Egy különleges hotel tele alkotásokkal és a Coninvest szakértelmével

Az Art’otel Budapest különleges, egyedi hangulatát Donald Sultan kortárs amerikai művész művei adják, amelyekből 579 található a hotelben, és természetesen a felújított lobby-ban is helyet kaptak darabok. A lobby felújítási munkálatainál a Coninvest szakértői is jelen voltak, az itt található bárba így kerültek egyedi tervezésű holland Gamko italhűtők és kiegészítők, német Meiko mosogatógépek, Manitowoc és Hoshizaki jéggépek. A felújítási munkálatok részleteiről Radnóczy Esztert, az este’r partners vezető tervezőjét kérdeztük.

Milyen munkálatokat végeztetek pontosan az Art’otel lobby-jában?

Az este’r partners már több mint tíz éve az Art’otel állandó partnereként tervezi, koordinálja és kivitelezi a hotel felújítását. 2010-2016 között a szobák felújítása történt, 2022-ben pedig az 1000 m2-es közösségi területek teljes átalakítására került sor. Az este’r partners erős fit-out kivitelezési múlttal rendelkezik. Állandó és összeszokott alvállalkozóinkkal és a saját, műszaki szemléletű projekt menedzserek és felelős műszaki vezetőkből álló csapatunkkal és a belsőépítészeti tervezői, művezetői háttérrel teljes szolgáltatást nyújtunk a projektekhez.

A lobby, bár, konferenciatermek, a gym és a wellness részleg felújítását egy nagyobb tervezői munka előzte meg és a tervezést három évvel ezelőtt kezdtük el. Ebben partnerként vettünk részt a hotellánc brand designerével, a tel-avivi székhelyű Digital-Space irodával. Nagy hangsúly volt a hotel digitalizálásán nem csak a külső megjelenésben, hanem a professzionális vendégfogadásban és a konferencia szolgáltatásokban is.

A hotel különleges, egyedi hangulatát Donald Sultan kortárs amerikai művész művei adják, amelyekből 579 található a budapesti hotelben, és természetesen a felújított lobby-ban is helyet kaptak darabok. A lobby-t ezek köré kellett terveznetek, ezek voltak meg előbb, vagy csak később lettek kiválasztva azok a művek, amelyek az új lobby-ba illettek?

Természetesen nagy tiszteletben tartja a hotellánc vezetősége és a tervezők is az elismert művész képeit.  Erre épült fel annak idején a 90-es évek végén megnyitott Art’otel Budapest designja is. Az új belső tér is úgy lett kialakítva, hogy minél nagyobb figyelem irányulhasson a kortárs művekre. Az átalakítás során a lobby és a bár és a recepció is nyitottabb lett, közvetlenebb, kapcsolatteremtő és így a minimál design szempontjai kerültek előtérbe úgy, hogy a vendég egy modern szemléletű, kortárs megfogalmazású vendégtérben mégis otthonosan érezze magát. Természetesen ebben a szemléletű térben a kiemelt falakon nagyon jól mutatnak a művész festményei.

Inspirációt jelentettek számodra Donald Sultan művei? Esetleg van olyan, ami különösen megragadott?

Mindegyiket nagyon szeretem, a pop art stílusa, a színes, erős kontrasztjai tökéletesen a művekre terelik a szemet a sötétre kódolt térben és jól illeszthetők a lobby másik erős design eleméhez, a digitális LED függönyhöz, mely mozgó képpel, információkkal igen látványos eleme a lobbynak.

Mi jelentette számodra a bár tervezése során a legnagyobb kihívást?

A bár tervezése során szoros volt a kooperáció Digital Space tervezőiroda, a gépész tervező és kivitelező valamint a konyhatechnológus és köztünk. A hotel nemzetközi láncolatában jellemző nyitott, íves, az éttermi rész domináló vonalvezetés volt az elvárás. A tervezésben, a koordinációban és a kivitelezésben is a bár íves, szabálytalan ellipszis formavilága jelentett kihívást, valamint az a körbejárható, nyitott bárszerkezet, ami megkívánta, hogy 360 fokos belátás miatt, stílusos bár keletkezzen kívül és belül.  

Hogyan kerültél kapcsolatba a Coninvesttel, miért mellettük döntöttél?

Régóta ismerem a céget, már dolgoztunk együtt projekteken. A nagy anyagismeret, a nemzetközi kapcsolatai és a profizmus miatt döntöttem mellettük.

Hogyan jellemeznéd a közös munkátokat?

Nagyon kooperatív volt a közös munka, fontos volt a magas színvonal biztosítása, melyben nem csak a konyhatechnológiát, hanem a modern és egységes megjelenést is értem. A kreatív közös gondolkodás és az adott költséghatár betartása közös cél volt, mely sikerrel végződött.

Melyik pillanatra, mozzanatra emlékszel vissza a legszívesebben az egész projektből?

Az egész projekt borzasztóan izgalmas és nem tudnék kiemelni egyetlen részt sem belőle. Nagyon szép dolog újat teremteni. A kivitelezés első szakasza mindig látványos, bontunk, építünk, majd jön általában egy olyan fázis, amikor nagyon sok a szöszmötölés, de ebben a fázisban dől el a lényeg. Amikor a sok apró technikai kérdést, változást össze kell fűzni, akkor van szükség kitartásra, őszintén ezt a fázist nagyon élvezem. Persze amikor kész az egész és elfogyasztható a kényelmes székekben az első kávé a megrendelővel és a partnerekkel, és mindenki büszke a végeredményre, akkor leereszthetünk.

Coninvest

A Coninvest a nagykonyhai berendezések szakértője. A legkorszerűbb konyhatechnológia, az energiatakarékos, és költséghatékony megoldások, és a professzionális ételkészítés minden tudásával felvértezve várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest a vendéglátóipar szakértői számára kínál professzionális megoldásokat. A tervezés és a kivitelezés során is ügyfeleink mellett állunk, szerviz szolgáltatásaink pedig hosszútávon is biztosítják a megfelelő működést.
A Coninvest a magas minőségű konyhatechnika mellett teszi le voksát. Vendéglátó egységek számára széles közületi bútor és design bútor választékot biztosítunk. Az értékesítés mellett mély szaktudással, tanácsadással, szerviz szolgáltatással várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest minőségi élelmiszeripari felszerelés biztosításával foglalkozik vendéglátó egységek számára. Szakértőink számos ipari konyha, nagykonyha kialakításában segédkeztek már, a tervezés és a kivitelezés folyamata során is mély szakértelemmel járultak hozzá a projektek sikerességéhez. Keressen minket bátran!
Üzemi konyha, szálloda konyha vezetésével foglalkozik? A Coninvest segít a legkorszerűbb konyhatechnológia biztosításában! Az étterem felszerelésének beszerzéséhez, a legmegfelelőbb nagykonyhai berendezések megtalálásához nyújtunk segítő kezet. Keressen minket bizalommal!
A Coninvest a minőségi közétkeztetés biztosításához kínál szakértő segítséget. A tervezés folyamata során segít a nagykonyha számára a megfelelő rozsdamentes bútor kiválasztásában, az étterem számára pedig széles közületi bútor és design bútor választékot biztosít.

referenciák

Videók

Prospektusok

ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Szerviz hibabejelentő űrlap
BEJELENTŐ
HELYSZÍNI KAPCSOLATTARTÓ HA KÜLÖNBÖZŐ
Berendezés adatai

Ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Számunkra az ember a legfontosabb. Ezen múlik közös jövőnk. Hírlevelünkben megosztjuk a legmodernebb, legzöldebb iparági híreket.