Elegancia újrafogalmazva

Elegancia újrafogalmazva / Újjáéled a Matild Palota

Átautózva Pestről Buda felé, az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél bizonyára már sokan megcsodálták az út két oldalán lévő, egymással szemben álló lenyűgöző épületeket, melyek egymás tükörképei. A paloták története egészen a Habsburgokig nyúlik vissza; az 1800-as évek végén Klotild Főhercegné szerezte meg a korabeli Pest két legjelentősebb telkét, melyekre a világvároshoz illő, impozáns palotákat álmodott meg.

A déli épület Matild Palota elnevezésének eredetét homály fedi, mindenesetre a két palota valódi szimbóluma Budapestnek, egy régi, tradicionális értékeket hordozó korból, ami most újraéledni látszik. 

A hosszas felújítási munkálatok végéhez közeledve a Matild Palota hamarosan újra a régi pompájában tündököl és a Marriott hotellánc The Luxury Collection brandjéhez tartozó szállodaként születik újjá, újradefiniálva az elegancia fogalmát.

A Coninvest egyik legújabb büszkesége

A Matild Palota a Coninvest egyik új projektje, mely miatt mi is utánanéztünk a történelmi vonatkozásoknak, hogy összhangban legyünk az épülettel, a magyar kultúrával, valamint, hogy együtt rezonáljunk azokkal az elképzelésekkel, melyek mentén megálmodták az új Matild Palotát és annak konyháját, ami egy nagyon nagyszabású feladat. 

A hotel a Budapestre látogatók számára autentikus és inspiráló élmények nyújtására törekszik, különleges, a város aranykorát megidéző környezetben. Ugyanakkor a Matild Palota a történelmi hagyományokhoz híven, a rendkívül széles gasztronómiai kínálatával a helyiek kedvenc találkozóhelyévé szeretne válni, csakúgy, ahogyan az épületben működő Belvárosi Kávéház a társasági élet központja volt az 1900-as évek elején.

A négy, minden igényt kielégítő vendéglátóhely – melyek között találunk újdimenziós látványkonyhás éttermet, bisztrót, tradicionális kávézót és tetőteraszos koktélbárt – kulináris koncepciójának megvalósításáért a Michelin csillagos séf, Palágyi Eszter felel. Eszter hitvallása, hogy a közös étkezés varázsa mindenkit összehoz; ennek megfelelően a páratlan kulináris élmények biztosítása érdekében a konyha kialakítására kiemelt figyelmet fordítottak a belsőépítészeti munkálatok során. 

Számunkra az egyik legnagyobb és legnehezebb feladat az eddigi munkálatok során az MKN multifunkcionális főzőblokk beemelése volt az épületbe, mely egy speciális daru segítségével történt. A komplett konyha installálásában a FlexiChef egy fontos láncszem, mert napjainkban ez az egyszerre több feladatot ellátó berendezés a lehető leghatékonyabb konyhatechnológiai eszköz automatikus, beépített tisztító rendszerrel.

Az alábbi kisfilmen megtekinthető, hogyan is sikerült a készüléket az épületbe juttatnunk: kattintson ide

Természetesen a részletekről folyamatosan tájékoztatunk, hiszen nagyon büszkék vagyunk arra, hogy e történelmi korra visszanyúló, nagy volumenű projekt megvalósításában mi is részt vehetünk.

Coninvest

A Coninvest a nagykonyhai berendezések szakértője. A legkorszerűbb konyhatechnológia, az energiatakarékos, és költséghatékony megoldások, és a professzionális ételkészítés minden tudásával felvértezve várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest a vendéglátóipar szakértői számára kínál professzionális megoldásokat. A tervezés és a kivitelezés során is ügyfeleink mellett állunk, szerviz szolgáltatásaink pedig hosszútávon is biztosítják a megfelelő működést.
A Coninvest a magas minőségű konyhatechnika mellett teszi le voksát. Vendéglátó egységek számára széles közületi bútor és design bútor választékot biztosítunk. Az értékesítés mellett mély szaktudással, tanácsadással, szerviz szolgáltatással várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest minőségi élelmiszeripari felszerelés biztosításával foglalkozik vendéglátó egységek számára. Szakértőink számos ipari konyha, nagykonyha kialakításában segédkeztek már, a tervezés és a kivitelezés folyamata során is mély szakértelemmel járultak hozzá a projektek sikerességéhez. Keressen minket bátran!
Üzemi konyha, szálloda konyha vezetésével foglalkozik? A Coninvest segít a legkorszerűbb konyhatechnológia biztosításában! Az étterem felszerelésének beszerzéséhez, a legmegfelelőbb nagykonyhai berendezések megtalálásához nyújtunk segítő kezet. Keressen minket bizalommal!
A Coninvest a minőségi közétkeztetés biztosításához kínál szakértő segítséget. A tervezés folyamata során segít a nagykonyha számára a megfelelő rozsdamentes bútor kiválasztásában, az étterem számára pedig széles közületi bútor és design bútor választékot biztosít.

referenciák

Videók

Prospektusok

ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Szerviz hibabejelentő űrlap
BEJELENTŐ
HELYSZÍNI KAPCSOLATTARTÓ HA KÜLÖNBÖZŐ
Berendezés adatai

Ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Számunkra az ember a legfontosabb. Ezen múlik közös jövőnk. Hírlevelünkben megosztjuk a legmodernebb, legzöldebb iparági híreket.