Nagyhalak az Andrássyn
“- Voltál már a Bigfishben?
– Nem tudom, melyik az?
– Tudod, a halas hely kék székekkel.”
Aki mostanában járt az Andrássyn, biztosan már messziről észrevette a teraszt a kék székekkel. A The Bigfish minőségi tengeri ételeivel hamar Budapest elsőszámú haléttermévé nőtte ki magát, és büszkék vagyunk rá, hogy mi is segíthettük őket ezen az úton. A 2013-ban nyílt étterem terasza megújult, melyben a Coninvest Kft, mint bútor beszállító vett részt; ennek apropóján kérdeztük a tervezéssel megbízott Minusplus építész iroda dolgozóit: Alexa Zsolt ügyvezetőt és Pap Szabina építészt.
Mi volt a fő koncepció az étterem kialakításánál?
A The Bigfish mind működésben mind megjelenésben egy kikötői halpiac, egy ládákkal teli raktár megelevenítése. A kikötői halvásárhoz hasonlóan, a vendégek a jégágyról választhatják ki, hogy a frissen érkező tengeri halak és herkentyűk közül mit szeretnének elfogyasztani. Az ételeket a kiválasztott alapanyagokból, a pultban kialakított látványkonyhában készítik el.
Ennek megfelelően kellett tehát a belső teret is kialakítani.
Igen, a halpiachoz hasonló működésből következik a belsőépítészeti kialakítás is. A belső tér egy kikötői raktárat és halpiacot idéz, ahol az ide érkező vendég a halmokban álló ládák között fogyasztja el a kiválasztott ételeket. A belső tér kissé ipari hangulatú, amibe beleillik az összes gépészeti és elektromos egység látszó szerelvényezése is. Ezt a képet fokozzák tovább az étterembe bekerülő újrahasznosított ipari csarnoklámpák és szállítódobozokból kialakított polcrendszerek is.
Mi okozta a legnagyobb kihívást?
Egyrészt az előző étterem nyomainak eltüntetése, másrészt pedig a megrendelő meggyőzése a koncepció helyességéről: az ipari megjelenés ellenére is nívós színvonalat tudunk letenni az asztalra, mely nagyban az arculatnak is köszönhető.
Hogyan jött képbe a Coninvest?
Olyan bútorbeszállítókra volt szükségünk, akik megbízhatóak és biztosan jó minőséggel dolgoznak. Számunkra nem volt kérdés így, hogy kire essen a választás.
Jó döntés volt kínálatukból a már-már ikonikus kék székeket választani. A teraszbútorok legfőbb előnye a mágneses párna, amelyek a nagy forgalom és por ellenére is stabilan és tisztán tudnak maradni. Nem utolsó sorban pedig meghatározó elemei lettek az étteremnek.
Milyen volt a közös munka?
Három szóban elmondható: szuper, gördülékeny és gyors.