tekeregnek a fel nem kötegelt elektromos vezetékek, víz és csatorna installációk, és sok esetben még a gázcsövek is, takarítatlan réseket kialakítva, hanem egy épített, tömör lábazatra helyezik a pult elemeket. Nyugat-Európában nem nyitott lábakon álló olcsó asztalokat helyeznek a konyhákba, hanem legalább 3 oldalról zárt alsó szekrényeket. Ezek gyakran még toló-, bukó-, nyílóajtókkal vagy fiókokkal is felszereltek.”

Ennek az alsó korpusznak a kialakítása a meghatározó.

„Az alsó lemez az oldalsó lemezzel találkozik, néhány helyen ponthegesztve vagy csavarozva, ahova befolyhat az ételmaradék és a zsiradék, vagy az alsó vízszintes érintkezések egy körben holker hegesztettek. Ekkor beszélünk H1 kialakításról.

Ha már a függőleges találkozások is végig holker hegesztettek, az a H2 kialakítás.

És ha a munkalap vagy készülék alatt is holkeres egybehegesztés található, azt nevezzük H3 kialakításnak – ez utóbbi már elég ritkának számít.

Mi az előnye? A takaríthatóság. Egy ipari konyhán kerülni kell minden olyan rést, hézagot, amibe az idő során óhatatlanul összegyűlhet ételmaradék, zsiradék. Nem mindegy, hogy egy mozdulattal tisztára tudunk törölni egy felületet, vagy más eszközzel, szerszámmal kell nekiesnünk a réseknek.

Nagy büszkeséggel tölt el, hogy ma a H2-es kialakítás egy már itthon is előállítható minőség. A H2 Hotel Budapestben kivitelezett pultok és konyhaelemek mind H2-es kivitelt kaptak.”

Coninvest

A Coninvest a nagykonyhai berendezések szakértője. A legkorszerűbb konyhatechnológia, az energiatakarékos, és költséghatékony megoldások, és a professzionális ételkészítés minden tudásával felvértezve várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest a vendéglátóipar szakértői számára kínál professzionális megoldásokat. A tervezés és a kivitelezés során is ügyfeleink mellett állunk, szerviz szolgáltatásaink pedig hosszútávon is biztosítják a megfelelő működést.
A Coninvest a magas minőségű konyhatechnika mellett teszi le voksát. Vendéglátó egységek számára széles közületi bútor és design bútor választékot biztosítunk. Az értékesítés mellett mély szaktudással, tanácsadással, szerviz szolgáltatással várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest minőségi élelmiszeripari felszerelés biztosításával foglalkozik vendéglátó egységek számára. Szakértőink számos ipari konyha, nagykonyha kialakításában segédkeztek már, a tervezés és a kivitelezés folyamata során is mély szakértelemmel járultak hozzá a projektek sikerességéhez. Keressen minket bátran!
Üzemi konyha, szálloda konyha vezetésével foglalkozik? A Coninvest segít a legkorszerűbb konyhatechnológia biztosításában! Az étterem felszerelésének beszerzéséhez, a legmegfelelőbb nagykonyhai berendezések megtalálásához nyújtunk segítő kezet. Keressen minket bizalommal!
A Coninvest a minőségi közétkeztetés biztosításához kínál szakértő segítséget. A tervezés folyamata során segít a nagykonyha számára a megfelelő rozsdamentes bútor kiválasztásában, az étterem számára pedig széles közületi bútor és design bútor választékot biztosít.

referenciák

Videók

Prospektusok

ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Szerviz hibabejelentő űrlap
BEJELENTŐ
HELYSZÍNI KAPCSOLATTARTÓ HA KÜLÖNBÖZŐ
Berendezés adatai

Ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Számunkra az ember a legfontosabb. Ezen múlik közös jövőnk. Hírlevelünkben megosztjuk a legmodernebb, legzöldebb iparági híreket.