Elhozzuk a milánói HOST kiállítás újításait Sóskútra

Különleges feladattal felvértezve látogattuk meg az idei HOST kiállítást Milánóban. A Sóskúton épülő székházunk új bemutatóterem és gasztro élményközpontjába kerestük a hiányzó darabokat. „Sóskútra júniusban költöztünk át, egyelőre ideiglenes konténerekbe, és szépen lassan, szakaszosan lakjuk be az épületet kezdve a raktárakkal, műhellyel, a közösségi tereken át az első irodákig a földszinten. Az 1. emelet, ami … Olvass tovább

Berkel 125

A Berkel cég idén úgy döntött, hogy nem állít ki a HOST kiállításon, hanem meghívja 100 legfontosabb ügyfelét/partnerét 40 különböző országból egy 125. évfordulós vacsorára magához a gyárba. Oggiona Milánótól kicsit északabbra fekvő település, shuttle buszok szállították fel ide október 14-én este a vendégeket. A gyárat picobello kitakarították és csodálatos fénytechnikával megfestették pirosra. Kellemes őszi … Olvass tovább

Designtörténeti utazás Bergamóban – a Pedrali 60. születésnapja

Kertész Mirjam gondolatai a design-világcég kerek évfordulós eseményéről „Aki hozzám hasonlóan, szakmája szerelmeseként hosszú éveket tölt el egy szakmában, időről időre részese lehet olyan kerek évfordulóknak és megemlékezéseknek, melyek során közös élményeinkre, együttműködésünk mérföldköveire is visszatekintünk. Ilyen volt számomra az észak-olasz design nagyhatalom, a Pedrali családi cég 60. évfordulójára megrendezett nemzetközi eseményen való részvétel is. … Olvass tovább

Egy ipari mosogatógép 8 legfontosabb tulajdonsága

Nagyüzemi konyhát vezet? Ha igen, akkor kötelessége biztonságos ételeket garantálni az ott fogyasztók számára. Egy modern ipari mosogatógép garantálja a biztonságos eredményeket, növeli a hatékonyságot, és értékes időt és pénzt takarít meg. Az ipari mosogatógépek számos előnnyel szolgálnak. Íme néhány kulcsfontosságú szempont: A jó ipari mosogatógépek biztonságos, higiénikus eredményeket és nyomon követhetőséget garantálnak. Kezdetben befektetés, … Olvass tovább

Akali Port – JOSPER grill & lounge, Balatonakali

A Balaton partján haladva már Balatonakaliban megállva is csodás ízekre bukkannak a grill szerelmesei. Itt ugyanis Josper sütőn készítik a fogásokat. A Josper használatát a csekély áramkapacitás megoldására javasoltuk a tulajdonosoknak, mivel a minőségi Josper szenek hosszú órákon át izzanak és fantasztikus ízhatást adnak az ételeknek. A tulajdonosok Barcelonában személyesen vették szemügyre a faszenes Josper … Olvass tovább

Reed Luxury Hotel by Balaton, Siófok

Egy teljesen új, 300 adagos konyhát építettünk az egykor népszerű diszkó helyére. Mikor biztossá vált, hova fog pontosan az épületen belül kerülni a konyha, az építészirodával és a Coninvesttel közösen sikerült kialakítanunk minden olyan teret és beépítenünk minden olyan berendezést, amelyre egy professzionális konyhának szüksége van.” – Gauland András konyhatechnológus A Reed Luxury Hotel konyhájára … Olvass tovább

Kényelmes és barátságos terek egy modern irodaépületben

A Stefinox új irodaépülete pár éve már üzemel, és használat közben fogalmazódott meg az itt dolgozókban, hogy hogyan is tudnák itt hatékonyan végezni a munkájukat és világosak lettek azok a szempontok, amelyek lehetővé teszik ezt számukra. Az irodaterek átalakításában a Coninvest munkatársai is segítettek, a projektről Kelemen Csilla belsőépítész mesélt nekünk: „A Stefinox új irodaépületének … Olvass tovább

A Váci Egyházmegye új 600 adagos konyhája

Gyönyörű épület rejti a legújabb Coninvest projektet, a Váci Egyházmegye 600 adagos konyháját.  Molnár Vajk egyházmegyei főépítész és Rácz Ákos, a Coninvest kereskedelmi igazgatója mesél a projektről: „A hitéleti és konferenciaközpont új konyhája 3 funkciót fog betölteni” – mondja Molnár Vajk. „Egyrészt kiszállításra készül itt étel, másodrészt az itt helyet kapó rendezvények catering feladatait tudja … Olvass tovább

Szakmai látogatás Ausztria legnagyobb kórházi konyháján

Május 10-én szakmai kirándulást szervezett a Coninvest a KÖZSZÖV-vel közösen két bécsi kórház konyhájára. A Meiko mosogatógépgyár meghívására 20 magyar közétkeztetési szakember nyert betekintést Bécs két kórházának konyhájára és mosogató rendszerébe. A csoport két részre osztva látogatta meg az AKH-t, az Allgemeines Krankenhaust Bécs belvárosában és a Donauspitalt, amely egy hagyományosabb, kicsit kisebb külvárosi kórház. … Olvass tovább

Hiánypótló gasztrokoncepciók Európa Kulturális Fővárosában

„Évtizedek óta követjük nyomon Radványi Roland szakmai életútját és fejlődését. Ki ne emlékezne a magas, göndör hajú srácra, aki Vidák Lacinak segített a Liszt Ferenc téri Menza Étterem felfuttatásában? Kevesen tudják róla, hogy fiatalon külföldre ment és – ahogy ő szokta mondani – a Schwechat-i reptér nagy catering óriásától, a Do&Co-tól Bécsben tanult rengeteget, ott … Olvass tovább

Salone del Mobile Milano 2023

A design világának legvártabb eseményén jártunk: Milánóba, a Salone del Mobile kiállításra utaztunk ki áprilisban. Kertész Mirjam beszámolója a hétvége design élményeiről. A Covid óta talán erre az évre rendeződtek vissza a legnagyobb európai design kiállítás, a milánói Il Salone körülményei és látogatottsága. 2020-ban elmaradt a kiállítás, 2021 szeptemberében nem lehetett a cégeknek standokat építeni, … Olvass tovább

Indul a fagylaltszezon! A L’Essenza by Spaletta finomságai Ifi hűtőpultból csábítanak

Ahogy a nap sugarai egyre melegebbek, vágyunk a  szabadba, a teraszokon  is szívesen választunk hűsítőket és élvezzük  a jó időt. A fagylaltszezont mi idén Kecskeméten indítjuk, ahol a L’Essenza by Spaletta kézműves fagylaltozó valódi olasz ínyencségekkel várja vendégeit. A fagyizó belső terét és teraszát tavaly nyáron a Coninvest szakértői rendezték be: a fagylaltok az Ifi … Olvass tovább

Mit jelent a minőségi olajsütő? A konyha költségeinek jelentős csökkenését

Az Evezős Sörkert az elmúlt három évtized alatt fogalommá vált a budapestiek körében, köszönhetően a Duna közelségének, a panorámás kerthelyiségnek és a hőségben is menedéket nyújtó öreg fák árnyékának. Mint a római part ikonikus vendéglátóhelye, a legfinomabb hekkel, kiváló minőségű grill ételekkel, halászlével, csapolt sörrel, házi készítésű limonádékkal és sok más finomsággal várják vendégeiket. Ételeiket … Olvass tovább

Közép-Európa legnagyobb bútorkiállításán jártunk

2023. február végén tartották Poznanban Közép-Európa legnagyobb bútor kiállítását. A Meble Polska Lengyelország és a környező országok vezető bútorgyártóinak termékeit mutatja be az érdeklődők számára. A kiállítás Kelet és Nyugat kereskedelmi találkozópontja, idén több mint 70 országból érkeztek a látogatók. Az 55 ezer négyzetméteren elterülő kiállításon a gyártók minden árszegmensből mutattak be termékeket: kárpitozott bútorokat, … Olvass tovább

Mit tud egy FKI olajsütő? Magunk teszteltük!

Farsangi mulatságunk alatt felkértük Wolf Tamás mestercukrászt az új dán olajsütőnk tesztelésére: beizzítottuk az FKI új 2 x 16 literes frituját, amelyben 250 db fánkot és 4 kg csöröge fánkot sütöttünk ca. 3 óra leforgása alatt. Wolf Tamás véleménye az alábbi volt: „Remek olajsütő, ilyennel, ami ennyire egyenletesen tartja az olaj hőmérsékletét, én még nem … Olvass tovább

2023-as bútor újdonságok, amiket kültérre ajánlunk

Lassan elérkeznek azok a napok, amikor már kint élvezhetjük a tavasz illatát és lágy napsugarait, az étteremben, kávézóban pedig a teraszon foglalunk legszívesebben helyet. A tavaszra hangolódva a Coninvest belsőépítészeti szakemberei összegyűjtötték 2023 újdonságait, amelyekkel a minőségi design a teraszra is kiköltözik. Kedvenc kültéri székeink Az acél székekből és bárszékekből álló Coupole kollekció az azonos … Olvass tovább

5 tipp a konyha gazdaságosságának növeléséhez

Ha a gazdaságos konyha működtetésének aspektusairól van szó, nem biztos, hogy az edénymosogató terület fejlesztése jut először eszünkbe. Pedig ha odafigyelünk rá, hosszú távon csökkenthetjük az üzemeltetési költségeket. Az alábbiakban összegyűjtöttünk öt tippet, amelyek középpontjában az edénymosogatási terület áll: Cseréljük le a csapot keverő csaptelepre, és használjunk akár 40 %-kal kevesebb vizet A konyhai eszközök … Olvass tovább

FLOW Hotel & Conference****, Inárcs

A FLOW Hotel & Conference**** az ország szívében, Budapest déli kapujától csupán 28 km-re helyezkedik el, mely közvetlen összeköttetésben van az M5 és MO autópályákkal. A hotel földszintjén található a HIGH5 Bistro Étterem, mely akár 200 fő befogadására is alkalmas. Az étterem kínálatát új, friss, modern koncepcióval alakították ki, mind az A’la carte, mind a … Olvass tovább

Bori Mami, Gyöngyös

A Covid-járvány a Bori Mami étterem számára is komoly nehézséget okozott, és hosszú leállást, amit azonban sikerült jól kihasználniuk: a későbbre tervzett felújítást előbbre hozták. A korábbi egyszerű konyhájuk több mint a duplájára bővült, tele csúcstechnológiás konyhatechnológiával.

Szerviz hibabejelentő űrlap
BEJELENTŐ
HELYSZÍNI KAPCSOLATTARTÓ HA KÜLÖNBÖZŐ
Berendezés adatai

Ajánlatkérés

hírlevél feliratkozás

Számunkra az ember a legfontosabb. Ezen múlik közös jövőnk. Hírlevelünkben megosztjuk a legmodernebb, legzöldebb iparági híreket.