A magyarok hétköznapi étterme kiemelt magyar branddé avanzsált

A Coninvest által újult meg a Don Pepe termelőközpontja

Több, mint 20 év kemény munkája, több mint 20 pizzériából álló étteremlánc. 2020-ban megnyerte a Magyar Brands Munkáltatói Márka díját. A Don Pepe mindig is az élen járt, tulajdonosai számára mindig is rendkívül fontos volt a megújulás, a megújítás, a beruházás. A Budafoki úton található üzletüket most egy új, 21. századi, modern termelőközpontba költöztetik át. Prommer Katalin, a Don Pepe egyik tulajdonosa nagy elképzelésekkel és elvárásokkal vágott bele a projektbe, melynek során a tervezést Gauland Andrásra, a konyhatechnológia kivitelezését pedig a Coninvest-re bízta.

Prommer Katalinnal a Coninvest ügyvezetője, Kertész Mirjam beszélgetett.

Mikor indultatok?

Az első Don Pepe pizzériát társam, Szatmári Gábor hozta létre a Nyugatinál. 1993-at írtunk és Gáborén kívül csak két pizzéria létezett ekkor a városban: a Don Francesco a Mészáros utcában és a Marcello a Bartók Béla úton. Én mindig is a vendéglátásban dolgoztam, pultoztam, felszolgáltam, és két évvel később jutottam arra, hogy a lakásom eladásából szeretném megnyitni az első üzletemet. Ekkor 27 éves voltam, nem sok jártasságom volt az üzleti világban, üzleti tárgyalásokban. Az akkor 30 éves Szatmári Gábor volt az egyedüli az ismerőseim között, akit megkérhettem, hogy kísérjen el és képviseljen a tárgyaláson. Az őrmezői üzlet tulajdonjogáról volt szó; amint megszereztük, a következő kérdést szegeztem Gábornak: És mit csináljak belőle? Erre Gábor rávágta, hogy ugyan azt, mint ő a Nyugatinál. Tényleg, megengednéd? Használhatom a nevedet? – kérdeztem. Természetesen, miért ne engedném? – válaszolta ő. Így történt, hogy az első két Don Pepe üzlet önálló entitásként működött.

Az első három év során pincérként dolgoztam a saját üzletemben, a siker pedig jött magától, az emberek sorban álltak az ajtónk előtt. Innentől kezdve már minden üzletünket közösen nyitottuk Gáborral. Az első közös üzletünk a Gépmadár utcai volt, ezt tavaly teljesen felújítottuk.

Mérhetetlen hálát éreztem Gábor iránt, hogy ezt a know how-t a kezembe adta, és igyekeztem neki ezt a gesztust az eltelt évek során megköszönni: a közös munkánkba beletettem mindent, amiben én, a nő, jó vagyok. Én vagyok a szorgalmas hangya a háttérben, az én feladatom az irodai munka, a kimutatások, a kalkulációk, az informatika, a nyilvántartások elkészítése. Az indulásunkkor vezették be éppen a számítógépes rendszereket, ezeknek megtanultam a használatát és megkérdeztem Gábort, alkalmazhatom-e ezeket nála is.

A Don Pepe egy nagy család, mi nemcsak munkatársak, üzlettársak vagyunk, hanem barátok is. A szabadidőnket együtt töltjük, együtt utazunk, együtt nyaralunk. Kevésbé a számok és a profit, mint inkább a „Kivel jó együtt dolgozni?” szempont számít. Ahol nem volt meg a kölcsönös tisztelet, az egyetértés, a becsület, a harmónia, azokat az üzleteket inkább leépítettük. Nálunk ez úgy működik, hogy találunk egy jó embert és nyitunk neki egy jó üzletet.

Most hány üzletetek van?

Nem is tudom, utána kéne számolnom, de talán most 22. Volt ez 34 is a 2008-as válság előtt, de kénytelenek voltunk a brandépítés miatt bevállalt Pláza és Tesco üzleteket visszaadni.

Az elmúlt néhány évben nagy arculatváltáson ment át a Don Pepe, sok üzletet teljesen felújítottatok. Mesélj!

A legtöbb helyen igyekszünk az ingatlant is megszerezni, van még 1-2 bérleményünk, de nem ez a jellemző. Így magától adódik, hogy sokkal érdekeltebbek vagyunk beruházásokban, az üzletek felújításában, szinten- és karbantartásában. És valljuk be, az első Don Pepe üzletek már eléggé leharcolt állapotban voltak. Megváltozott a kor, a divat, a közönség, Szintet akartunk lépni, de még mindig a hétköznapok vendéglátósai akartunk maradni. A mottónk, hogy hozzánk bárki bármikor, akár havonta többször is, gondolkodás nélkül be mer és be tud ülni fogyasztani. Nagyon széles a törzsvendégkörünk, ebben a nehéz időszakban is üzentek nekünk, rendeltek tőlünk, éreztük a támogatásukat.

Az egyik legnagyobb beruházásotok most fejeződött be, egy új termelőkonyhát építettetek a Hengermalom úton.

Igen, a körülbelül 20 éve, a Budafoki úton nyílt Don Pepe üzletünket költöztetjük át ebbe a létesítménybe. Ezzel egy régi álmom válik valóra. Vannak olyan kollégáim, akik már a Budafoki üzlet megnyitása óta velünk vannak. Nekik akartam létrehozni egy, a kor követelményeinek megfelelő, 21. századi gyönyörűszép üzemet, tágas háttérrel, napfényes irodával és egy gyönyörű konyhával. Régen úgy zajlottak a beruházásaink, hogy kerestünk egy építészt, aki megrajzolta az üzleteinket. Előfordult, hogy az adott építész még soha életében nem tervezett konyhát, ilyenkor annak kivitelezését mindig az ő terveihez igazítottuk. Mostanra már megfordítottuk ezt a folyamatot, konyhatechnológus tervezőt bízunk meg, aki rögzíti a munkafolyamatokat és felépíti a szükséges gépparkot – ehhez igazodik aztán az építészet és a gépészet. Gauland Andrásban egy nagyon jó konyhatechnológus szakemberre leltünk, öröm volt a közös munka, félszavakból is megértettük egymást. A Coninvest munkájáról pedig elég a fényképeket végignézni!

Coninvest

A Coninvest a nagykonyhai berendezések szakértője. A legkorszerűbb konyhatechnológia, az energiatakarékos, és költséghatékony megoldások, és a professzionális ételkészítés minden tudásával felvértezve várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest a vendéglátóipar szakértői számára kínál professzionális megoldásokat. A tervezés és a kivitelezés során is ügyfeleink mellett állunk, szerviz szolgáltatásaink pedig hosszútávon is biztosítják a megfelelő működést.
A Coninvest a magas minőségű konyhatechnika mellett teszi le voksát. Vendéglátó egységek számára széles közületi bútor és design bútor választékot biztosítunk. Az értékesítés mellett mély szaktudással, tanácsadással, szerviz szolgáltatással várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest minőségi élelmiszeripari felszerelés biztosításával foglalkozik vendéglátó egységek számára. Szakértőink számos ipari konyha, nagykonyha kialakításában segédkeztek már, a tervezés és a kivitelezés folyamata során is mély szakértelemmel járultak hozzá a projektek sikerességéhez. Keressen minket bátran!
Üzemi konyha, szálloda konyha vezetésével foglalkozik? A Coninvest segít a legkorszerűbb konyhatechnológia biztosításában! Az étterem felszerelésének beszerzéséhez, a legmegfelelőbb nagykonyhai berendezések megtalálásához nyújtunk segítő kezet. Keressen minket bizalommal!
A Coninvest a minőségi közétkeztetés biztosításához kínál szakértő segítséget. A tervezés folyamata során segít a nagykonyha számára a megfelelő rozsdamentes bútor kiválasztásában, az étterem számára pedig széles közületi bútor és design bútor választékot biztosít.

referenciák

Videók

Prospektusok

ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Szerviz hibabejelentő űrlap
BEJELENTŐ
HELYSZÍNI KAPCSOLATTARTÓ HA KÜLÖNBÖZŐ
Berendezés adatai

Ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Számunkra az ember a legfontosabb. Ezen múlik közös jövőnk. Hírlevelünkben megosztjuk a legmodernebb, legzöldebb iparági híreket.