Metamorfózis a Metamorfózisban

Az Onyx átalakulásának izgalmas története 2020 novemberében kezdődött, az Utolsó Vacsora eseménnyel, amelyen az utolsó „fogásként” feltálalt kalapáccsal megindult az Onyx történetének eddigi legnagyobb átalakítása. A Metamorfózis során az Onyx csapata minden fontos állomásnál egy-egy különleges eseménnyel ünnepelte a változásokat: májusban a SITT street fine dining eseményen, júniusban a Dekonstrukció vacsorán, júliusban pedig a Relikvia Emlékvásáron nyerhetett bepillantást a nagyközönség az átalakulás folyamataiba. A Metamorfózis munkálatai lassan egy éve tartanak, a következő mérföldkőnél pedig a Coninvest is ott áll: novemberben nyílik a Műhely, az Onyx előszobája, melynek látványkonyhája a Coninvest szakértőinek kivitelezésében készül.

„Nem újkeletű a Coninvest együttműködése a Gerbeaud-házzal és az Onyx-szal” – mondja Kertész Mirjam, a Coninvest ügyvezetője. „Amint Niszkács Anna átvette a Gerbeaud Ház ügyvezetését édesanyjától, Pintér Katalintól, az egyik újítása a Gerbeaud étlapjának kiegészítése volt klasszikus kávéházi meleg ételekkel. Erre alakítottunk ki akkor egy tálalókonyhát a földszinti back of house részen. Mire azonban elkészültünk, be is ütött a Covid, annak minden korlátozásával együtt. Párhuzamosan készült el a Gerbeaud Ház új rendezvény központja is, ám a pezsgőző vendégek helyett sorra érkeztek a foglalások visszamondásai. Na de az Onyx-osok nem adták fel, és a híres Utolsó Vacsora után elindultak egy olyan úton, melynek során a Coninvest-et bízták meg az új Onyx Műhely látványkonyhájának kialakításával. Az életben pedig nincsenek véletlenek: amikor Annáék felfedezték a Marrone Metamorfózis nevű egyedi főzőblokkját a budaörsi bemutatótermünkben, már el is dőlt, hogy az Onyx Műhelyben is egy ilyen blokkon fognak főzni.”

A még kivitelezés alatt álló Műhelybe most Lengyel Márton látványterveivel nyerhetünk bepillantást, a Műhelyről pedig Fekete Marcell, az Onyx stratégiai igazgatója mesél nekünk bővebben:

„A Műhely, amely alkotói térként is funkcionál, a régi Onyx vendégterének egyik felében kerül kialakításra. Itt fogjuk lekísérletezni azokat az ételeket, amelyeket aztán a vendégeinknek is bemutatunk az étteremben.

A Műhely tervezése során elvárásunk volt, hogy a konyhán négy séf tudjon egyidejűleg elférni és dolgozni, úgy, hogy számukra minden kézre álljon, minden eszköz karnyújtásnyira legyen, a sütéstől a pároláson keresztül a hűtésig minden konyhatechnológiai műveletet kényelmesen tudjanak elvégezni. A tervezés során az egyik legnagyobb kihívás számunkra az volt, hogy egy nagyon kicsi térben kellett a konyhát kialakítanunk, elsődlegesen az ergonómia szempontját tartva szem előtt. A Műhely alapvetően egy kísérleti konyha, amely adott esetben látványkonyhaként is funkcionál, így a térben egyszerre kellett helyet adnunk a konyhának és a 16 férőhelyes vendégtérnek. Emellett itt található az Onyx gasztronómiai szakkönyvtára és kerámiaműhelye is, illetve a konyhán belül szerettünk volna a cukrászatnak egy külön részt kialakítani. Mindezeket optimálisan betervezni egy ekkora térbe nem kis feladat volt.

Már megvoltak az elképzeléseink, amikor a Coninvest budaörsi központjában jártunk. Itt láttuk meg azt a Marrone főzőblokkot, amelybe első pillantásra beleszerettünk: egy tökéletesen kialakított pult az ergonómia és a design szempontjai alapján, mintha nem is emberi kéz tette volna össze. Az pedig már sorsszerű, hogy a főzőblokknak a Marrone a Metamorfózis elnevezést adta.”

Az Onyx Műhelyt a tervek szerint november 4-től látogathatják majd a vendégek. Mi biztosan az elsők között leszünk!

Coninvest

A Coninvest a nagykonyhai berendezések szakértője. A legkorszerűbb konyhatechnológia, az energiatakarékos, és költséghatékony megoldások, és a professzionális ételkészítés minden tudásával felvértezve várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest a vendéglátóipar szakértői számára kínál professzionális megoldásokat. A tervezés és a kivitelezés során is ügyfeleink mellett állunk, szerviz szolgáltatásaink pedig hosszútávon is biztosítják a megfelelő működést.
A Coninvest a magas minőségű konyhatechnika mellett teszi le voksát. Vendéglátó egységek számára széles közületi bútor és design bútor választékot biztosítunk. Az értékesítés mellett mély szaktudással, tanácsadással, szerviz szolgáltatással várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest minőségi élelmiszeripari felszerelés biztosításával foglalkozik vendéglátó egységek számára. Szakértőink számos ipari konyha, nagykonyha kialakításában segédkeztek már, a tervezés és a kivitelezés folyamata során is mély szakértelemmel járultak hozzá a projektek sikerességéhez. Keressen minket bátran!
Üzemi konyha, szálloda konyha vezetésével foglalkozik? A Coninvest segít a legkorszerűbb konyhatechnológia biztosításában! Az étterem felszerelésének beszerzéséhez, a legmegfelelőbb nagykonyhai berendezések megtalálásához nyújtunk segítő kezet. Keressen minket bizalommal!
A Coninvest a minőségi közétkeztetés biztosításához kínál szakértő segítséget. A tervezés folyamata során segít a nagykonyha számára a megfelelő rozsdamentes bútor kiválasztásában, az étterem számára pedig széles közületi bútor és design bútor választékot biztosít.

referenciák

Videók

Prospektusok

ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Szerviz hibabejelentő űrlap
BEJELENTŐ
HELYSZÍNI KAPCSOLATTARTÓ HA KÜLÖNBÖZŐ
Berendezés adatai

Ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Számunkra az ember a legfontosabb. Ezen múlik közös jövőnk. Hírlevelünkben megosztjuk a legmodernebb, legzöldebb iparági híreket.