Elhozzuk a milánói HOST kiállítás újításait Sóskútra

Különleges feladattal felvértezve látogattuk meg az idei HOST kiállítást Milánóban. A Sóskúton épülő székházunk új bemutatóterem és gasztro élményközpontjába kerestük a hiányzó darabokat.

„Sóskútra júniusban költöztünk át, egyelőre ideiglenes konténerekbe, és szépen lassan, szakaszosan lakjuk be az épületet kezdve a raktárakkal, műhellyel, a közösségi tereken át az első irodákig a földszinten. Az 1. emelet, ami az egész épületkomplexum igazi látványossága lesz a maga 400 m²-es bemutatótermével és kereskedelmi irodáival, már a befejező szakaszban van. Természetesen azt is nagy gonddal választjuk ki, miket tervezünk első körben itt kiállítani és bemutatni.

Habár az utolsó években Európa legnagyobb Horeca vásárának látogatását szívesen átengedtem fiatalabb kollegáimnak, idén mégiscsak személyesen is meglátogattam a fent említett okokból. Két napig jártuk az expo területét és az előre megtervezett időpontok, útvonalak és partner listák után jól elfáradva és kis hiányérzettel távoztunk, mert lett volna még mit megnézni.

Egyik kedvencünknél, a Morello Forni standnál kezdtük. Rengetek nápolyi pizzakemence gyártó és kiállító volt, de újra megállapítottuk, hogy a Morello verhetetlen minőségben, designban, megjelenésben és technikai újítások terén. Lesz is Morello kemence nálunk, ami köré igyekszünk kialakítani egy igazi professzionális pizzaiolo sarkot.

A német Meiko mosogatógép gyártó és a német MKN konyhai gépeket előállító cég egy nagy közös standon jelent meg a kiállításon. Összefogásban az erő, mi is mindig ezt vallottuk. Innen meg is rendeltük az idei mosogató újításukat, a keskenyített Meiko üzemi edény mosogatógépet, a PF-S típust. A professzionális mosogatás az egyik vesszőparipánk, a Meiko cég a legnagyobb beszállítónk, ezért Sóskúton a Meiko gyártmányok teljes palettája megtekinthető, kipróbálható lesz, sőt készletről azonnal fogható. Az új eszköz mosogatójuk megkapta a M-iClean vezérlést és a maga 775 mm szélességével sokkal több helyre be fog férni, mint az eddig elérhető FV130.2 (1030 mm) és FV250.2 (1490 mm) modellek. A kosártovábbítós UPster-K gépek szériája brutális vízmegtakarítással érkezik a piacra januártól. Okos német mérnökök addig tesztelték, próbálták a szórófejeket és a szűrőrendszert, míg drasztikusan lecsökkentett vízfogyasztás (a korábbi 260 liter/óra helyett mindössze 160 liter/óra) mellett is tudják garantálni a tökéletes mosogatási eredményt. A közös standon a Meiko és MKN nemcsak közös kávézót, de egy közös látvány konyhát is üzemeltetett. Ez nekünk triplán fontos volt, mert ilyen főző bemutatókkal készülünk Sóskúton is. Itt kiderült, hogy az MKN nyomás alatti FlexiChef III. generációja új tisztítófejjel készül, amit már nem lehet elkeverni, elveszteni a konyhán, mert a fedélbe fixen beépített kialakítású lett.

Szerelembe az AngeloPo standjánál estünk. Nagyon sok konyhát megépítettünk az Angelopo új Icon 9000 és 7000 szériával (a számok a modul készülékek mélységére utalnak, 90 és 70 cm), de a kiállításra az AngeloPo gyár kihozta a 7000-es szériát egybekötött fedlappal és szinterezett frontokkal. Ennek mi sem tudtunk ellenállni. Újításaik között szerepelt egy A energia osztályos új 700 literes állóhűtő is. Ez azért olyan különleges, mert az új hűtőgázok és a megváltozott követelmények miatt az ipari hűtőszekrények besorolása nagyon leromlott az elmúlt években. Megtekinthettük élőben az ARI.O sokkolót, ami nem csak sokkol, hűt, hűtve tart, de 85 °C-ig érlel, keleszt vagy akár lassan főz is. Ő sem hiányozhat Sóskútról.

Új vegyszeradagolással rukkolt elő az idén 50. születésnapját ünneplő Rational gyár. A flakonokban tömör állapotban lévő vegyszer munkavédelmi és kezelői szempontból biztonságosabbak, nem történhet kezelői hiba, a készülék ismeri majd fel a mosószert vagy vízkőtelenítő szert, függetlenül attól, hogy a kezelő személyzet azt hova helyezte, és annyit old csak ki magának, amennyi alkalmanként szükséges.

A németek után a spanyolokat is meg kell említenünk: habár a Josper Grill csak egyfajta termékre (faszenes grillsütők) koncentrál, be kell valljuk, hogy az egyik legnagyobb attrakciója volt  a vásárnak. Profin megszervezett kóstoló sorral kínálták a vendégeket, amely kagyló, hal, zöldség, hús fogásokból állt és vagy a zárt Josperben, vagy nyitott basque vagy robata grillen készültek. Standjuk műszaki megoldása lenyűgözött minket. Egy olyan vízpermetes ernyő rendszert építenek fel a stand fölé, ami lefojtja a szikrát és füstöt, így még egy kiállítási csarnokban is üzemeltethető.

Természetesen láttunk szebbnél szebb borhűtőket, konyhaszigeteket, légtechnikai megoldásokat, hőtartó pultokat, speciális melegítőlámpákat, mesés kávédarálót és kávégépet, amik ihletet adtak és részét képezik majd a sóskúti bemutatóteremnek, de mindent nem szeretnénk elárulni előre, jelentkezünk amint elkészültünk!”

– Kertész Mirjam

Coninvest

A Coninvest a nagykonyhai berendezések szakértője. A legkorszerűbb konyhatechnológia, az energiatakarékos, és költséghatékony megoldások, és a professzionális ételkészítés minden tudásával felvértezve várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest a vendéglátóipar szakértői számára kínál professzionális megoldásokat. A tervezés és a kivitelezés során is ügyfeleink mellett állunk, szerviz szolgáltatásaink pedig hosszútávon is biztosítják a megfelelő működést.
A Coninvest a magas minőségű konyhatechnika mellett teszi le voksát. Vendéglátó egységek számára széles közületi bútor és design bútor választékot biztosítunk. Az értékesítés mellett mély szaktudással, tanácsadással, szerviz szolgáltatással várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest minőségi élelmiszeripari felszerelés biztosításával foglalkozik vendéglátó egységek számára. Szakértőink számos ipari konyha, nagykonyha kialakításában segédkeztek már, a tervezés és a kivitelezés folyamata során is mély szakértelemmel járultak hozzá a projektek sikerességéhez. Keressen minket bátran!
Üzemi konyha, szálloda konyha vezetésével foglalkozik? A Coninvest segít a legkorszerűbb konyhatechnológia biztosításában! Az étterem felszerelésének beszerzéséhez, a legmegfelelőbb nagykonyhai berendezések megtalálásához nyújtunk segítő kezet. Keressen minket bizalommal!
A Coninvest a minőségi közétkeztetés biztosításához kínál szakértő segítséget. A tervezés folyamata során segít a nagykonyha számára a megfelelő rozsdamentes bútor kiválasztásában, az étterem számára pedig széles közületi bútor és design bútor választékot biztosít.

referenciák

Videók

Prospektusok

ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Szerviz hibabejelentő űrlap
BEJELENTŐ
HELYSZÍNI KAPCSOLATTARTÓ HA KÜLÖNBÖZŐ
Berendezés adatai

Ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Számunkra az ember a legfontosabb. Ezen múlik közös jövőnk. Hírlevelünkben megosztjuk a legmodernebb, legzöldebb iparági híreket.