Farsangi mulatságunk alatt felkértük Wolf Tamás mestercukrászt az új dán olajsütőnk tesztelésére: beizzítottuk az FKI új 2 x 16 literes frituját, amelyben 250 db fánkot és 4 kg csöröge fánkot sütöttünk ca. 3 óra leforgása alatt.
Wolf Tamás véleménye az alábbi volt:
„Remek olajsütő, ilyennel, ami ennyire egyenletesen tartja az olaj hőmérsékletét, én még nem találkoztam. A lift nekem felesleges funkció, van már annyi rutinom, hogy tudom mikor kell a kosarat megemelni. De ilyen egyenletes sütési eredményt még nem tapasztaltam, egyetlen termék sem égett meg. Menet közben folyamatosan szűrtük át az olajat ami így szép tiszta és átlátszó maradt, nem habzott fel. 3 perces szűrési programot használtunk. Forró olajat tud szűrni a készülék, ami a szűrés során alig hűl vissza. Szűrés után az olaj illata friss volt, mint a felbontatlan olajé. A kezelő folyamatosan monitorozni tudja az olaj hőmérsékletét, amely óriási előny. Ha véletlenül feljebb szökne az olaj hőmérséklete, be lehet avatkozni. Nem csapódott szét az olaj, nem zsírosodott le se a gép, se a fal körülötte, sőt a kezem is csak minimálisan lett olajszagú. Kiváló munkaeszköz!”