Mindent a Josper szenekről

A Josper nemcsak csodálatos sütőkkel varázsolja el a grill szerelmeseit, azokhoz minőségi szén csomagokat is kínál.

A prémium faszén valóban drágább? 

Az olcsóbb grill faszenek gyorsan szétporladnak, pótolni kell, főleg ha hosszú ideig alacsony hőfokon grillezünk. A prémium faszén előnye, hogy a keményebb, tömörebb faszén hosszabb ideig ég, tehát kevesebbet kell pótolnunk, vagyis kevesebbet használunk. A végeredményt tekintve pedig nem biztos, hogy az olcsóbb grill faszén valóban olcsóbb.

Kiváló minőségű faszén fenntartható környezetből

A Josper® által kínált összes erdő alapú termék rendelkezik a megfelelő minőségi pecsétekkel, amelyek garantálják a felhasznált erőforrások fenntarthatóságát, valamint az ökoszisztémák és a biológiai sokféleség fenntartását. Azáltal, hogy megfelelnek a PEFC® és REACH tanúsítványoknak, betartják a legjobb gyakorlatok szabványait, garantálva, hogy a faszeneket fenntartható forrásokból állítják elő, és gondoskodnak az egészséges környezet védelméről a következő generációk számára.

A Josper faszén termékei nem csak minőségben, de ökológiai szempontból is biztonságosak. A PEFC és REACH által certifikált termékek tiszta és legális forrásból, fenntartható gazdálkodásból származnak.

Ismerkedjünk meg velük most közelebbről is!

Josper White Quebracho faszén

A Dél-Amerikából (Argentína, Paraguay) származó fehér quebracho fából készült faszén. Kiemelkedően magas hőt tud produkálni, amivel pénzt és időt takaríthatunk meg direkt grillezés esetén. Azonban nemcsak a magas hőkibocsátás, hanem a hosszú izzási idő is az előnyei közé tartozik. Hőtartási ideje vetekszik a brikettekével.

Mivel egy nagyon kemény fának a faszenéről van szó, a ‘morzsalék’ is elenyésző a csomagokban. Keményfa, zárt kemencébe ajánlatos. Sűrű konzisztens, nehéz faanyag. Tömör szerkezetéből adódóan égési ideje hosszú. Égése kevés szikrázással pattogással jár. Lassú tűzön sütéshez ideális.

Az átlag faszén darabok a csomagban 80-160 mm nagyságúak.

Mindent egybevetve, egy tökéletes választás attól függetlenül, hogy grillezünk vagy barbeque-zunk.

Josper CE Marabú faszén

A kubai trópusi éghajlatnak és az optimális talajviszonyoknak köszönhetően a Marabú invazív növénnyé vált, amely akár 8-10 méter magasra is képes megnőni. A kiirtásának szükségessége tette lehetővé a szén előállítását, annak elégetésével. A Marabú egy prémium faszén, amely garantálja a konstans magas fűtőteljesítményt, hosszú sütési időn keresztül. Sütés után csak kis mennyiségű hamu keletkezik.  A Marabú faszén nem szikrázik, füstmentes lánggal ég, ezért alkalmas barbecue-hoz és nyitott grillekhez is.

CEs – Marabú fa Josper szén

A marabú szén kiváló fűtő tulajdonságokkal rendelkezik, nem szikrázik és hosszan tartó égési idővel rendelkezik más puhább és félpuha fákkal szemben. Színe egységes, jellegzetes hengeres morfológiával rendelkezik, amely fémes hangzást biztosít. Kigyulladási ideje lassú, ezért kifejezetten ajánlott nyitott grillsütőkhöz (basque Grill Josper, Robatagrill és Josper faszén sütő). Gyengéd ízének köszönhetően alkalmas fehér húsú halakhoz és zöldségekhez.

 

CAE – Holmi tölgyfa Josper faszén

Holm tölgyfa, speciális faszén nyitott grillezéshez és Josper faszén sütőkhöz. Különleges aroma és nagyon csekély szikrázás. Környezetbarát, ellenőrzött körülmények között metszve. Magas fűtőérték (± 8000 kcal). Granulometria ± 20-100 mm. Származási hely: Spanyolország

Hatszögletű Briquette Josper faszén – Ref. 301001

A brikett fő jellemzője, hogy tömörített keményfából származó fűrészporból készül. Utólag 10%-os páratartalom mellett szárítják és brikettként préselik. Semmilyen kötőanyagot nem használnak, mivel a páratartalom és a fa saját ligninje természetes ragasztóként működik, így ez a faszén kifejezetten alkalmas a Robatákra. Összetömörödött parazsa és lassú égése jobb fűtőértéket és munkateljesítményt biztosít.

Binchotan faszén – Eukaliptusz

Japán eredetű Binchotan elnevezésű faszén, más néven fehér eukaliptusz faszén. Ez egy nagyon jó minőségű faszén, amelyet alacsony hőmérsékletű eljárásokkal állítanak elő, amelyek magas fűtési teljesítményt és alacsonyabb szagkibocsátást biztosítanak az ilyen típusú szénnek. Ez a faszén évszázadok óta a legökológiaibb alternatíva.

Binchotan faszén - Eukaliptusz
Binchotan faszén – Eukaliptusz

Binchotan faszén – Licsi

Japán eredetű, Binchotan elnevezésű faszén, más néven fehér licsi faszén. Ez egy nagyon jó minőségű faszén, amelyet alacsony hőmérsékletű eljárásokkal állítanak elő, amelyek magas fűtési teljesítményt és alacsonyabb szagkibocsátást biztosítanak az ilyen típusú szénnek. Ez a faszén évszázadok óta a legökológiaibb alternatíva.

MDV – Szőlőfa Josper faszén

Szőlőfa Ribera del Duero (Spanyolország) nemzeti eredetmegjelöléssel. Prémium minőségű szőlőtőke csonk, ami növekedése során a szőlő elmélyíti gyökereit, földes ízt szív fel a gyökérből, így a szőlőfa kiváló illatosító eszközzé válik. A szőlőfa ugyanolyan rövid égési idővel rendelkezik, de megőrzi a magas íz- és illaterőt. Bármilyen termékhez vagy grillezéshez tökéletes. A szőlő hajtások kicsit lassabban gyulladnak be, nagyon intenzív és kellemes illatot árasztanak. Bármilyen grillhez tökéletes választás.

MDV - Szőlőfa Josper faszén
MDV – Szőlőfa Josper faszén

SDV – Vine Josper

Ribera del Duero (Spanyolország) nemzeti eredetmegjelöléssel ellátott szőlőhajtások. Növekedése során a szőlő elmélyíti gyökereit, amennyire csak lehetséges, magába szívja a földes ízt, és a szőlőhajtásokat kiváló illatosítási eszközzé alakítja. A szőlőhajtások lassú lángolási idővel rendelkeznek, de megőrzik magas íz- és illaterőt. Bármilyen termékhez vagy grillezéshez tökéletes.

SDV – Vine Josper
SDV – Vine Josper

Lumix – Környezetbarát, szilárd alkoholos tabletta

Speciális tabletta a parázs meggyújtásához, 100%-ban környezetbarát. A Lumix szagok és füstök nélküli alkoholtabletták, amelyek egyszerűvé és gyorssá teszik a tűzgyújtási időt. Égése alacsony oxigéntartalmú, így elkerülhető minden probléma a faszén vagy a fa meggyulladásakor. Állandó és homogén lángja van.

Lumix - Környezetbarát, szilárd alkoholos tabletta
Lumix – Környezetbarát, szilárd alkoholos tabletta

Coninvest

A Coninvest a nagykonyhai berendezések szakértője. A legkorszerűbb konyhatechnológia, az energiatakarékos, és költséghatékony megoldások, és a professzionális ételkészítés minden tudásával felvértezve várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest a vendéglátóipar szakértői számára kínál professzionális megoldásokat. A tervezés és a kivitelezés során is ügyfeleink mellett állunk, szerviz szolgáltatásaink pedig hosszútávon is biztosítják a megfelelő működést.
A Coninvest a magas minőségű konyhatechnika mellett teszi le voksát. Vendéglátó egységek számára széles közületi bútor és design bútor választékot biztosítunk. Az értékesítés mellett mély szaktudással, tanácsadással, szerviz szolgáltatással várjuk ügyfeleinket.
A Coninvest minőségi élelmiszeripari felszerelés biztosításával foglalkozik vendéglátó egységek számára. Szakértőink számos ipari konyha, nagykonyha kialakításában segédkeztek már, a tervezés és a kivitelezés folyamata során is mély szakértelemmel járultak hozzá a projektek sikerességéhez. Keressen minket bátran!
Üzemi konyha, szálloda konyha vezetésével foglalkozik? A Coninvest segít a legkorszerűbb konyhatechnológia biztosításában! Az étterem felszerelésének beszerzéséhez, a legmegfelelőbb nagykonyhai berendezések megtalálásához nyújtunk segítő kezet. Keressen minket bizalommal!
A Coninvest a minőségi közétkeztetés biztosításához kínál szakértő segítséget. A tervezés folyamata során segít a nagykonyha számára a megfelelő rozsdamentes bútor kiválasztásában, az étterem számára pedig széles közületi bútor és design bútor választékot biztosít.

referenciák

Videók

Prospektusok

ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Szerviz hibabejelentő űrlap
BEJELENTŐ
HELYSZÍNI KAPCSOLATTARTÓ HA KÜLÖNBÖZŐ
Berendezés adatai

Ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Számunkra az ember a legfontosabb. Ezen múlik közös jövőnk. Hírlevelünkben megosztjuk a legmodernebb, legzöldebb iparági híreket.